Categories: آخرین اخبار

۶۰۰ هزار تن شکر تولیدی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی

بازدید از شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به همت هلدینگ آینده پویا و با حضور جمعی از اصحاب رسانه انجام شد و به سبب نیاز کشور به شکر و نقش این شرکت در جلوگیری از واردات آن، در این گزارش به عملکرد شرکت پرداختن شده است.
این شرکت با هدف تامین نیاز داخلی در سال ۱۳۶۲ توسط شورای شکر تشکیل و طی مطالعاتی که از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵ توسط صندوق مطالعات شکر صورت گرفت، ضرورت تاسیس شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به تصویب مجلس رسید و این شرکت در سال ۱۳۶۹ تاسیس شد و اجرای طرح مطالعاتی مذکور را بر عهده گرفت‌ و در حال حاضر تمام کشت و صنعت های شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید الکل، خمیرمایه، MDF و خوراک دام در ظرفیت های تعریف شده و راه اندازی شده اند. همچنین در حال حاضر شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هشت واحد اقماری هفت‌تپه ، دهخدا ، امام خمینی(ره) ، حکیم فارابی ، دعبل خزاعی ، امیرکبیر، میرزاکوچک خان و سلمان فارسی دارد.
در این بازدید عبدعلی ناصری، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه امسال ۶۰۰ هزار تن شکر تولید شده و هدف‌گذاری ۷۰۰ هزار تن شکر تا پایان سال است، گفت: شرکت محصولات جانبی دیگری دارد برای نمونه تولید ۳۶ میلیون لیتر الکل در دستور کار قرار دارد و برنامه ما افزایش تولید الکل تا ۴۰ میلیون تن است و در زمان کرونا ۸۰ درصد الکل مورد نیاز کشور از طریق این شرکت تامین می شود.
او با بیان اینکه ظرفیت تولید خمیرمایه این شرکت ۱۰ هزار تن بوده است، گفت: امسال این شرکت ۲۰ درصد بالاتر از طرفین اسمی تولید کرد که در نتیجه فعالیت دانش بنیانی بود که ظرفیت تولید را به ۱۲ هزار تن رساند.
ناصری با تاکید بر اینکه تولید ام دی اف و خوراک دام در این شرکت پیگیری می شود، اظهار کرد: همچنین یک دامپروری هزار رأسی در کنار کارخانه خوراک دام راه اندازی شده است. همچنین واحد دیگری از کارخانه ام دی آف است که در کشت و صنعت امیرکبیر با ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
او با اشاره به اینکه کارخانه تولید ۲۴۰ هزار تن کاغذ تحریر در دستور کار قرار دارد، گفت: این شرکت سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
او با بیان اینکه تولید ۱۰ هزار تن شکر قهوه ای در واحد میرزاکوچک‌خان انجام می شود، اظهار کرد: همچنین تولید شکر دارویی با ظرفیت ۱۲ هزار تنی داریم که در راستای تامین نیاز داخلی ۷ هزار تن تولید و عرضه می شود و امکان صادرات ۴ تا ۵ هزار تن هم وجود دارد.
ناصری با بیان اینکه دو کارخانه نیتروژن، پتاسیم در حال عملیاتی شدن هستند که پودر مورد نیاز کشت و صنعت ها را تامین کنیم، اظهار کرد: همچنین زراعت چوب و اوکالیپتوس داریم و کارخانه دیگری برای بهره برداری از اسانس اوکالیپتوس انجام شده است و چوب اوکالیپتوس برای تهیه ام دی آف استفاده خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه ۴ تا ۵ هزار تن ظرفیت مازاد شرکت قهوه ای داریم که می توانیم صادرات کنیم اما تاکنون صادراتی برای این محصولات نداشته ایم، اظهار کرد: اما محصولاتی مانند الکل، خمیرمایه و… به کشورهای منطقه همچون ترکیه، عراق، سوریه، افغانستان و کشورهای اروپایی مانند آلمان صادرات داشته ایم.
او در پاسخ به خبرنگار نبض اقتصاد درباره تامین انرژی مورد نیاز شرکت، گفت: در حال حاضر نیروگاه ۱۰ مگاواتی برق در شرکت وجود دارد که برق صنعت را تامین می کنند، همچنین ۲۲ ژنراتور با ظرفیت ۳۳ مگاوات برنامه ریزی کرده ایم و از سال ۱۴۰۰ مشکلی در تامین برق نداریم و برق مازاد هم به شبکه فروخته می شود.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه شرکت سالانه ۱.۵ میلیون تن حمل بار دارد، اظهار کرد: در فصل های مختلف حمل و نقل محمولات شرکت با چالش مواجه می شد برای نمونه زمان برداشت گندم کامیون ها در آنجا مستقر می شد و حمل و نقل شرکت با مشکل مواجه می شد به همین دلیل سال ۱۴۰۰ با خرید شرکت حمل و نقلی و افزایش ماشین های آنها منجر شد که نه تنها نیاز شرکت تامین شود، بلکه این شرکت سودآوری خوبی برای هلدینگ داشته باشد و تلفات شرکت در زمان حمل به حداقل رسیده است و در نهایت عملکرد شرکت حکایت از این دارد که بعد از یک روزه زیان سازی بعد از واگذاری به سودآوری رسیده است.
او افزود: در حال حاضر ۲۰ هزار نفر حقوق بگیر هلدینگ هستند و حدود ۸۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل آنها متاثر از فعالیت مجموعه است‌
ناصری با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود ۵۰۰ نفر محقق در مجموعه فعال هستند، اظهار کرد: در کشت و صنعت ها دفاتر مطالعات مبارزه با آفات وجود دارد و از طریق پرورش زنبور مهاجم عملا افت را از بین می بریم به همین دلیل هیچ سمی برای از بین بردن آفات استفاده نمی کنیم.
او با تاکید بر اینکه هنوز مجموعه هفت تپه به شرکت واگذار نشده و به شکل پیمان مدیریت اداره می شود، گفت: این مجموعه امسال حدود ۷۰ تن ظرفیت تولید دارد و با توجه به اینکه اقداماتی برای نوسازی انجام شده برنامه ما افزایش ظرفیت تولید شرکت است.
۶۰۰ هکتار زمین ها زیر کشت اکالیپتوس

