آخرین اخبار

تازه‌ترین گزارش گمرک از صادرات نفت و کالاهای غیرنفتی

محمد رضوانی‌‌‌‌‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: در ۱۱‌ماهه سال‌جاری با احتساب صادرات نفت‌خام و خدمات فنی‌مهندسی شاهد بیش از ۱۹‌میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی بوده‌ایم. به گفته وی در جهت شفافیت و نشان‌دادن تصویر واقعی‌‌‌‌‌تر و تبیین ابعاد صحیح‌تر از اقتصاد و تجارت خارجی کشور؛ آمار صادرات نفت، برق و خدمات فنی و مهندسی از دو ماه پیش به آمار صادرات کشور اضافه شده‌است.

صادرات غیرنفتی چقدر است؟

رضوانی‌‌‌‌‌فر درخصوص آمار صادرات غیرنفتی به استثنای صادرات برق، نفت و خدمات فنی‌مهندسی گفت: در ۱۱ماهه سال‌جاری ۱۲۴‌میلیون و ۷۵۶‌هزار‌تن کالا به ارزش ۴۴‌میلیارد و ۸۹۰‌میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد. وی اظهار کرد: در ۱۱‌ماهه سال‌جاری ۳۲‌میلیارد و ۵۹۰‌میلیون دلار نفت و یک‌میلیارد و ۹۰‌میلیون دلار خدمات فنی‌مهندسی صادر شده‌است که به‌این‌ترتیب مجموع صادرات کشور در این مدت به رقم ۷۸‌میلیارد و ۸۹۰‌میلیون دلار رسیده‌است.  به گفته وی میزان کالاهای صادراتی بدون احتساب صادرات برق، نفت و خدمات فنی‌مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۱۱.۴۲درصد افزایش و از حیث ارزش ۸.۸۷ ‌درصدکاهش داشته‌است.

کسری تجاری ۱۵‌میلیارد دلاری

رئیس‌کل گمرک ایران با اشاره به اینکه با درنظرگرفتن صادرات نفت ۱۹‌میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی داریم، تاکید کرد: تجارت خارجی کشور بدون احتساب صادرات نفت ۱۵‌میلیارد دلار کسری دارد. البته باید توجه شود شیب منفی کسری تجاری بدون‌نفت در بهمن ماه کاهشی بوده‌است. وی درخصوص سه قلم عمده کالاهای صادراتی گفت: در این مدت گاز طبیعی مایع‌شده با ۳‌میلیارد دلار، پروپان‌مایع‌شده با ۲‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار و متانول با ۲‌میلیارد دلار سه قلم عمده کالای صادراتی بودند. رضوانی‌‌‌‌‌فر افزود: در بین اقلام عمده کالاهای صادراتی، سنگ‌آهن با ۶۴‌درصد، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع‌شده با ۵۴‌درصد، محصولات نیمه‌تمام از آهن یا از فولاد با ۲۸‌درصد از بیشترین رشد به لحاظ ارزشی در بین اقلام عمده کالای صادراتی برخوردار بوده‌اند. به گفته وی، گاز طبیعی مایع‌شده با ۵۵‌درصد، پروپان‌مایع‌شده با ۲۲‌درصد و بوتان مایع‌شده با ۹.۲۱‌درصد به لحاظ ارزشی در ۱۱‌ماهه سال‌جاری بیشترین کاهش در ارزش را در بین اقلام عمده کالای صادراتی به خود اختصاص دادند. متوسط ارزش گمرکی هر‌تن کالای صادراتی نیز در این مدت با ۱۸‌درصد کاهش به ۳۶۰ دلار رسید. همچنین صادرات کالاهای پتروشیمی با ۴۵‌میلیون و ۶۰۰‌هزار‌تن و به ارزش حدود ۱۸‌میلیارد دلار، از نظر وزن ۹.۴درصد کاهش و از حیث ارزش حدود ۲۹‌درصد کاهش داشته‌است که ناشی از کاهش قیمت جهانی فرآورده‌های پتروشیمی بوده‌است.

رضوانی‌‌‌‌‌فر درخصوص ۵کشور اول مقصد صادراتی کشورمان افزود: در این مدت ۱۲‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون دلار کالا به چین، ۸‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون دلار به عراق، ۵‌میلیارد و ۹۰۰‌میلیون دلار به امارات‌متحده‌عربی، ۳‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار به ترکیه و ۲‌میلیارد دلار به هند صادر شده‌است. به‌این‌ترتیب ۷۵‌درصد از وزن و ۷۳‌درصد از ارزش کل صادرات کشور در ۱۱‌ماهه سال‌جاری به ۵ کشور فوق‌الذکر انجام شد.

واردات یازده ماهه

معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران با اشاره به افزایش واردات به لحاظ وزنی و ارزشی اظهارکرد: در ۱۱‌ماهه سال‌جاری ۳۵‌میلیون و ۷۶۶‌هزار‌تن کالا به ارزش ۵۹‌میلیارد و ۸۸۰‌میلیون دلار وارد کشور شده که این میزان به لحاظ وزنی ۶.۴درصد و از حیث ارزش ۱۱.۱۱درصد افزایش داشته‌است.

همچنین در این مدت ۶۰‌میلیون دلار برق وارد کشور شده‌ که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۴۸‌درصد کاهش داشته‌است.

رئیس‌کل گمرک ایران درخصوص سه قلم عمده کالاهای وارداتی در ۱۱‌ماهه سال‌جاری اظهار کرد: در این مدت ذرت دامی با ۳‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار، گوشی تلفن‌همراه هوشمند با ۲‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون دلار و دانه سویا با یک‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار سه قلم عمده کالای وارداتی بودند.

به گفته وی در این مدت واردات طلا به اشکال خام، تراکتور‌ها و قطعات منفصله اتومبیل‌های سواری در بین اقلام عمده کالای وارداتی از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش و برنج و گندم از بیشترین کاهش برخوردار بودند.

رضوانی‌فر اظهار کرد: امارات‌متحده‌عربی با ۱۸‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار، چین با ۱۶‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار، ترکیه با ۶‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار، آلمان با یک‌میلیارد و ۹۰۰‌میلیون دلار و هند با یک‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار ۵ کشور عمده طرف معامله واردات در ۱۱‌ماهه سال‌جاری بودند.

این گزارش حاکی است، متاسفانه به‌رغم پیگیری گمرک، وزارت نیرو اطلاعات به‌روز شده برق درخصوص ۱۱‌ماهه را ارائه نکرده‌ و اطلاعات صادرات برق ۹‌ماهه است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

4 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

5 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

5 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

5 ساعت ago