سیاست و دیپلماسی

تغییر استراتژی اسرائیل در برابر ایران

به گزارش سرمایه فردا، به نظر می‌رسد استراتژی اسرائیل در برابر ایران تغییر کرده است و دولت اسرائیل به این نتیجه رسیده که دیگر ایران تهدید محوری استراتژیک نخواهد بود. نتانیاهو و کابینه‌اش به خوبی دریافته‌اند که در شرایط کنونی بدون حزب الله تهدید امنیتی برای موجودیت اسرائیل به حساب نمی آید. از طرف دیگر  امکانات و برنامه‌ای جدی برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران نخواهد داشت.

احتمالاً دولت ترامپ نیز به همین نتیجه رسیده است. چنان‌که روزنامه هاآرتص اخیراً نوشت: «فرصت حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران از دست رفت.» بر اساس گزارش‌ها، دولت ترامپ نه‌تنها از حمله به ایران حمایت نمی‌کند، بلکه به اسرائیل هشدار داده است از اقداماتی که ممکن است ایالات‌متحده را در موقعیت‌های خطرناک قرار دهد، خودداری کند.

اختلاف‌نظر در کابینه اسرائیل

در همین راستا، دیروز اختلاف‌نظر میان بارنیا، رئیس موساد و نتانیاهو و کاتز (وزیر جنگ اسرائیل) آشکار شد. بارنیا خواهان تمرکز حملات هوایی بر ایران به‌عنوان «سر مار» است، در حالی که نتانیاهو نگاه خود را به حملات سنگین علیه انصارالله در یمن معطوف کرده است. به هر روی، نتانیاهو در پی آن است که کار فشار بر حوثی‌ها را به عنوان پاکسازی محور مقاومت همچنان ادامه دهد. البته مخالفت با رفع تمرکز بر ایران در کابینه هنوز ادامه دارد. چنان‌که همین دیروز سایت عبری یدیعوت آحارونوت گزارش داد: رئیس موساد توصیه کرده است که به جای حمله به یمن، ایران زیر حملات سنگین هوایی قرار گیرد؛ ولی نتانیاهو به‌آسانی این توصیه را نادیده گرفت.

دلایل تغییر استراتژی اسرائیل

حال این پرسش مطرح است که چه شده و چرا جمهوری اسلامی دیگر در دستور کار استراتژیک حملات واکنشی اسرائیل نیست؟ به نظر می‌رسد اسرائیل به این درک رسیده است که ظرفیت تهدیدگری جمهوری اسلامی برای سال‌ها و بلکه ده‌ها و شاید برای همیشه رو به خاموشی است. جمهوری اسلامی به هر دلیل دیگر نمی‌تواند و یا نخواهد خواست که امنیت یا موجودیت اسرائیل را به خطر بیندازد.

تمرکز اسرائیل بر ایران اکنون تنها معطوف به جلوگیری از دستیابی تهران به تسلیحات اتمی است؛ تهدیدی که خاموش‌سازی آن تنها از طریق همکاری نزدیک و مشترک با آمریکا میسور خواهد بود.

در عین حال، در ارتباط با محور مقاومت، اسرائیل سیاستی روشن را دنبال می‌کند: پاکسازی نهاییِ آخرین پایگاه‌های این محور در عراق و به ویژه یمن تحت کنترل حوثی‌ها.

آینده نزدیک خواهیم دید که اسرائیل تمرکز خود را به رویارویی با تهدید ترکیه و اردوغان معطوف خواهد کرد. جالب اینجاست که آنکارا نیز به این رویکرد استراتژیک اسرائیل وقوف یافته است.

modir

Recent Posts

نیروی کار اتباع؛ فرصت یا تهدید اقتصادی؟

افزایش بی‌رویه استخدام غیرمجاز اتباع، باعث کاهش فرصت‌های شغلی برای نیروی کار بومی شده؛ لذا…

9 ساعت ago

آغاز زمانبندی خاموشی ها زودتر از سالهای گذشته

آغاز زمانبندی خاموشی ها زودتر از سالهای گذشته نشان می دهد که دولت فعلا برنامه…

10 ساعت ago

جزئیات آتش‌سوزی در درمانگاه بشرویه

حادثه آتش‌سوزی در درمانگاه بشرویه واقع در خیابان مشیریه که ساعت ۱۹:۴۵ دوشنبه شب گزارش…

16 ساعت ago

آلارا چپترز در دنیای مد و طراحی

آلارا چپترز با پشت سر گذاشتن سالی موفق نه تنها مسیر موفقیت فردی را هموار…

16 ساعت ago

تبعات جنگ تجاری ترامپ

یک اقتصاددان، درباره تبعات جنگ تجاری ترامپ گفت: جنگ تجاری ترامپ به دلیل اثراتی که…

17 ساعت ago

تنش‌های جهانی؛ از هشدار چین به آمریکا تا برنامه‌های اسرائیل علیه ایران

پیام صریح چین به آمریکا درباره احتمال اقدام علیه تایوان و همچنین آمادگی اسرائیل برای…

1 روز ago