به گزارش سرمایه فردا، یک کارشناس اقتصادی درباره تحلیل بازار ارز در سال ۱۴۰۳ گفت: در حال حاضر قیمت دلار در محدوده ۶۰ هزار تومان تثبیت شده است. اما با شوکهای خبری منفی می تواند تا ۶۲ هزار تومان افزایش یابد. همچنین در زمان کاهش انتظارات تورمی تا ۵۸ هزار تومان نیز می تواند افت داشته باشد.
محمد جواد صدیقی با تاکید بر اینکه قیمت دلار تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا احتمالا در همین محدوده باقی میماند، تصریح کرد: اما در صورتی که ترامپ رییسجمهور آمریکا شود نمی توان پیشبینی قیمت دلار را به صورت دقیق داشت. چراکه سیاستهای ترامپ در قبال ایران قابل پیشبینی نیست.
او افزود: هرچند انتخاب ترامپ به عنوان رییسجمهور انتظارات تورمی دارد. به عبارت دیگر در تمام دنیا قیمتها افزایش مییابد. به همین دلیل پیشبینی می شود تا زمان مشخص شدن موضع گیری او در قبال ایران ابتدا یک رشد قیمت دلار را تجربه کنیم.
او در ارزیابی سیاست بازار ارز در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: در حال حاضر میزان صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل منابع ارزی کشور داشته است. به همین دلیل تخصیص ارز برای واردات کالا در مرکز مبادلات طلا و ارز بالا رفته است.
این کارشناس ادامه داد: به همین دلیل واردکنندگان کالا دیگر خارج از این مرکز برای خرید ارز تقاضای ندارند. از این رو میزان تقاضا در بازار آزاد افت کرده است.
صدیقی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سیاستهای ارزی کشور به روابط خارجی گره زده شده است، تصریح کرد: هرچقدر ایران بتواند محدودیت های صادراتی را برطرف کند. به همان اندازه در بازار ارز مدیریت بهتری خواهد داشت. در بهترین حالت و بدون در نظر گرفتن چالش های سیاسی پیش بینی قیمت ارز تا پایان سال ۱۴۰۳ این است که قیمت دلار در محدوده ۶۲ هزار تومان بماند. مگر اینکه تقاضا در بازار افزایش یابد و منجر شود که قیمت ها به سمت سقف قبلی حرکت کند.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…