آخرین اخبار

چگونه اقتصاد چین روندی صعودی گرفت؟

به گزارش سرمایه فردا، چین سال ها مستعمره اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، از اقتصادی فشل رنج می برد، در حوزه صنعت درجا می‌زد، در امنیت غذایی به خودکفایی نرسیده بود. چین در زمان سلطه شوروی محیط زیستش را به دست فراموشی سپرده بود و تصویری نامطلوب از آن در جهان بازتاب داده می شد. تا این که کشور چین بعد از انقلاب دهقانی مائو از یوغ استعمار روسیه رها شد و بلافاصله با آمریکا روابط تجاری و اقتصادی برقرار کرد و کم کم اقتصاد چین روندی صعودی گرفت.
مائو با جهش بزرگ خواستار برنامه‌های اقتصادی کمونیستی بود. پس از مرگ مائو، مائویسم کمرنگ شد و اصلاحات اقتصادی در چین توسط شیائوپینگ، برای پی ریزی یک اقتصاد باز صورت گرفت.  علی رغم داشتن منابع طبیعی محدود اقتصاد چین یکی از سریع ترین رشدهای اقتصادی جهان را تجربه کرد.
با توجه به این که ایران پنجمین کشور ثروتمند دنیا از نظر منابع طبیعی مانند نفت، گاز، زغال سنگ، روی، سرب، منگنز، کرومیت، بر، فلدسپات، کلینگر، سیمان، جنگل و چوب، طلا، نقره، مس، فولاد، اورانیوم، آهن خام و فسفات و … است. این کشور با ۱ درصد جمعیت جهان، بیش از ۷ درصد منابع معدنی جهان را بعد از روسیه – آمریکا – عربستان و کانادا در اختیار دارد. از این‌رو ایران نیز می تواند همچون چین پیشرفته سریعی داشته باشد چون ایران نیز غنی از ذخایر معدنی است.

رتبه‌بندی ضریب هوشی کشورهای مختلف جهان

قوی تر کردن سیستم های آموزشی و مراقبت های بهداشتی و تامین مالی و … برای بالا بردن ضریب هوشی کودکان و نوجوانان در چین ایجاد شده‌است. بر اساس آخرین شاخص بهره هوشی کشورهای مختلف جهان در سال جاری، از میان ۱۹۹ کشوری که مورد بررسی قرار گرفته‌اند. بالاترین میزان ضریب هوشی ۱۱۰ در نظر گرفته شده و ژاپن با میانگین ۱۰۶٫۴۸ بیش‌ترین میزان از میانگین ضریب هوشی در بین کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است.
تایوان، سنگاپور، هنگ‌کنگ، چین، کره‌جنوبی، بلاروس، فنلاند، لیختن‌ اشتاین، آلمان، هلند، استونی، لوکزامبورگ،‌ ماکائو و کامبوج رده‌های دوم تا پانزدهم این شاخص را در اختیار دارند که همگی میانگین ضریب هوشی بیش از ۱۰۴ دارند. ضریب هوشی ایرانیان در جایگاه۱۱۹ با میانگین هوشی ۸۰٫۰۱ جای دارد.

اقتصاد چین از چه طریقی توانست به یک جهش بزرگ دست پیدا کند


– برنامه ریزی مناسب
– مدیریت صحیح منابع طبیعی و انسانی
– بهبود روابط با تمام کشورهای دنیا به‌ ویژه برقراری روابط تجاری و اقتصادی قوی با آمریکا و اروپا و برخی کشورهای حوزه قفقاز مانند ترکیه و روسیه
– آزادی مدنی شامل آزادی بیان و اندیشه و‌ عقیده و سخنرانی کتبی و شفاهی و مطبوعات و دین و حق دادرسی برابر طبق قانون و حق برخورداری از یک محاکمه عادلانه و حق زیستن و حق مالکیت و حق دفاع از خود و حق مالکیت بر بدن خود و …
– ساده زیستی
– جهش تولید با مشارکت حداکثری مسوولان و مردم
– افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت قوی از این بخش
– نهادینه سازی همزیستی مسالمت آمیز در کشور
اقتصاد چین با برنامه ریزی برای توانمندسازی جمعیت از طریق اختصاص حقوق ماهیانه به والدین بر اساس تعداد فرزندان و اعطای مرخصی های ماهانه یا سالانه باعث شد طی چند دهه آینده به یک ابرقدرت اقتصادی و صنعتی در دنیا تبدیل شود.

modir

Recent Posts

ایلان ماسک؛ مردی که آینده را مهندسی می‌کند

ایلان ماسک، کارآفرینی پرآوازه با ذهنی پرشتاب و رویاهایی نامحدود، موفق شده است در حوزه‌هایی…

20 ساعت ago

طرح حملات گسترده به تأسیسات هسته‌ای ایران

در پی تحولات اخیر مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، گزارش‌ها نشان می‌دهند که دونالد ترامپ،…

21 ساعت ago

پیش‌بینی وضعیت هوای تهران

گزارش‌ها از پیش‌بینی وضعیت هوای تهران حکایت، از ادامه روند افزایشی دما، حضور پایدار توده…

22 ساعت ago

کمپین هشدارآمیز اسرائیل علیه نفوذ اطلاعاتی

در پی افزایش تلاش‌های ایران برای جذب جاسوس از میان اسرائیلی‌ها و پس از تنش…

1 روز ago

شرط خروج بورس از رکود

کارشناس می‌گویند شرط خروج بورس از رکود شکننده، نه‌تنها به تداوم حمایت‌های نهادی وابسته است،…

1 روز ago

تعطیلی هزاران آژانس‌های مسافرتی

تعطیلی هزاران آژانس‌های مسافرتی و بیکاری تورلیدرها معضل جدید این روزها شده است چراکه آسمان…

2 روز ago