دکتر محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) درباره روند توسعه ساخت نیروگاه های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تفاهم نامه ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه های خورشیدی در مدارس کشور توسعه یابند؛ این تفاهم نامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسه ساز منعقد شده است. خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه های احداث نیروگاه های خورشیدی را بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.
وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه ها را با نرخ مناسب می خرد. عواید حاصل از برق تولیدی به تامین هزینه های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می کند. قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه های خورشیدی تجهیز شده است.
کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز غلام رضا زسرک در شهر قم، عنوان کرد: امیدواریم ساخت سامانه های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند چرا که ظرفیت فوق العاده ای در کل کشور وجود دارد. این امر زمینه فرهنگ سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می کند و به تولید برق پاک کمک می کند؛ تاکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور هستند که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدل های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شامل نیروگاه های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.
وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته ایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است.
مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساختگاه در حال پیگیری است. امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه ها بزودی شروع شود.
بر اساس هدف گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق(ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.
هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانه های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است.
با اجرای این تفاهم نامه ، نیروگاه های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیرانشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می شوند./روابط عمومی ساتبا
درباره وضعیت هوا در ۲۴ ساعت آینده گفت: هشدار نارنجی برای بارندگی و هشدار زرد…
فروش سهام در حال حاضر به دو دلیل افزایش یافتهاست؛ نخست بازدهی درصدی که نوسانگیرها…
بازار طلا و ارز به دلیل عدم قطعیتهای ناشی از انفجار بندرعباس و پیچیدگی مذاکرات…
وزیر علوم، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بررسی قانون عملیات بانکداری بدون ربا،…
آیتالله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه، در اولین همایش ملی حقوق بانکی…
یاسر مرادی، دبیرکل نخستین همایش ملی حقوق بانکی، در افتتاحیه این رویداد به ضرورت بازتعریف…