بورس

ورود بورس به روند اصلاحی: سناریوها و تحلیل‌های تکنیکال

به گزارش سرمایه فردا، بازار بورس با شدت بیشتری وارد روند اصلاحی شده است. برخی از فعالان بازار به سناریوها و تحلیل‌های تکنیکال اشاره می‌کنند که می‌تواند رفتار سهامداران را تحت تأثیر قرار دهد. همان‌طور که سقف سه میلیون به طور روانی روی سهامداران مؤثر بود، رفتارها و تحلیل‌های چارتیست‌ها هم تأثیرات مهمی بر بازار خواهد داشت.

پول هوشمند و استراتژی‌های کاهش ریسک

رحیم کریمی، از کارگزاری توسعه سهند، می‌گوید: «پول هوشمند در بازارهای نوسانی و پر ابهام همیشه نظاره‌گر است. برای کاهش خطر نوسانات، معمولاً سبد سرمایه‌گذاری متنوعی ایجاد می‌کند و از فرصت‌های بازارهای موازی بهره می‌برد. این استراتژی باعث می‌شود تا تأثیر نوسانات یک دارایی خاص بر کل سبد کاهش یابد. پول هوشمند با تحلیل‌های فنی و بنیادی، مدیریت ریسک مؤثر، و استفاده از استراتژی‌های متنوع تلاش می‌کند تا هم از نوسانات قیمت سود ببرد و هم در برابر ریسک‌های ناشی از این نوسانات محافظت شود.»

تأثیر نرخ بهره و سیاست‌های انبساطی دولت

او اضافه کرد: «با توجه به سیاست‌های انبساطی دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ و تمایل به رونق اقتصادی در سال بعد، نرخ بهره ۳۰ درصدی گواهی‌های سپرده تاییدی بر ادامه این سیاست‌ها است. این تصمیم می‌تواند مانند چاقوی دو لبه عمل کند: افزایش نرخ بهره موجب افزایش هزینه‌های مالی و کاهش سودآوری می‌شود، در حالی که کاهش نرخ بهره می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد و از سیاست‌های انقباضی کنترل تورم کاسته شود.»

سناریوهای چارتیست‌ها و دوره استراحت بازار

بسیاری از چارتیست‌ها معتقدند که پس از رشد اخیر، یک دوره ۶ تا ۸ هفته‌ای استراحت و اصلاح زمانی و قیمتی طبیعی است و می‌تواند انرژی بازار را برای حرکت بعدی ذخیره کند. آنها پیش‌بینی می‌کنند که این موضوع ممکن است تا پایان بهمن ادامه داشته باشد. برخی چارتیست‌های بدبین‌تر معتقدند عدم رشد بازار و عرضه احتمالی حقوقی‌ها در بهمن می‌تواند به یک موج نزولی آرام منجر شود که شاخص را به محدوده ۲٫۵ میلیون برساند.

در مجموع، تحلیل‌های چارتیست‌ها شرایط جذابی برای بازار ایجاد نمی‌کند و نمی‌تواند مسیر قوی برای روزهای آینده تضمین کند. با این حال، در همین دوره اصلاح هم نمادهایی هستند که رشد خوبی تجربه خواهند کرد. بازار نیازمند زمان بیشتری برای رسیدن به شرایط جدیدتر است.

شناسایی ۶ عامل مهم تأثیرگذار بر بازار

گزارش‌های فعلی و شرایط بنیادی ممکن است محرک قوی برای رشد بازار نباشند، اما می‌توانند کف بازار را تثبیت کرده و ریسک به ریوارد بازار را جذاب‌تر کنند. پس از انتشار گزارش‌های میان‌دوره‌ای و ماهانه، بازار حالا به دنبال ۶ رویداد و اتفاق مهم برای تصمیم‌گیری بهتر است:

  1. بازگشایی پتروشیمی‌ها: این موضوع می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر بازار داشته باشد و از جمله عوامل مهم تأثیرگذار بر روند بازار است.
  2. خبرهای خاص صنایع به‌ویژه صنعت خودرو: تغییرات مدیریتی، تجدید و فروش تودلی‌ها با شتاب بیشتری به بازار می‌رسد. خودرو همواره نقش مهمی در بازار داشته و حتی در بدترین شرایط می‌تواند جلوی افت بازار را بگیرد.
  3. تصویب FATF: این موضوع می‌تواند اثر مثبتی بر کلیت بازار و به‌ویژه گروه بانک‌ها داشته باشد. تصویب FATF به عنوان یک عامل مهم سیاسی تأثیرات مثبتی بر بازار خواهد داشت.
  4. اخبار مذاکره و توافق‌های سیاسی: این عامل به‌عنوان یکی از مؤثرترین و مهم‌ترین عوامل بر بازار تأثیرگذار است. اخبار مربوط به مذاکرات و توافق‌های سیاسی می‌تواند خطوط بازار را جابه‌جا کند.
  5. تغییرات نرخ بهره: کاهش یک یا دو درصدی نرخ بهره می‌تواند سیگنال مثبتی برای سیستم اقتصادی کشور باشد، در حالی که ثبات یا افزایش آن تبعات منفی به همراه خواهد داشت.
  6. نرخ ارز: تحولات نرخ ارز بسیار مهم و اثرگذار است. بازار به دنبال سیاست‌های دولت در این حوزه است و سهامداران باید این نرخ‌ها را بیشتر دنبال کنند.

امیدواریم بازار واکنش مناسبی به هر یک از این عوامل نشان دهد و شرایط بهتری را تجربه کنیم

modir

Recent Posts

مافیای آب ایران؛ حکمرانی آشکار بر منابع زیرزمینی

در این گزارش هشدارآمیز از یک ساختار قدرتمند و پنهان‌نشده می‌گوید که بحران آب و…

4 ساعت ago

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل باعث ماندگاری متخصصان می شود هرچند  نظام تأمین اجتماعی…

4 ساعت ago

چشم انداز ملی شدن اینترنت

ملی شدن اینترنت از تصمیم به استقلال دیجیتال آغاز شد، با الهام از دیوارهای اطلاعاتی…

4 ساعت ago

سرمایه‌گذاری سال ۱۴۰۴ به چه عواملی بستگی دارد؟

سرمایه‌گذاری سال ۱۴۰۴ محورهای مهمی چون اثرات نرخ ارز، شاخص‌سازی در بازار سهام، تغییرات نرخ…

13 ساعت ago

حباب قیمت‌ خودرو با فرود تعرفه‌ها

مونا موسوی: بازار خودرو ایران طی سال‌های اخیر با چالش‌هایی چون انحصار تولید، قیمت‌های غیرواقعی،…

22 ساعت ago

نوسانات شدید بازارهای دارایی

در پی جنگ ۱۲ روزه، اقتصاد کشور با موجی از اختلالات ساختاری روبه‌رو شده که…

1 روز ago