به گزارش سرمایه فردا، همچنان بازار زیر فشار اخبار بد و بی اعتمادیها مسیر سختی را دارد. برخی کارشناسان معتقدند سناریوبندیهای حرکت بازار جدی شده است. بازار روزهای تلخ و سختی را پشت سر میگذارد. بسیاری از سهمها با خطکش ریالی حتی از کف آبان قبل که مقطع حرکت تند و تیز بازار شد پایینتر هستند دلاری که قیمت سهام به شدت کاهش یافته تقریباً همه بازار از آن مقطع دلاری کمتر است و کم سهمی پیش میآید که بازدهی قویتری را داشته باشد. البته این مدت ریسکهای بازار سرمایه چنین فضایی را رقم زده اما حالا تقریباً اکثر نمودارها و ابزار مختلف به ما میگوید که ما در نقاط حداقلی و تا حدودی کم ریسک و کف بازار قرار داریم. چارتیستها نیز معتقدند محدوده سقف قبلی یعنی حوالی ۲.۶۵۰ و این موارد نقطه حداقلی فعلی بازار بوده و امکان این که از این نقاط به پایین سر بخوریم کمی سخت است یا بهتر است بگوییم به یک اتفاق عجیب و تلخ نیاز دارد.
یکی از مهمترین اتفاقات و رویدادهایی که در دل بازار رخ داده و هرچه پیش میرویم و بازار رشد نمیکند و یا کمی رشد میکند این است که بازار به اخبار منفی بیتفاوت میشود یعنی همین امروز هم ترامپ صحبت کند که بله همان حرفهای قبل را تکرار کند یا فشار حداکثری و نظامی اثرش در بازار خیلی قوی نیست. بنابراین اثر منفی اش در بازار زیاد نیست، اما درست در نقطه مقابل نقاطی قرار داریم که حرفهای مثبت حتی مثبت کوچک میتواند تحولات بزرگی را رقم بزند و به اتفاقات بزرگی منجر شود. در واقع در چنین فضایی و با چنین شکلی، کوچکترین حرکات و اتفاقات و خبرهایی در راستای یک رویداد شبیه مذاکره و توافق یا چراغ سبز حال بازار را میتواند تغییر دهد.
پویان مظفری، کارشناس بازار مالی گفت: «در حال حاضر بازار تحت تاثیر ریسکهای سیستماتیک است و میتوان از فرصتهای استفاده کرد برای نمونه آپشن و اختیار از موضوعات بسیار مهم در بازار مالی به شمار میروند. اهمیت این موضوع در بازار معاملات صعودی به گونهای است که پیشتر هیچ جایگاهی نداشته است و اکنون به یکی از بخشهای مهم بازار تبدیل شده و بهطور روزافزون در حال رشد است. این حوزه در بازار بورس بهطور کامل دستنخورده باقی مانده و با یادگیری استراتژیهای مربوط به آن و درک عمیق از مفاهیم پیچیده آن، میتوان در این زمینه به موفقیتهای بزرگی دست یافت. »
او افزود: «در چنین شرایطی که بازار یک فرصت صعود دارد نیز نباید ریسکها بی مهاباد کرد، بلکه باید سرمایهگذاران توجه داشته باشند که فعالیتهای خود را در بازار آپشن در حسابی جدا از حساب کارگزاری اصلی خود انجام دهند، زیرا ممکن است با ضرر یا سود سنگینی روبرو شوید. بنابراین، سرمایه اصلی خود را نباید درگیر کنند. اگر صد میلیون دارند، ده یا پنج میلیون را به حساب جداگانهای انتقال دهند و اگر یک میلیارد دارید، سه تا چهل میلیون را به حساب دیگری منتقل کنید و در آنجا با آپشن کار کنند.»
