سیاست و دیپلماسی

سرنوشت ایران با غرب گرایی

به گزارش سرمایه فردا، آیا پیوستن ایران به سیاست های غرب گرایانه می تواند ایران را از چال ژئوپولتیک کنونی نجات دهد؟ به طور قطع این مساله با ابهامات زیادی مواجه است. چراکه اوکراین هم میخواست جزئی از جامعه جهانی باشد. ظرفیتهای سرمایه گذاری خیلی بزرگتری از ایران داشت. موقعیت ژئوپولتیک خوبی هم داشت اما ویران شد. سرنوشت ایران با غرب گرایی کاملا روشن است.

لیبی هم هر آنچه غربیها فاکتور کردند، پرداخت کرد. حتی تاسیسات اتمی را هم باز کرد و برای آمریکایی کادو فرستاد. اما ویران شد.

کره شمالی هم تاسیسات اتمی خود را کامل نابود کرد و مثلا اعتمادسازی کرد. اما آیا آمریکایی ها با آنها رابطه حسنه برقرار کردند!؟ خیر

یاسر عرفات و محمود عباس هم هر آنچه آمریکایی ها خواستند انجام دادند. اما روزگار فلسطین را همه می بینیم.

سرنوشت ایران با غرب گرایی یعنی بدون صلاح

سرنوشت ایران با غرب گرایی یعنی ایران هسته ایی نباشد، ایران موشک نداشته باشد، ایران حامی منطقه آیی نداشته باشد، ایران تمام مواد غنی شده را رقیق کند مثل اکراین می شود. این وضعیت باعث می شود تا کاملا بی دفاع شود تا آمریکا راحت تر آن را اشغال کند.

اکراین در تقاطع اروپا و روسیه قرار دارد و به طور تاریخی میدان کشمکش بوده است. ایران در قلب خاورمیانه به عنوان یکی از پیچیده ترین و مهم ترین مناطق جهان قرار دارد. موقعیت ترانزیت ایران و منابع غنی انرژی و بازار تشنه سرمایه‌گذاری، نقش ایران بسیار مهم تر از اوکراین است. امنیت و قدرت نظامی‌یش را ایران باید تقویت کرد. اما این مهم می‌تواند در راستای تعامل با غرب باشد نه تسلیم.

اگر اوکراین بدلیل تصمیمات غلط دولت اوکراین و درنظر نگرفتن نظرات و منافع روسیه دچار جنگ شد. آیا می‌توان برای ایران هم نسخه مشابهی پیچید که اگر تسلیم امدیکا نشود به سرنوشت واکراین دچار می‌شود؟ روسیه به دلایل امنیتی به اوکراین حمله کرد پس امنیت نقش مهمی در تقابل کشورها دارد. در مقطع کنونی که جدال به سوریه کشیده شده تنها باید با رویکرد امنیتی عمل کرد.

سرنوشت همکاری با چین و روسیه

چین و روسیه با توجه وضعیت ایران با آمریکا از فرصت نهایت استفاده رو برده و قراردادهای تجاری با تخفیف زیاد تنظیم می‌کنند.
و هیچ علاقه‌ایی به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها یا صنایع ایران ندارند.
روسیه که ایران را قوی و قدرتمند در کنار خودش نمی‌خواهد. نیروگاه بوشهر تجربه چند سال طول کشید ؟ روسیه نه تنها شریک استراتژی ایران در بسیاری موارد نبوده بلکه به رقیب تبدیل شده است. در جریان هستید که نفت و گاز روسیه جایگزین نفت و گاز ایران در هند و..‌‌..است. روسیه فقط از ایران استفاده می‌کند حتی در جریان برجام خاطرتون هست؟

چین هم به دنبال سود حداکثری در تجارت با ایران است. اما حاضر نیست که رابطه‌ایی ایجاد کند که منافع بلند مدتش با غرب به خطر بیفتد. هماهنگ با غرب نفت ایران را با تخفیف زیاد می‌خرد. چه جور تجارتی هست؟ چین در ارتباطش با ایران هماهنگ با غرب هست.

modir

Recent Posts

دلار آمریکا و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

قیمت دلار آمریکا نه تنها در بازارهای جهانی بلکه در ایران نیز افزایش یافته‌است. اما…

11 ساعت ago

ضعف مدیریت در گروه توسعه ملی

ضعف مدیریت در گروه توسعه ملی به قدری حاد شده است که این شرکت هر…

12 ساعت ago

آینده خاورمیانه

آینده خاورمیانه تا حدودی به سرنوشت گروه های مقاومت بستگی دارد. هرچند ترکیه به دنبال…

13 ساعت ago

مدیریت محدودیت‌ها

برای غلبه بر محدودیت‌ها، مدیریت باید با درایت و برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی انجام شود تا…

14 ساعت ago

آخرین مصوبات بودجه ۱۴۰۴

مصوبات بودجه ۱۴۰۴ شامل تغییراتی درباره مالیات بر ارزش افزوده و معافیت‌های مالیاتی، تعیین حقوق…

15 ساعت ago

احتمال رشد قیمت نفت با سقوط سوریه چقدر است؟

سقوط سوریه نفت را گران نکرد اما تنش زایی رژیم صهیونیستی در سوریه و خاورمیانه…

15 ساعت ago