آخرین اخبار

کاهش فشار تحریم‌ها به نفع کدام نمادهای بورسی است؟

جمعه هفته‌جاری انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد و سکاندار پاستور برای چهار سال‌آتی مشخص خواهد شد. طبیعتا رئیس‌جمهور بعدی، ترکیب کابینه و وزرا و سیاست‌های دولت جدید به‌شدت بر تالار شیشه‌ای اثرگذار خواهد بود و مسیر آتی بازار را در کوتاه‌مدت و بلندمدت مشخص خواهد کرد. بازار در یک ماه اخیر، گرفتار بلاتکلیفی شده و فعالان بازار سهام، در اولین گام منتظر مشخص‌شدن تکلیف انتخابات ریاست‌جمهوری هستند تا رفتار آتی خود را براساس آن تنظیم کنند. با توجه به اینکه در پاییز سال‌جاری، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نیز برگزار خواهد شد، طبیعتا مشخص‌شدن نتایج دو انتخابات مذکور، تا حدود زیادی وضعیت بازار ارز و بازار سهام را مشخص خواهد کرد.

سناریوهای احتمالی بازار سهام را پس از انتخابات ریاست‌جمهوری بررسی خواهد کرد. مساله تحریم، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بر وضعیت شرکت‌های مختلف بورسی سایه افکنده است و سبب‌شده تا درآمد و متعاقبا سود شرکت‌ها از جهات مختلف در معرض تهدید قرار بگیرد. برخی شرکت‌ها به دلایل تحریمی و عدم‌دسترسی به قطعه‌‌‌‌‌‌ها، تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا نمی‌توانند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند یا خطوط تولید جدید راه‌اندازی کنند. از سوی دیگر، برخی شرکت‌ها نیز به دلیل شرایط تحریمی، محصولات صادراتی خود را به زیر قیمت روز آن در بازار جهانی به‌فروش می‌‌‌‌‌‌رسانند که طبیعتا این مساله نیز بر سودآوری شرکت‌ها اثر بسزایی دارد. طبیعتا زدوده‌‌‌‌‌‌شدن سایه تحریم سبب می‌شود که در ابتدا شرکت‌ها به فناوری روز دنیا مجهز شوند و تیراژ تولید در شرکت‌های تولیدی با تغییرات قابل‌توجهی همراه شود که متعاقبا اثر این موضوع در درآمدها و سود شرکت‌ها نمایان خواهد شد. رفع تحریم از سویی دیگر سبب خواهد شد تا ارزان‌‌‌‌‌‌فروشی‌‌‌‌‌‌هایی که در برخی صنایع به دلیل بازاریابی صورت می‌گیرد، از میان برداشته شود و شرکت‌ها محصولات خود را به قیمت واقعی بفروشند که این موضوع نیز اثر معناداری بر صورت‌های مالی شرکت‌ها خواهد گذاشت.

از سوی دیگر اگر سایه تحریم‌ها از سر اقتصاد نحیف و رنجور ایران برداشته شود، می‌توان به سرمایه‌گذاری‌ها و قراردادهای همکاری جدیدی که میان شرکت‌های داخلی و طرف خارجی منعقد می‌‌‌‌‌‌‌شود، امیدوار بود. بنابراین همان‌طور که مشاهده می‌شود، رفع تحریم برای بازار سهام در بلندمدت، نتایج مثبت زیادی خواهد داشت که سبب خواهد شد بازار ثانویه بورس از رونق قابل‌توجهی برخوردار باشد و طبیعتا از این رونق بازار ثانویه، می‌توان برای تامین مالی فعالیت‌های تولیدی استفاده کرد، بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد، می‌توان این‌چنین استنباط کرد که اگر در روز شنبه ۹ تیر و در موعد شمارش آرا، پیروز نهایی انتخابات کسی باشد که مساله تحریم و اقدام برای رفع آن را مساله اصلی کشور نمی‌داند، بازار با فشار فروش همراه خواهد شد، اما در سمت مقابل اگر کسی پیروز انتخابات شود که رویکرد رفع تحریم‌ها را در صدر برنامه‌های خود قرار دهد، بازار با افزایش تقاضا کار خود را آغاز خواهد کرد و می‌توان روزهای بهتری را برای بازار متصور شد.

در حال حاضر دولت به منظور تامین ارز سیاست های محدود کننده برای ارز ایجاد کرده است. تحت تاثیر آن بسیاری از شرکت‌های بورسی زیان دیدند. حالا کاهش فشار تحریم‌ها به نفع کدام نمادهای بورسی است؟/دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

بررسی نقش اتباع غیر مجاز

اهمیت اخراج اتباع غیر مجاز در ایران در این است که اتباع غیر مجاز به…

7 ساعت ago

سرمایه‌گذاری در ۱۴۰۴؛ سه‌ضلعی تولید

تحقق سرمایه‌گذاری مؤثر در بخش تولید، نیازمند هم‌افزایی سه مؤلفه بنیادین است: تقاضای سرمایه‌گذاری، تأمین…

7 ساعت ago

تناقض در تفویض اختیار: چالش‌های اجرای حاکمیت شرکتی در نظام بانکی ایران

با گذشت بیش از یک دهه از تلاش برای نهادینه‌سازی اصول حاکمیت شرکتی در نظام…

7 ساعت ago

رشد قیمت خودرو با افزایش واردات خودرو متوقف می شود؟

خریداران منتظر افت قیمت خودرو در آینده نزدیک هستند و فروشندگان نیز حاضر به فروش…

7 ساعت ago

خطای ساختاری بورس ایران در فهم سیاست و اقتصاد

در بازار ایران، تحلیل سیاسی اغلب نه بر پایه‌ی داده و ساختار، بلکه بر اساس…

8 ساعت ago

سه محور تحول اقتصادی در دولت چهاردهم

مشاور رئیس‌جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی و عضو شورای عالی بورس، سه مؤلفه کلیدی برای…

8 ساعت ago