به گزارش سرمایه فردا، تعداد تولدهای سالانه ثبت شده در ۱۴۰۲ نسبت به سال ۹۵ حدودا ۳۱ درصد کاهش یافته است. همچنین تعداد زاد و ولد در پایان تابستان سال جاری با افت حدودا ۷ درصدی نسبت به تابستان سال گذشته همراه بوده است.
علاوه براین در پایان تابستان ۱۴۰۳ تعداد تولدهای سالانه روستایی نسبت به تابستان سال گذشته بیش از ۱۰ درصد کاهش داشته است. زاد و ولد جمعیت شهری در طی مدت زمان مورد گزارش افت ۵/۵ درصدی داشته است.
سیاست گذاری های جمعیتی کشور در دهه گذشته تغییر کرده و دولت و مجلس در سالهای اخیر با ارائه بستههای تشویقی اقتصادی و وضع قانون جوانی جمعیت در صدد افزایش جمعیت کشور هستند. اما آمارهای بیانگر این است که حال جمعیت ایران مناسب نیست. باید دید سیاست گذاران برای عبور از بحران جمعیتی و کهنسالی که ممکن است بدتر شود چه راهکاری ارائه می دهند.
به طور قطع یکی از مهمترین دلایل کاهش تعداد تولدهای سالانه وضعیت بد اقتصادی است. هم اکنون امار ازدواج به شدت کاهش داشته است. هرچند برخی تحلیلگران این مساله را تحت تاثیر بروز نسل زد می دانند. اما به طور قطع این موضوع نمی تواند دلیل اصلی باشد. چراکه نسل زد یک پدیده جهانی است و هنوز بسیاری از کشورها تعداد تولدهای سالانه بالایی را تجربه می کنند.
بنابراین در مقطع کنونی دولت باید برای حل این مسله باید ابتدا وضعیت اقتصاد و معیشت جامعه را بهبود ببخشد. یکی از مهمترین مسائل اقتصادی تامین مسکن است. با وجود اینکه دولت از شرایط بد تامین مسکن مطلع است با این حال هنوز اقدامی در راستای حل این مشکل انجام نداده است.
نکته جالب توجه اینجاست که دولت برای افزایش جمعیت کم هزینه روی تولد فرزند سوم و چهارم برنامه ریزی کرده است، اما این مساله نمی تواند خیلی ادامه پیدا کند.
فتحی گفت: با توسعه زیرساختهای حملونقل، افزایش مشوقهای سرمایهگذاری و تقویت تعاملات اقتصادی، منطقه آزاد…
سرمایهگذاری خارجی، بهویژه از سوی چین، در مناطق آزاد ایران با روند رو به رشدی…
سازمان امور مالیاتی سود معاملات رمزارزها را مشمول مالیات دانسته و بانک مرکزی صاحبان صرافیهای…
سالانه نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار واردات کالا انجام شود که تاکنون به دلیل اختلاف…
با شدت گرفتن درگیریهای نظامی میان هند و پاکستان بر سر کشمیر، این مناقشه دیرینه…
طاعتی مقدم تاکید کرد: سرمایهگذاری در مناطق آزاد ایران با چالشهای متعدد مواجه شده است.…