به گزارش سرمایه فردا، زنجیره تامین غذای جهانی، به ارزش ۹ تریلیون دلاری آمریکا، سهم قابل توجهی در انتشار کربن دارد. مجمع جهانی اقتصاد (WEF) به طور جدی در حال بررسی استراتژیهایی برای پایدارتر کردن این صنعت پیچیده بدون به خطر انداختن در دسترس بودن مواد غذایی بوده است. همچنین تاثیر بلاکچین بر اقتصاد با رویکرد صنایع غذایی در دستور کار قرار داشته است.
مجمع جهانی اقتصاد دغدغههای خود را برای زنجیره تامین تنها در دخیل کردن بلاکچین در زنجیره تامین نمیبیند، بلکه آنها با همکاری گروه مشاوره بوستون در مورد چگونگی هدایت زنجیره تامین به سمت و سویی که در آن به اهداف پایداری دست یابند هم بررسیهایی انجام دادهاند.
مجمع جهانی اقتصاد در پایان گزارش خود مینویسد در نهایت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی میتواند جان انسانها را نجات دهد. سالانه تقریباً از هر ۱۰ نفر یک نفر در سراسر جهان به دلیل بیماریهای ناشی از غذا بیمار میشود و نزدیک به نیم میلیون نفر میمیرند.
با این حال، با بهبود قابلیت ردیابی، کنترل سفر مواد غذایی میتواند سریعتر اتفاق بیفتد و منبع آلودگی سریعتر مشخص شود. به اندازه یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان در نهایت تبدیل به ضایعات تبدیل میشوند اما مدیریت بهبود یافته زنجیره تامین مواد غذایی میتواند منجر به ضایعات کمتر و مواد غذایی بیشتر برای مصرف شود.
ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال و همچنین افزایش محبوبیت حوزه دیفای باعث شده است که صرافیهای غیرمتمرکز نیز مورد توجه قرار بگیرند. طی سالیان گذشته بخش بیشتری از سهم بازار را در اختیار داشته باشند. با وجود برخی چالشهای استفاده از پلتفرمهای غیرمتمرکز، حجم معاملات آنها در حال افزایش است و اخیراً اوج جدیدی را ثبت کرده است.
اخیراً یک پژوهشگر از پلتفرم دادههای ارز دیجیتال مساری اطلاعات جالبی را پیرامون صرافیهای غیرمتمرکز در شبکه اجتماعی خود به اشتراک گذاشته است. این شخص با ارائه یک جدول عملکرد ارزهای دیجیتال جدید را پس از لیست شدن در صرافی بایننس بررسی کرده است که اکثر آنها کاهش ۴۰ تا ۹۰ درصدی را در طی سال ۲۰۲۴ داشتهاند.
براساس دادههای منتشر شده پلتفرم دیفای لاما، میانگین حجم معاملات روزانه صرافیهای غیرمتمرکز طی چند ماه گذشته به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده است، این در حالی است که در بازار صعودی سال ۲۰۲۱ صرافیهای غیرمتمرکز روزانه نزدیک به ۲ میلیارد دلار از حجم معاملات را پردازش میکردند.
در حال حاضر یونی سواپ بزرگترین صرافی غیرمتمرکز بازار به شمار میرود که طی یک هفته اخیر حجم معاملات ۹٫۵۶ میلیارد دلاری ثبت کرده و ۲۵٫۷ درصد از سهم بازار صرافیهای غیرمتمرکز را در اختیار دارد. پس از آن، پنکیک سواپ در لیست برترین صرافیهای غیرمتمرکز قرار میگیرد که با سهم ۱۴٫۱۴ درصدی ۳٫۸۹ میلیارد دلار حجم معاملات هفتگی داشته است.
ماهیت ضد تورم بیتکوین ماینرها را وادار میکند تا به دلیل واقعه هاوینگ که در آن پاداش استخراج بیتکوین به نصف میرسد. هر چهار سال یکبار، هزینهها را به حداقل برسانند و به این واسطه مجبورند تا استراتژیهای خود را به روز کنند.
ماینرها به دنبال انرژی ارزان هستند که منجر به دو استراتژی میشود: قرار گرفتن در صف اول تقاضا برای برق و راهحل دیگر جای گرفتن در میان گروه تولیدکنندگان انرژی است.
هش ریت در قاموس یک کلاس دارایی فرصتهای سرمایهگذاری را برای افراد فراهم میکند تا بدون داشتن سخت افزار در استخراج بیتکوین شرکت کنند. علاوه بر این، مشتقات امکان پوشش ریسک در برابر نوسانات قیمت را فراهم می کند و ابزارهای مدیریت ریسک را برای ماینرها و سرمایهگذاران فراهم میکند.
«قیمت هش» و «هزینه هش» معیارهای کلیدی تاثیرگذار بر چشمانداز استخراج بیتکوین هستند. تفاوت بین قیمت هش و هزینه هش سودآوری استخراج را تعیین میکند. وقتی قیمت هش از هزینه هش بیشتر شود، ماینرها سود می برند. برعکس، وقتی هزینه هش از قیمت هش پیشی میگیرد، به این معناست که آنها در حال ضرر دادن هستند.
