طبق پیشبینی قبلی مبنی بر شکست حتمی جلیلی در دور دوم، پزشکیان رییس جمهور منتخب شد. پزشکیان در دور دوم انتخابات ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار رای گرفت. جلیلی ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار رای توانست کسب کند.
با توجه به اینکه در دور نخست انتخابات پزشکیان حدود ده میلیون رای داشت توانسته حدود ۲۰ درصد از مجموع آرا را به سبد خود اضافه کند.
جلیلی نیز با افزایش حدود ۳٫۵ میلیون رای بیشتر تقریبا ده درصد از مجموع آرای کل را به سبد خود منتقل کرده است.
از آنجایی که این سه و نیم میلیون رای را قبلا قالیباف کسب کرده بود. این احتمال وجود دارد که تنها سبد قالیباف را جلب کرده است.
رای پزشکیان بیشتر در مناطق شمال غرب و غرب کشور اضافه شد. به عبارت دیگر در مناطق ترک نشین و کردنشین که در دور نخست حداکثر آرا را به خود جلب کرده بود. این بار توانست رای خاکستری آنجا را فعال کند.
به عبارت دیگر درصد مشارکت مناطقی مانند کردستان که در دور نخست ۲۳ درصد بود. یا کرمانشاه که قبلا مشارکتی ۳۲ درصدی داشت به نفع پزشکیان افزایش یافت. همین اتفاق در مناطق ترک نشین نیز اتفاق افتاد. به طوری که در استانهای مانند اردبیل رکورد مشارکت در دور دوم چهاردهمین دوره ریاستجمهوری شکسته شد.
همچنین در استان های مانند تهران و البرز که در دور نخست سطح مشارکت پایین بود. در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به نفع پزشکیان مشارکت افزایش یافت.
دلیل اصلی افزایش سبد رای پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترس مردم از ریاستجمهوری جلیلی بود. زیرا او در مناظره های خود خبر از شرق گرایی و تقابل با غرب داده بود. با توجه به اینکه این سیاست در دولت سیزدهم منجر به جهش قیمت دلار شده بود. تکرار آن برای شرایط کنونی بسیار خطرناک بود. درحالی که در دولت سیزدهم به دلیل انعطاف دولت جوبایدن ایران توانست بیشترین فروش نفت را داشته باشد. با این حال رکورد افزایش قیمت دلار نیز در همین دولت ثبت شد.
بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجهی کوتاهمدت باشد و…
تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…
بازار دلار و طلا تحت برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…
بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژیهای سرمایهگذاری هوشمندانهتر از همیشه…
با توجه به نوسانپذیری بالای نقره و عملکرد قابل توجه آن در بازههای زمانی مختلف،…
بررسی اقتصادی توافق ۲۰ ساله ایران و روسیه به نوعی نقشهای به افق ۲۰۴۵ است.…