آخرین اخبار

کم‌کاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن

به گزارش سرمایه فردا، دولت سیزدهم در راستای اجرای ساخت ۴ میلیون طرح نهضت ملی مسکن نیاز به همکاری ارگان و نهادهای دیگر دارد که بانک‌ها در خصوص وام‌دهی به مردم برای کمک هزینه ساخت و ساز نقش مهمی در اجرای قانون جهش تولید مسکن دارند.

اما با توجه به آمار رسمی که از سوی بانک مرکزی اعلام شد بانک‌ها نسبت به تعهد خود برای پرداخت تسهیلات متعهد نبودند و این آمارها، عملکرد بانک‌ها در اجرای جز (۱۰) بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن (از ابتدای اجرای قانون تا پایان مردادماه ۱۴۰۲) را نشان می‌دهد و بر اساس این قانون، بانک‌ها باید ۲۰ درصد از منابع خود را برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اختصاص بدهند.

آمارهای جدید بانک مرکزی از عملکرد بانک‌ها در اجرای این قانون نشان می‌دهد کل پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها در قالب نهضت ملی مسکن از زمان تصویب این قانون و تا پایان مرداد ماه امسال معادل ۲۷۵ هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال بوده است.

کم‌کاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن موجب شد که بخشی از منابع این طرح در قالب تسهیلات باید تأمین شود و عدم التزام بانک‌ها سبب شده تا شاهد وقفه در اجرای این ابر پروژه دولت سیزدهم در کشور باشیم.

دولت با واگذاری زمین رایگان به صورت انفرادی و گروهی که بخش زیادی از گرانی مسکن به همین حوزه برمی‌گردد، در تلاش است تا این پروژه بزرگ خود را با همکاری بخش‌های خصوصی و… به سرانجام برساند.

فرشید ایلاتی کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه بانک‌ها در صورت عدم وام‌دهی باید جریمه شوند، گفت: در راستای قانون جهش تولید بانک‌ها مکلف به پرداخت وام شده‌اند و اگر برخلاف این قانون و وظیفه عمل کنند باید جریمه شوند اما دو سال است که دولت بانکی را در این خصوص جریمه نکرده است.

این کارشناس مسکن در ادامه تصریح کرد: این مدارا کردن دولت با بانک‌های موجب ضرر به حوزه ساخت و ساز کشور شده است زیرا که سرعت ساخت و ساز در کشور کند پیش‌رود،

به گفته این کارشناس مسکن اگر طی دو سال گذشته جریمه عدم وام‌دهی بانک‌ها را دولت دریافت می‌کرد امروز مبلغی حدود ۱۶۰ همت اخذ می‌شد.

وی گفت: عدم جریمه شدن بانک‌ها نشان می‌دهد که دولت جدیتی به سرعت دادن به ساخت و ساز و اجرای طرح نهضت ملی مسکن ندارد و تا زمانی که این جریمه و قانون اجرا نشود بانک‌ها تمایلی به وام‌دهی نخواهند داشت و به تکالیفشان قطعاً عمل نخواهند کرد.

ایلاتی در ادامه تاکید کرد: هم اکنون بحران جدی در حوزه ساخت و ساز مسکن نداریم، مسئله اصلی تأمین زمین برای پیمان‌کاران و مردم است که سرعت واگذاری‌ها کند است.

این کارشناس در پایان گفت: برای پیش‌بردن پروژه ساخت مسکن ابتدا باید زمین واگذاری شود سپس برای ساخت و ساز به سراغ بانک برویم تا هزینه‌های ساخت و ساز را به صورت وام دریافت کنیم./مهر

modir

Recent Posts

کاهش تعرفه واردات، خودروها را وارد مسیر رقابت کرد

با کاهش تعرفه واردات خودرو، قیمت مونتاژی‌ها ریزش کرد؛ نشانه‌ای از ترکیدن حبابی که سال‌ها…

4 ساعت ago

تخصص در تعمیرات خودروهای خاص | از پژو ۲۰۰۸ تا سوزوکی، فقط در تعمیرگاه چهارسوقی

خودروهای سوزوکی مانند گرند ویتارا، کیزاشی و SX4 به کیفیت بالا و دوام طولانی معروف‌اند،…

5 ساعت ago

ایلان ماسک؛ مردی که آینده را مهندسی می‌کند

ایلان ماسک، کارآفرینی پرآوازه با ذهنی پرشتاب و رویاهایی نامحدود، موفق شده است در حوزه‌هایی…

24 ساعت ago

طرح حملات گسترده به تأسیسات هسته‌ای ایران

در پی تحولات اخیر مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، گزارش‌ها نشان می‌دهند که دونالد ترامپ،…

1 روز ago

پیش‌بینی وضعیت هوای تهران

گزارش‌ها از پیش‌بینی وضعیت هوای تهران حکایت، از ادامه روند افزایشی دما، حضور پایدار توده…

1 روز ago

کمپین هشدارآمیز اسرائیل علیه نفوذ اطلاعاتی

در پی افزایش تلاش‌های ایران برای جذب جاسوس از میان اسرائیلی‌ها و پس از تنش…

1 روز ago