آخرین اخبار

دلایل افت بازدهی بورس بعد از انتخابات

بازدهی بورس در هفته‏ پس از انتخابات، با رشد ۵.۱۶درصدی شاخص همراه شد. این در حالی است که با وجود رشد شاخص در دو روز ابتدای هفته، در روزهای پس از آن با افزایش فروش و صف نشینی سهامداران خرد مواجه شد.

در چهار روز اخیر،‌ هزار و ۱۴۹‌میلیارد‌تومان پول از تالار شیشه‌ای خارج شده‌است و در هفته‌ای که گذشت، بازار فقط در روز شنبه با ورود پول حقیقی همراه بود. میانگین ارزش معاملات خرد بازار نیز طی این هفته  رقم ۳هزار و ۴۷۶‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد.

کارشناسان بورسی مهمترین دلیل خروج پیوسته پول از بورس تهران را به ابهامات روی کار آمدن تیم اقتصادی دولت جدید مرتبط می‌دانند.

مشخص‌‌‌‌‌شدن رئیس‌کل بانک‌مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد، وزیر صمت و حتی رئیس سازمان بورس و اورق بهادار می‌تواند سمت‌‌‌‌‌وسوی نسبی سیاست‌های مذکور و اوضاع حاکم بر بازار سهام را مشخص کند.به‌نظر می‌رسد که باید عمده تلاش تیم اقتصادی دولت در جهت بهبود شرایط اقتصاد کلان کشور باشد.

اما کاهش معنادار حباب «صندوق‌های اهرمی» نیز یکی از نکات جالب توجه معاملات این روزهای بازار سرمایه تهران است.

کاهش قیمت واحدهای این صندوق و افزایش وجه نقد سبد سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها دو دلیل کاهش حباب صندوق‌های مذکور به‌شمار می‌آید. که سیگنال نااطمینانی به فضای بازار را مخابره می‌کند.

در شرایط فعلی، ابهامات و ریسک‌های موجود، فضای گنگی را بر معاملات سهام حاکم کرده است. موضوعی که سبب شده تا معامله‌گرانی هم که از رفتار تحلیلی‌تری بهره ‌می‌برند، محتاط شده و در حالت انتظاری قرار گیرند.

بورس به کدام سمت می رود؟

نگاهی به تغییرات شاخص سهام در یک هفته اخیر نشان می‌دهد؛پس از جهش شاخص کل در روزهای شنبه و یکشنبه بر میزان تردید معامله‌گران افزوده شده است.

این افت و خیزهای متناوب شاخص سهام نشانه‌ای از وجود عدم قطعیت‌ها در اقتصاد کشور است.

به عبارت دیگر با توجه به اینکه تغییری در وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام ایجاد نشده است. یک شوک بیرونی شاخص سهام را وادار به واکنش لحظه‌ای می‌کند.

به‌طوری که طی یک روز معاملاتی، سهام مسیر پرشتاب صعودی را در پیش می‌گیرد. فردای آن روز شاخص در مسیر نزولی حرکت می‌کند و سهامداران در صف فروش می‌ایستند.

دلایل صف‌های فروش در نمادهای بورسی

کارشناسان بورسی می‌گویند: جمع نشدن صف‌های فروش در اغلب نمادهای بورسی در کنار افزایش توجه فعالان بازار به ریسک‌های موجود حتی می‌تواند ورود بازار سهام به یک دوره استراحت را محتمل کند.

در روز چهارشنبه دلار در بازار آزاد در مسیر نزولی قرار گرفت و به میانه کانال ۵۸‌ هزار‌تومان رسید.همین موضوع از عواملی بود که بر جریان تقاضا در بازار سرمایه تهران و صندوق‌های طلا اثرگذار بود.صندوق‌های اهرمی نیز در مدار نزولی قرارگرفتند.

دلار نیمایی نیز نسبت به روز گذشته تغییر خاصی نکرد و در محدوده قیمتی ۴۳‌هزار و ۳۸۰‌تومان ایستاد.

یکی از دلایل افت بازدهی سهام بعد از انتخابات ابهام در برنامه‌های تیم اقتصادی دولت چهاردهم است که هنوز کار را دست نگرفتند./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

مذاکرات رسمی ایران و آمریکا؛ آغاز فصل جدید در دیپلماسی دو جانبه

مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا با ویژگی‌های متفاوت از مذاکرات ۲۰ سال اخیر آغاز شد.…

5 ساعت ago

مدنی‌زاده؛ گزینه اصلی وزارت اقتصاد در دولت چهاردهم

پس از نپذیرفتن وزارت اقتصاد توسط علی طیب‌نیا، سیدعلی مدنی‌زاده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت…

7 ساعت ago

احتمال بازگشت به قانون تغییر ساعت در ۱۴۰۴

پس از گذشت سه سال از لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور، هیئت دولت لایحه‌ای…

7 ساعت ago

پیشنهاد سرمایه‌گذاری مشترک ایران و آمریکا برای مدیریت تأسیسات هسته‌ای

ایران در مذاکرات اخیر با ایالات متحده پیشنهادی برای راه‌اندازی پروژه‌ای مشترک با مشارکت یک…

8 ساعت ago

بی برنامگی وزارت راه و شهرسازی بر ساخت مسکن ملی

در حالی اخیراً وزیر راه و شهرسازی نسبت به سیاست حمایتی دولت از مسکن انتقاد…

9 ساعت ago

تاثیر سیاست تعرفه‌ای بر اقتصاد ایران

با توجه به اینکه ایران سالها به واسطه تحریم ها پیوستگی چندانی با سیاست تعرفه‌ای…

9 ساعت ago