در اینجا داستان همیشگی تعادل عرضه و تقاضا در اقتصاد میتواند توضیحدهنده این ارتباط باشد. قیمت هش بالا ماینرهای بیشتری را جذب میکند، رقابت را افزایش میدهد و به طور بالقوه قیمت هش را پایین میآورد. در مقابل، قیمت هش پایین ممکن است ماینرها را دلسرد کند و منجر به کاهش هش ریت شبکه و افزایش بالقوه قیمت هش شود.
امسال در موج های خرید دلار و طلا، تتر نقش لیدر بازار ارز را دارد دسترسی راحت و ۲۴ ساعته به تتر از طریق صرافی ها داخلی باعث شده است تا نوسان گیرها برای بهره مندی از نوسان مثبت ارز و طلا به عنوان اولین گزینه سراغ تتر بروند. امسال در دو مقطع که موضوع تقابل نظامی مطرح بود، ارزش معاملات تتر و حجم معاملات آن در صرافی های داخلی خصوصا بزرگترین صرافی رمزارز ایرانی به شدت افزایش پیدا کرد. البته در هر دوبار خریداران در داغی بازار متضرر شدند.
این روزها شاهد افت قیمت ارز در بازار هستیم، اما به نظر می رسد علاوه بر دلایلی مثل کاهش احتمال تقابل نظامی و فریز شدن پول برای ثبت نام خودرو، به نظر می رسد اتفاقاتی در یکی از صرافی ها و ترس از بلاک شدن تترهای موجود در آن نیز در افت قیمت تتر بی تاثیر نبوده.
چند روز پیش اخباری در جامعه ی کریپتویی چرخید که تترهای موجود در یک صرافی ایرانی تگ گذاری شده اند و احتمال بلاک شدن آنها در آینده بالاست. البته در صورتی که این تترهای برای معامله استفاده شوند این ریسک بوجود می آید. به نظر می رسد بخشی از فروش های شتابان تتر در صرافی معروف به این موضوع ارتباط دارد.
تتر در صعودها پول نوسان گیرها را جذب کرد و باعث ضرر آنها شد، حالا در بازار ارز نیز نوسان های شتابان آن باعث نوسان در اسکناس و طلا شده است و می توان لقب لیدر ضرر رسان را به آن داد.
با توجه به رونق گرفتن هوش مصنوعی و ارائه عمومی آن به مردم جهان در قالب رباتهای هوشمند، این سوال را به ذهن متبادر میکند: بلاکچین و هوش مصنوعی چه اشتراکی دارند؟ هر دو تشنه انرژی هستند.
برق مصرفی استخراج ارز دیجیتال و مراکز داده در کنار هم ۲ درصد از تقاضای برق جهان را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص دادند.
سوال اینجاست همانطور که صندوق بینالمللی پول در نمودار خود نشان میدهد، مراکز پردازش داده هوش مصنوعی انرژی بیشتری از ماینرهای رمزارز استفاده میکنند، اما چرا توجه اصلی همچنان متمرکز بر رمزارزهاست و متهم اصلی انتشار بالای گازهای گلخانهای معرفی میشوند؟
این سوال زمانی جالبتر میشود که این نکته را نیز در نظر بگیریم که تابستان امسال مراکز پردازش دادههای هوش مصنوعی در حال استفاده از ظرفیت ماینرها به نفع خود بودهاند. ماینرهای کریپتو با کمک تجهیزات پیشرفته و انرژی کم هزینه خود به کمک بخش هوش مصنوعی در حال رشد آمدهاند. با افزایش تقاضا برای هش ریت، چنانچه که در گزارش «چشمانداز رشد هش ریت» چهارشنبه ۳۱ مرداد «دنیای اقتصاد» به آن اشاره کردیم این ماینرها در موقعیت منحصر بهفردی قرار گرفتهاند که میتوانند در بازاری که هش ریت در آن به مثابه کلاس دارایی جدید محسوب میشود، از رونق هوش مصنوعی نیز سود ببرند.
ارزهای دیجیتال داراییهای بلاک چینی هستند و به همین دلیل نگهداری و انتقال آنها به شکل فیزیکی یا بر بستر پلتفرمهای سنتی امکانپذیر نیست. در نتیجه، کیف پولهای مخصوص بلاک چینی برای نگهداری این داراییها عرضه شدهاند.
هر کاربر با ساخت کیف پول، یک کلید خصوصی جدید تولید میکند که وظیفه مدیریت دسترسی و باز کردن قفل کیف پول را دارد. بنابراین هرکسی با در اختیار داشتن کلید خصوصی، به تمام داراییهای آن یک کیف پول نیز دسترسی دارد.
اهمیت کلیدهای خصوصی از اولین روزهای فعالیت بیت کوین برای سرمایهگذاران بازار مشخص بود و به ویژه در آن فضای غیرمتمرکز، کاربران به میزان بسیار بیشتری نسبت به امروزه با کلیدهای خصوصی تعامل داشتند.
مفهوم این عبارت و قانون ساده است، اگر فردی کلید خصوصی کیف پول خود را نداشته باشد واقعاً مالک داراییهای موجود در آن کیف پول نیست تنها فرد یا شرکتی که کلیدهای خصوصی را در اختیار دارد میتواند داراییها را کنترل کند.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…