آخرین اخبار

پیش بینی روابط بین‌المللی در دولت پزشکیان

واکنش رسانه‌های غربی به پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری، مثبت بود. رسانه اسرائیلی با اعلام اینکه انتخاب پزشکیان نور ضعیفی در تاریکی است. همچنین بر کاهش تنش‌های منطقه خاورمیانه میانه ابراز امیدواری کرد.

سی‌ان‌ان با تکیه بر گفته برخی کارشناسان نوشت یک چهره معتدل‌تر در ریاست‌جمهوری می‌تواند گفت‌وگو بین ایران و کشورهای غربی را تسهیل کند.

نیویورک‌تایمز هم بر اساس گفته تحلیلگران تاکید کرد که رئیس‌جمهور می‌تواند سیاست‌های داخلی را تعیین کند و سیاست خارجی را نیز شکل دهد.

هر دو رسانه غربی به چالش‌هایی که پیش‌روی دولت جدید است از جمله احتمال گسترش تنش‌ها بین ایران و اسرائیل و مساله هسته‌ای پرداختند.

چشم انداز دولت پزشکیان

به ادعای سی ان ان پزشکیان، سکان هدایت کشوری را در دست خواهد گرفت که با انزوای بین‌المللی، نارضایتی داخلی، اقتصاد در هم پیچیده و چشم‌انداز درگیری با اسرائیل مواجه است.

کارشناسان می‌گویند یک چهره معتدل‌‌‌تر در ریاست جمهوری می‌تواند گفت‌وگو بین ایران و کشورهای غربی را تسهیل کند. پزشکیان ممکن است در داخل کشور نیز تغییرات اجتماعی ایجاد کند که در جریان مبارزات انتخاباتی خود بر آن تاکید کرد.

احتمال کاهش و رفع تحریم‌ها در دولت پزشکیان چقدر است

غلامرضا حداد استادیار اقتصادسیاسی بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است ریاست‌جمهوری آمریکا آبان‌‌‌ماه برگزار خواهد شد و به احتمال بسیار با حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید فرصت دستیابی به توافقی حداقلی از دست خواهد رفت.

او بیان کرد: با فاصله گرفتن بیشتر قدرت‌های اروپایی و نزدیک شدن آنها به مواضع جمهوری‌خواهان در قبال پرونده هسته‌‌‌ای، روند «امنیتی‌‌‌سازی» ایران اتفاق می افتد. با فعال‌‌‌سازی مکانیزم ماشه‌ حداکثر تا مهر ۱۴۰۴ به زودی کلید خواهد خورد. این به معنای افزایش فشار تحریم‌ها خواهد بود.

شرط گشایش در روابط اقتصادی و تجاری سال ۱۴۰۳

مدیریت دشمنی با آمریکا شرط لازم است اگرچه کافی نیست. بدون مدیریت دشمنی، امکانی برای خنثی کردن روند «امنیتی‌‌‌سازی» از پرونده هسته‌‌‌ای ایران در اختیار نخواهد بود، امکانی برای کاهش و رفع تحریم‌ها در دسترس نبوده و گشایش در روابط اقتصادی و تجاری با جهان رخ نخواهد داد.

لازم است که این دشمنی به رغم «وجود»، مدیریت شود و این مدیریت از مسیر «تفسیر متفاوت» ممکن است.

بدون عبور از مسیر اتخاذ رویکرد «موازنه مثبت» به جای «نگاه به شرق» و «پیوند زدن سیاست خارجی به اقتصاد داخلی» به اهداف خود دست نخواهد یافت.

modir

Recent Posts

دیپلماسی نوین ایران؛ بهره‌گیری از قدرت نرم برای تعاملات منطقه‌ای

پس از سال‌ها تأکید بر قدرت سخت، ایران اکنون در موقعیتی قرار دارد که با…

6 ساعت ago

امنیت و قدرت؛ عوامل تعیین‌کننده مسیر آینده ایران در فضای بین‌المللی

در جهانی که رقابت‌های سیاسی و امنیتی نقش مهمی در توسعه کشورها دارد، ایران با…

12 ساعت ago

هاب ترانزیتی جنوب به شمال از منطقه آزاد قشم می‌گذرد؟

سرمایه‌گذاری در توسعه کریدورهای ریلی و پایانه‌های بندری منطقه آزاد قشم می‌تواند علاوه بر افزایش…

15 ساعت ago

منطقه آزاد انزلی در مسیر اتصال به کریدورهای تجاری

به گزارش سرمایه فردا، حمل‌ونقل دریایی به‌عنوان ارزان‌ترین و کارآمدترین شیوه جابه‌جایی کالا، نقش حیاتی…

15 ساعت ago

آلارا چپترز چگونه در صنعت مد موفق شد

توسعه متاورس و فضای دیجیتال روش‌های جدیدی برای تعامل میان برندها و مشتریان ایجاد خواهد…

15 ساعت ago

قیمت طلا افزایش می‌یابد ؟

در صورتی که روند اعمال تعرفه‌ها متوقف شود، طلا احتمالاً با یک سقوط شدید مواجه…

15 ساعت ago