مظفری با بیان اینکه در سایر بازارها نیز رکود عمیق شده و فرصتهای بورس را باید جدی تر گرفت، تاکید کرد: «در بازار خودرو، قیمت خودروهای داخلی همراه با بازار ارز حرکت کرده و اخیرا افزایش قیمت داشتهاند، ولی خودروهای خارجی افزایش قیمت نداشتهاند و به نظر نمیرسد که بازار مناسبی برای سرمایهگذاری باشند. خرید خودرو بهصورت لیزینگی میتواند یک گزینه مناسب باشد. اما در بازار مسکن نیز انتظار رشد قیمتی داریم. اگر کسی قصد خرید مسکن دارد، بهتر است اقدام کند و منتظر نماند، زیرا قیمتها احتمالاً افزایش خواهند یافت.»
در بازار سرمایه به لحظات به وقت چرخش نزدیک شدهایم این حرف بدین معنی نیست که امروز، فردا و یا به شکل فوری این اتفاق رخ دهد اما قیمتها و نمودارها و فضا به شکلی است که این به وقت چرخش محتمل و قابل دسترس است ریسک به ریوارد بازار سرمایه در نقاطی قرار دارد که این چرخش را توجیه میکند و جریان پول هم در شرایطی قرار گرفته که برایش حضور در این بازار منطقی است.
درواقع اگر انس کاهشی نباشد و نرخ اوراق اخزا حوالی ۳۶ و ۳۷ بازار بماند و طلا با سرعت رشدی که در این مدت طی کرده ممکن است ریسک به ریوارد جذابی برای یک سال پیش رو نداشته باشد و یا حتی در ۱۴۰۴ ممکن است بازدهی عقبتری را تجربه کند. البته بسیاری بر این عقیدهاند همچنان بازدهی این بازار بازدهی خوب و قوی و همراه و همگام با دلار است.
پرویز جلیلی کارشناس بازار سرمایه درباره راهکار های کاهش هیجانات منفی در شرایطی که بورس ارزنده است، گفت: «به نظر یکی از راه های کاهش هیجان در معاملات بازار سهام، افزایش زمان معاملات است، به نظر اگر زمان معاملات به دو کندل ۴ ساعته در طول یک روز افزایش یابد، هم اشتغال زایی خوبی برای صنعت مالی در کشور خواهد بود و حتی کارمندهای این صنعت می توانند درآمد بیشتری در مقابل ساعات کار بیشتر داشته باشند. هم حجم معاملات افزایش می یابد که برای نهادهای فعال بازار خوب است. همچنین ترید می تواند بیشتر به یک شغل نزدیک شود. در نهایت هیجان در بازار به شدت کاهش می یابد.»
وی افزود: «همچنین، در بازارهای جهانی، بازار ارزهای دیجیتال شاهد نزول قابل توجهی بود. بهویژه بیتکوین که بیش از ۸ درصد کاهش یافت و در محدوده ۸۸ هزار دلار قرار گرفت. بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند که در پی تقویت احتمالی مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه، بازار رمزارزها با فشار عرضه مواجه شده است. برخی از تحلیلگران بازار بر این باورند که بهبود روابط بین این دو کشور میتواند باعث افزایش عرضه در بازار رمزارزها و کاهش قیمتها شود، زیرا برخی از سرمایهگذاران ترجیح میدهند داراییهای خود را به سمت دیگر بازارها هدایت کنند. بنابراین رکود بازار رمزارزها می تواند به افزایش ورود پول به بورس کمک کند. از این رو باید وضعیت بازارهای جهانی و ریسکهای سیستماتیک دنبال کرد تا بتوان پیشبینی دقیقتری نسبت به آینده معاملات بورس داشت.»
محور اصلی توسعه پایدار اقتصادی کشور تولید است که میتواند به تعادل بازار و ایجاد…
اعمال تعرفههای سنگین توسط دولت ترامپ و افزایش عرضه نفت توسط اوپک پلاس، اقتصاد جهانی…
نامه ترامپ به تهران از طریق امارات متحده عربی، نقطهای جدید در میانجیگری منطقهای رقم…
در شرایطی که بازار بورس ایران با چالشهای گوناگون مواجه است، معافیت سهام از مالیات…
در میانهی جنگ ایران و عراق، گزارشهایی تلخ و واقعیتهایی تکاندهنده، آیتالله خمینی را وادار…
به گزارش سرمایه فردا، در هفتههای اخیر، اخبار مربوط به نزدیک شدن به صلح میان روسیه و…