۷۰۰ میلیون دلار فروش قسطی لوازم خانگی

به گزارش سرمایه فردا، در سال های اخیر رکود بازار لوازم خانگی منجر شده که واحد‌های تولیدی لوازم خانگی به دنبال ایجاد فروشگاه های مستقیم عرصه در سراسر کشور باشند و به طور مستقیم فروش قسطی و حتی بدون ضامن آغاز شده است.

در حال حاضر افزایش رقابت بین تولیدکنندگان برای فروش محصولات موجود در انبار منجر شده شرایط برای فروش اقساطی به طور حداکثر تسهیل شود اما این مسأله منجر شده تولیدکنندگان با مشکل سرمایه در گردش هم مواجه شوند، زیرا قدرت خرید مردم کاهش یافته و شرکت ها برای جلب رضایت خریداران پیشنهاد اقساط طولانی مدت می دهند.

عباس هاشمی دبیر انجمن لوازم خانگی ایران درباره سهم فروش اقساطی شرکت ها از مجموعه عرضه لوازم خانگی در بازار، گفت: در حال حاضر هیچ آمار دقیقی درباره سهم فروش اقساطی لوازم خانگی در بازار وجود ندارد اما با توجه به اینکه در شرایط کنونی شرکت ها برای تامین مواد اولیه خود با مشکل اعتباری مواجه هستند عملا فروش اقساطی هم چالش جدی برای تولیدکنندگان شده است.

در سال های گذشته سهم عمده ای از خرید لوازم خانگی در بازار توسط زوج های جوان انجام می شد و از آنجایی که سالانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ازدواج ثبت می شد تقاضا برای لوازم خانگی هم بالا بود اما در سال های اخیر میزان ازدواج سالانه به حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار رسیده که افتی ۱۰۰ درصدی نسبت به سال های گذشته داشته است.

از طرف دیگر بسیاری از فروشندگان و سمساری ها اذعان کرده اند که برخی زوج های جوان برای تکمیل لوازم خانگی مورد نیاز خود اقدام به خرید لوازم خانگی دست دوم می کنند و همین مسأله منجر به افزایش رکود بازار لوازم خانگی شده است.

در چنین شرایطی عجیب نیست اگر فروشندگان لوازم خانگی برای اینکه بتوانند حداقل سود را کسب کنند به فروش اقساطی طولانی مدت اقدام کنند که این موضوع ضمن اینکه با ریسک های برای فروشندگان همراه است می تواند روی صنعت لوازم خانگی هم تاثیر بگذارد.

چراکه در سال های گذشته که سهم ازدواج و تقاضا برای لوازم خانگی بالا بود میزان تولید داخلی به این اندازه نبود و حالا سرمایه گذاری هایی برای تامین نیاز بازار لوازم خانگی کشور در غیاب برندهای خارجی انجام شده است که هم اکنون افزایش رکود و همچنین فروش اقساطی میتواند تهدیدی برای آن باشد.

در حال حاضر ارزش بازار لوازم خانگی ایران حدود ۷ میلیارد دلار است که بیش از یک میلیارد دلار آن از طریق قاچاق یا واردات تامین و مابقی هم از طریق تولیدکنندگان داخلی تامین می شود.

از آنجایی که به گفته عباس هاشمی دبیر انجمن لوازم خانگی حدود ۲.۵ میلیارد دلار این گردش مالی مربوط به لوازم خانگی بزرگ است و بیشترین فروش قسطی مربوط به این نوع لوازم است.

حالا با در نظر گرفتن اینکه حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد از فروش این لوازم خانگی به صورت قسطی فروخته شود نزدیک به ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار از لوازم خانگی بازار به صورت قسطی فروخته می شود که در صورتی که بازگشت اقساط ام با چالش مواجه شود می تواند تولیدکنندگان و فروشندگان را با چالش مواجه کند

modir

Recent Posts

افق‌های جدید صنعت فولاد ایران؛ تاثیر چالش‌های زیرساختی بر صادرات

صنعت فولاد ایران، باوجود تحریم‌ها و چالش‌های زیرساختی، توانسته سهم قابل‌توجهی در صادرات غیرنفتی کشور…

10 ساعت ago

بحران در قیمت محصولات کشاورزی

نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی مانند پیاز و سیب‌زمینی، دوباره زنگ خطر ناکارآمدی سیاست‌های کشاورزی…

11 ساعت ago

استیضاح وزیر راه و شهرسازی در دستور کار مجلس

طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی با ۴۱ امضای نمایندگان مجلس پس از گذشت ۱۰…

12 ساعت ago

افزایش ارزش مبادلات تجاری آفریقا با برای رقابت ژئوپلیتیکی

ارزش مبادلات تجاری آفریقا به حدود ۱۳۰۰ میلیارد دلار می رسد که سهم ایران کمی…

12 ساعت ago

تاکید بر سرمایه گذاری در مناطق آزاد

سرمایه گذاری در مناطق آزاد در بازدید دبیر شورای عالی مناطق آزاد از اتاق های…

13 ساعت ago

خسارت حادثه بندر شهید رجایی چقدر بود؟

برای هر فرد فوت‌شده، در خسارت حادثه بندر شهید رجایی مبلغ ۱.۶ میلیارد تومان به…

15 ساعت ago