به گزارش سرمایه فردا، امروز بازار سهام تحت تأثیر کاهش تنشهای منطقهای، روند مثبتی را تجربه کرد و شاخص کل با رشد ۳,۴۰۲ واحدی دوباره به بالای ۲ میلیون رسید. بسیاری این رشد شاخص بورس را ناشی از حمایتهای نسبی بازار میدانند که بیشترین تأثیر را گروههای پالایشی و فلزات بر شاخص کل گذاشتند. بانکیها نیز با بیشترین ارزش معاملات روز را به پایان رساندند، که نشان از فعالیت مثبت این گروه داشت.
با وجود این پیشرفتها، خروج حدود ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه از بازار نشانهای از احتیاط برخی سرمایهگذاران است. اما این احتیاط به معنای بیاعتمادی کامل به بازار نیست؛ بلکه بخشی از استراتژی سرمایهگذاران برای مدیریت ریسکهای موجود به شمار میرود. صندوقهای طلا نیز پس از رکوردزنیهای اخیر، با ورود پولهای سنگین کمی آرام گرفتند و معاملات نقدی و آتی این قراردادها کاهش یافت.
به نظر میرسد که با مشخص شدن تکلیف تنشهای سیاسی منطقهای و همزمانی با فضای انتخاباتی آمریکا در ماه آینده، شرایط شفافتری برای سرمایهگذاران ایجاد شود. اما در مقطع کنونی رشد شاخص بورس واقعی نیست. بسیاری از سهامداران مطمئن هستند این رشد در نتیجه ورود صندوق تثبیت بازار به نمادهای بزرگ اتفاق افتاده است.
هرچند اظهارات اخیر رئیس سازمان بورس در خصوص دریافت حمایتهای مالی از صندوق توسعه برای بازار سرمایه و ارائه مشوقهای جدید، بارقهای از امید در میان اهالی بازار ایجاد کرد.در واقع اقداماتی نظیر ارائه مشوقهای صادراتی، افزایش سرمایه از محل سود انباشته، کاهش حقوق گمرکی و نرخ خوراک وعده داده شده است.
همچنین کاهش حقوق مالکانه معادن، به طور ویژهای مورد استقبال سهامداران قرار گرفته است. این خبرها، پس از هشت روز منفی متوالی در بازار، دلگرمی تازهای به سرمایهگذاران بخشیده است. اما به طور قطع درباره اینکه آیا این وعده ها اجرایی می شود یا تنها یک وعده توخالی بود باید منتظر معاملات روزهای بعد بود.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…