به گزارش سرمایه فردا، یک کارشناس اقتصادی درباره تحلیل بازار ارز در سال ۱۴۰۳ گفت: در حال حاضر قیمت دلار در محدوده ۶۰ هزار تومان تثبیت شده است. اما با شوکهای خبری منفی می تواند تا ۶۲ هزار تومان افزایش یابد. همچنین در زمان کاهش انتظارات تورمی تا ۵۸ هزار تومان نیز می تواند افت داشته باشد.
محمد جواد صدیقی با تاکید بر اینکه قیمت دلار تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا احتمالا در همین محدوده باقی میماند، تصریح کرد: اما در صورتی که ترامپ رییسجمهور آمریکا شود نمی توان پیشبینی قیمت دلار را به صورت دقیق داشت. چراکه سیاستهای ترامپ در قبال ایران قابل پیشبینی نیست.
او افزود: هرچند انتخاب ترامپ به عنوان رییسجمهور انتظارات تورمی دارد. به عبارت دیگر در تمام دنیا قیمتها افزایش مییابد. به همین دلیل پیشبینی می شود تا زمان مشخص شدن موضع گیری او در قبال ایران ابتدا یک رشد قیمت دلار را تجربه کنیم.
او در ارزیابی سیاست بازار ارز در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: در حال حاضر میزان صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل منابع ارزی کشور داشته است. به همین دلیل تخصیص ارز برای واردات کالا در مرکز مبادلات طلا و ارز بالا رفته است.
این کارشناس ادامه داد: به همین دلیل واردکنندگان کالا دیگر خارج از این مرکز برای خرید ارز تقاضای ندارند. از این رو میزان تقاضا در بازار آزاد افت کرده است.
صدیقی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سیاستهای ارزی کشور به روابط خارجی گره زده شده است، تصریح کرد: هرچقدر ایران بتواند محدودیت های صادراتی را برطرف کند. به همان اندازه در بازار ارز مدیریت بهتری خواهد داشت. در بهترین حالت و بدون در نظر گرفتن چالش های سیاسی پیش بینی قیمت ارز تا پایان سال ۱۴۰۳ این است که قیمت دلار در محدوده ۶۲ هزار تومان بماند. مگر اینکه تقاضا در بازار افزایش یابد و منجر شود که قیمت ها به سمت سقف قبلی حرکت کند.
مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا با ویژگیهای متفاوت از مذاکرات ۲۰ سال اخیر آغاز شد.…
پس از نپذیرفتن وزارت اقتصاد توسط علی طیبنیا، سیدعلی مدنیزاده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت…
پس از گذشت سه سال از لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور، هیئت دولت لایحهای…
ایران در مذاکرات اخیر با ایالات متحده پیشنهادی برای راهاندازی پروژهای مشترک با مشارکت یک…
در حالی اخیراً وزیر راه و شهرسازی نسبت به سیاست حمایتی دولت از مسکن انتقاد…
با توجه به اینکه ایران سالها به واسطه تحریم ها پیوستگی چندانی با سیاست تعرفهای…