به گزارش سرمایه فردا، در ابتدای این نشست، فعالان بازار سرمایه ضمن بیان تحلیلهای خود از بازار، اهم موضوعات، دغدغهها و پیشنهادهای خود را برای بهبود بازار سرمایه مطرح کردند.
از جمله محورهای مورد بحث در این نشست، «نیاز به تزریق منابع جدید توسط دولت در بازار سرمایه، جدیت بیشتر در پیگیری عرضه خودرو در بورس کالا، ثبات تصمیمسازی و تصمیمگیری در بازار، جلوگیری از انتشار اوراق و عرضه آن در بازار، حذف اختلاف نرخ دلار نیمایی با نرخ آزاد، پیگیری جدیتر مطالبات بازار توسط کانونها و نهادها از دستگاهها، پیگیری مطالبات ناشران از دولت ، راهاندازی بازار جبرانی و…. » بود.
همچنین، در این نشست، حجت اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن استقبال از تداوم هدفمند برگزاری این نوع نشستها و ایجاد فضای گفتوگوهای مستمر در بازار، گفت: برگزاری اینگونه نشستها باعث میشود مسائل پیش روی بازار سرمایه، دقیقتر و عمیقتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
صیدی بر لزوم انجام اقدامات اساسی برای رونق دوباره بازار سهام و بازگشت اعتماد به آن با کمک و همراهی دولت و فعالان اقتصادی تأکید کرد و گفت: ماهیت بازار سرمایه به گونهای است که همواره ضرورت دارد قبل از هر اقدامی، نتایج مورد احتمال و اهداف قابل تحقق مورد تحلیل قرار گیرد.
او با اشاره به ۱۸ برنامه و اقدامی که در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته، گفت: پیگیری تصویب قانون جدید بازار سرمایه از جمله اقدامات زمانبری است که در حال پیگیری است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این که کاهش فاصله بین نرخ دلار نیما با بازار آزاد مخالفانی نیز دارد، تأکید کرد: به منظور کاهش شکاف بین نرخ دلار نیما و بازار آزاد و حذف رانت باید اقدامات جدی صورت گیرد.
صیدی با اشاره به لزوم آسیبشناسی روند فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری، تغییر مداوم دامنه نوسان را به صلاح بازار ندانست و در عین حال با اشاره به شرایط دشوار سیاسی، بر لزوم اتخاذ تصمیمات کمخطر و کمهزینه، برای حفظ منافع سهامداران تأکید کرد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به برگزاری جلسه ستاد اقتصادی دولت با حضور رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و سایر اعضای ستاد اقتصادی دولت توضیح داد: در این جلسه گزارش کاملی از چالشها، انتظارها، پیشنهادها و برنامههای سازمان در حوزه بازار سرمایه به رییسجمهور ارائه شد. همچنین، تیم اقتصادی دولت در جریان برخی از مشکلات بازار سرمایه قرار گرفتند.
صیدی، لزوم کاهش فاصله بین قیمت ارز نیمایی و نرخ ارز آزاد و ضرورت ایجاد هماهنگی کامل بین سیاستهای پولی و مالی با شرایط بازار سرمایه بهویژه در حوزه نرخ سود سپردهها را از دیگر موارد مطرح شده در جلسه با رییس جمهور برشمرد.
او با بیان اینکه بازار سرمایه با مشکلات انباشتهشده بسیاری مواجه است، تأکید کرد: در جمع تیم اقتصادی دولت، بر لزوم اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک صنایع، خروج صنعت خودرو از وضعیت فعلی و عرضه خودرو در بورس کالا، ضرورت صیانت از حقوق سرمایهگذاران با حذف قیمتگذاری دستوری، همچنین لزوم تسهیل فرآیند افزایش سرمایه از محل سود انباشته تأکید شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، آمارهای مربوط به کاهش حاشیه سود شرکتهای بورسی بر اثر برخی تصمیمات سایر دستگاهها را از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه ستاد اقتصادی دولت با رئیسجمهور، ذکر کرد و بیان داشت: امید میرود با صدور دستورات لازم از سوی رییسجمهور محترم و همراهی سایر نهادهای اقتصادی، اتفاقات مطلوبی شکل بگیرد.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…