استقرار «نیروهای محور» در دهه ۱۹۳۰ راه را برای جنگ جهانی دوم هموار کرد و قراردادهای امضا شده بین آلمان، ایتالیا و ژاپن در سال ۱۹۳۶ آنها را در منافع توسعه طلبانه و نفرت آنها از متحدان غربی متحد کرد.
شبکه خبری اسکای نیوز با اشاره به پیشینه تاریخی فوق نوشت، در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین، درگیری اسرائیل و حماس، و تهدیدهای مکرر چین درباره حمله به تایوان برخی از تحلیلگران امنیتی و نظامی میگویند روسیه، چین، ایران و کره شمالی «نیروهای محور جدید» هستند.
بنابراین هشدارهایی وجود دارد که بیش از یکی از آنها خطر آغاز جنگ جهانی سوم در ۵سال آینده را به دنبال دارد.
گرچه این چهار کشور مدتهاست که ضد غربی بودهاند، اما رابطه محوری بین آنها در فوریه ۲۰۲۲ «متبلور» شد.
این اتفاق زمانی رخ داد که چند روز قبل از حمله روسیه به اوکراین، ولادیمیر پوتین، به دیدار همتای خود شی جین پینگ در پکن رفت و اعلام کرد که مشارکت بین کشورهای آنها «بدون محدودیت» است.
طبق گزارشهایی که تهران تایید نکرده، رسانههای غربی مدعی هستند ایران، پهپادها را برای روسیه در جنگ تامین میکرد و اخیرا هم موشکهایی ارسال کرده است، اما نشانههایی از همکاری فزاینده بین هر چهار کشور پیش از حمله وجود دارد.
اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، روابط آمریکا و چین به سرعت افت میکند.
در واقع «اگر ترامپ دست به اقدام شدیدی علیه پکن بزند، چین هم متقابلا دست به کار میشود و در نتیجه به ایران و روسیه نزدیکتر خواهد شد. بنابراین چین محور اصلی است.
منابع نظامی یمن عصر امروز از حمله جنگندههای اسرائیلی به مخازن نفت در بندر الحدیده خبر داده و اعلام کردند که بر اثر این حمله تعدادی از کارگران این مخازن جان خود را از دست داده و تعدادی نیز مجروح شدهاند.
العربیه در گزارشی مدعی شد که ۱۲ جنگنده آمریکایی و اسرائیلی به همراه چند سوخت رسان در حملات امروز نقش داشتهاند. اما روزنامه نیویورک تایمز به نقل از چهار مقام آمریکایی مدعی شد که اسرائیل در حمله روز شنبه به یمن به تنهایی و بدون دخالت نظامی آمریکا عمل کرده است.
باراک راوید، خبرنگار اسرائیلی هم به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد حملات امروز به بندر الحدیده یمن توسط نیروی هوایی اسرائیل و به تلافی حمله پهپادی بامداد جمعه ارتش یمن به تل آویو صورت پذیرفته است.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد به تجاوز آشکار اسرائیل به یمن پاسخ خواهیم داد. یحیی سریع روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که ارتش یمن یکی از اهداف مهم در تل آویو را در عملیاتی منحصر به فرد هدف قرار داده است.
این عملیات با پهپاد جدید به نام یافا انجام شد که قادر است از سامانههای رهگیری دشمن عبور کند؛ به طوری که رادارها قادر به شناسایی آن نیستند و این عملیات، اهداف خود را با موفقیت محقق کرده است.
از فردای ۷ اکتبر تاکنون ارتش یمن حملات خود را علیه اسرائیل فعال نگه داشته و در طول ۸ ماه گذشته، شاهد گسترش تنش و درگیری به دریای سرخ و اختلال در روند عبور و مرور کشتیهای تجاری اسرائیل در این آبراهه بین المللی بودهایم.
واقعیت این است که خروجی جنگ غزه از حیث تشکیل کشور مستقل فلسطینی یا تداوم اشغالگری اسرائیل، جایگاه ویژهای در چگونگی رقم خوردن معادلات آتی خاورمیانه خواهد داشت. به این معنی، تا زمانی که جنگ در غزه پابرجاست، تشدید تنش در دریای سرخ نیز با فراز و فرود ادامه خواهد داشت.
جنگ جهانی سوم بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین مطرح شد. در حال حاضر بلوک بندی و احتمال حمله چین به تایوان را نشانه جنگ جهانی سوم تا ۵ سال آینده میدانند./دنیای اقتصاد
عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…