دلفی معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر با بیان اینکه شرکت ۱۵۶۰۰ هکتار وسعت دارد، گفت: ۱۲۸۶۴ هکتار آن قابل کشت نیشکر است و ۱۷۶۰ هکتار سالانه شامل داشت بوده و در چهار سال گذشته هم بالای یک میلیون تن نیشکر و بالای ۱۰۰ هزار تن تولید نیشکر داشته است
او با تاکید بر اینکه ۶۰۰ هکتار از زمین ها زیر کشت اکالیپتوس رفته است، گفت: در حال حاضر برداشت شرکت ماشینی است و با ۹۰ دستگاه حمل و نقل ۱۰ هزار تن در روز انجام می شود.
همچنین رستمی معاون صنعت کشت و صنعت امام خمینی با بیان اینکه در روز ظرفیت ۱۰ هزار تن تولید نیشکر داریم، گفت: در مجموع ۱۰۰ هزار تن تولید در کشور انجام می شود که البته در سال های اخیر حدود ۵ درصد بیشتر از ظرفیت، تولید شده است.

modir

Recent Posts

چالش‌های هوش مصنوعی در اقتصاد دانش‌بنیان ایران

پرفسور ملک‌زاده گفت: بر اساس سیاست‌های کلی علم و فناوری در افق ۱۴۰۴، سهم تعیین…

13 ساعت ago

منافع توافق ایران و روسیه چیست؟

منافع ایران و روسیه در نخستین گام شامل تقابل با تحریم های غرب علیه این…

13 ساعت ago

صف وام ازدواج و فرزندآوری طولانی می شود؟

تبعات تاخیر در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری بعث شده که ازواج در ایران کاهش…

14 ساعت ago

احیای هویت شهری تهران با فعال شدن مساجد تخصصی قرآن کریم

محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های…

14 ساعت ago

خرید و فروش آنلاین طلا: مراقب کلاهبرداران باشید

خرید و فروش آنلاین طلا به دلیل راحتی و دسترسی آسان به بازارهای جهانی، به…

15 ساعت ago

بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی تهران: برنامه‌های آتی شهرداری

آیا با تلاش‌های مستمر شهرداری تهران برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، شهروندان تهرانی به زودی…

18 ساعت ago