شاخص بازده ارز بازارهای نوظهور جیپی مورگان تا کنون ۴٫۴ درصد در سال جاری کاهش داشته است که بیش از دو برابر مدت مشابه در سه سال قبل است. این اقدام در حالی صورت گرفته است که سرمایهگذاران امیدها به کاهش سریع نرخ بهره آمریکا در سال ۲۰۲۴ را از دست داده و انتظارات از تضعیف اقتصادها و سیاستهای مالی انبساطی باعث کاهش ارزش ارز در برخی از بازارهای نوظهور بیشتر شده است. در حالی که ایالاتمتحده نرخ بهره خود را از ماه ژوئیه سال گذشته در محدوده ۵٫۵ درصد حفظ کرده است، بانکهای مرکزی برخی از کشورهای درحال توسعه مانند برزیل، مجارستان و شیلی درحال کاهش نرخ بهره خود هستند.
لوئیس کاستا، رئیس کل واحد استراتژی بازارهای نوظهور در سیتیگروپ در همین راستا اذعان کرد که امسال و سال آینده چندان برای اقتصادهای نوظهور سالهای جذابی نخواهد بود و انتظار رشد زیادی برای این اقتصادها نمیتوان داشت. به عقیده او تجارت جهانی در یک حالت انقباضی قرار داشته و فعلا از این شرایط خارج نخواهد شد.
بخش اعظم ضعف اخیر اقتصادی ناشی از کاهش حجم معاملاتی است که اصطلاحا Carry Trade نامیده شده و در آن سرمایهگذاران از تفاوت در بازدهی بین ارزها سود میبرند. این تجارت از اوایل سال جاری بین سرمایهگذاران بازارهای نوظهور محبوب شده است. اما در بازارهای نوظهور بزرگتر، این معاملات با مشکلاتی مواجه شدهاند، چراکه انتخابات آتی این کشورها، داراییها را بیثباتتر کرده و مسیر آینده نرخهای بهره کشورها نیز در هالهای از ابهام قرار گرفته است. تحلیلگران جیپی مورگان بر این عقیدهاند که ضعف اخیر پزو مکزیک نمونهای از کاهش حجم قابل توجهی از Carry trade است که قبلا در دو سال اخیر در یک روند افزایشی بوده است.
پزو مکزیک از زمانی که مورنا، حزب کنونی حاکم این کشور، پیروز شد حدود ۱۰درصد کاهش داشته است. پیروزی این حزب نگرانیها را در مورد سیاستهای مالی در مکزیک و افزایش مداخله در اقتصاد افزایش داده است. سرمایهگذاران میگویند که این اثرات در سایر ارزهای آمریکای لاتین مانند پزو کلمبیا و رئال برزیل هم قابل مشاهده است. برخی از سرمایهگذاران سرمایه Carry Trade خود را از بازارهای بزرگتر مانند برزیل به سمت اقتصادهای کوچکتر و فقیرتر حرکت دادهاند.
به نظر سرمایهگذاران این اقتصادها در حال خروج از دورههای آشفتگی هستند و معتقدند سیاستهایی از جمله نرخ بهره بالا همچنان شانس بازدهی بالای ناشی از سرمایهگذاری روی اوراق قرضه ارز این کشورها را جذاب میکند. از جمله اقتصادهایی که مورد توجه این دسته از سرمایهگذاران قرار گرفته نیجریه و مصر هستند. ارزهای آسیایی هم بیشترین تاثیر را از ضعف اقتصادی چین داشتهاند. از ابتدای سال تا کنون وون کرهجنوبی در برابر دلار ۷ درصد و بات تایلند و روپیه اندونزی هر کدام حدود ۶٫۵ درصد نسبت به دلار کاهش ارزش داشتهاند.
کشورهای نوظهور در چند وقت اخیر نرخ ارز خود را کاهش داده اند. در مقابل دلار رشد کرد. به همین دلیل کاهش نسبت ارزهای بین المللی به دلار در بازارهای جهانی اتفاق افتاده است./دنیای اقتصاد
تعرفه برق تجدید پذیرها برای صنایع افزایش یافت. در حالی که خاموشی برای صنایع به…
سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد ناترازی گاز و ۲۴ هزار مگاوات ناترازی برق خواهیم…
بازار سهام بعد از چند ماه صف فروش سنگین سبزپوش شد و همچنان بی توجه…
معاون شهردار تهران در آئین تجلیل از نویسندگان کتب تقریظ شده رهبر انقلاب اسلامی گفت:…
به گزارش سرمایه فردا، چرا به بهانه حفاظت از مناطق چهارگانه در جایی مانند میانکاله…
در استان گیلان فقط کل شالیزاری به صورت سنتی غرقابی میشوند، بدون اینکه مدیریت بر…