به گزارش سرمایه فردا، بر اساس قانون کار، کارگاههای با بیش از ۵۰نفر نیروی کار موظف به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل هستند و عملیاتیسازی این طرح در واقع به معنای تخصصی کردن مشاغل است.
در کارگاههای دارای طبقهبندی، افراد بر اساس شرایط و شاخصههای تحصیلات، مهارت، تجربه و سابقه کار در جایگاه شغلی اصلی مرتبط با مشخصات اشاره شده قرار گرفته و مزایای شغل مربوطه را دریافت خواهند کرد.
عدالت مزدی یکی از دستاوردهای اجرای این طرح در کارگاهها است؛ به این معنا که افراد با توجه به ویژگیهای تعیین شده در قانون، دستمزد شغل را بر مبنای استانداردهای تعریف شده دریافت خواهند کرد.
هدف از انجام طبقهبندی این است که هر فرد با توجه به تخصص خود در یک جایگاه مشخص استخدام شده و با توجه به مجموع عوامل مؤثر مانند میزان کار، میزان خطرات موجود در شغل و سایر عوامل، حقوق کافی و لازم را دریافت کند. از سوی دیگر، کارفرما بیش از آنچه که باید، از نیروهای مجموعه خود انتظار کار و فعالیت نداشته باشد.
از آنجا که طرح طبقهبندی مشاغل، مزایا و تسهیلات مختلفی را در اختیار نیروهای کار قرار میدهد، اجرای اختیاری آن ممکن نیست و از سوی قانون کار برای تمامی کارگاههای مشمول، اجباری اعلام شده است.
پس از اجرای طرح و تطبیق کارکنان با آن، هرگونه استخدام، ارتقاء یا جابهجایی شغلی موکول به داشتن شرایط احراز شغل از نظر تجربه و تحصیل خواهد بود.
افزایش انگیزه نیروی کار برای دستیابی به عدالت در دستمزدی و تلاش در راستای ارتقاء شغلی از مزایای دیگر طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰نفر محسوب میشود.
حسین علی رعیتی فرد, معاون روابط کار درباره اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می گوید: با کمک مشاورین در واحدهای بالای ۵۰نفر باید طبقهبندی مشاغل صورت گیرد که این طرح در پنج هزار و ۹۰۰ واحد اجرا نشده است.
وی بیان کرد: با اجرای این طرح به عدالت مزدی نزدیک میشویم و کارگران بر اساس تحصیلات، تجربه، مهارت، توانمندی و سوابق کاری طبقهبندی میشوند و انصاف در پرداخت حقوق رعایت میشود. برای سال ۱۴۰۲یک هزار واحد را مبنای طرح طبقهبندی قرار دادیم.
رعیتیفرد افزود: امسال ۲اقدام در زمینه طبقهبندی مشاغل انجام دادیم که یکی برگزاری آزمون بود در حالی که قبلاً این امر در انحصار بود. در این زمینه برای انتخاب مشاوران در طرح طبقهبندی مشاغل آزمون سراسری برگزار کردیم که ۱۶۰نفر پذیرفته شدند و از مهرماه دورههای کارآموزی به اتمام میرسد این امر به ما کمک میکند تا انحصار شکسته شود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در سالهای گذشته طرح طبقهبندی را تفیض اختیار به استانها کردیم و همه استانها موظف شدند تا طرح طبقهبندی را توسط کارشناسان انجام دهند./تسنیم
وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…
اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…
انگیزههای مدیریت اخلاقی را میتوان: عدالت، انصاف و دیگر خواهی دانست. مدیریت اخلاقی اهداف سودآوری،…
عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…