جامعه

پیش‌بینی هوا در روزهای آینده

به گزارش سرمایه فردا، بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی پایتخت از روز سه‌شنبه ۱۷ خرداد تا جمعه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ با ناپایداری‌های متناوب همراه خواهد بود. در روز پنج‌شنبه، آسمان تهران عمدتاً صاف پیش‌بینی می‌شود، اما در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد دور از انتظار نیست. در همین بازه زمانی، بیشینه دمای تهران به‌طور میانگین بین ۳۶ تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد در نوسان خواهد بود و کمینه دما نیز با تغییرات اندک، بین ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود. در ۲۴ ساعت گذشته، ورامین با دمای ۳۹ درجه گرم‌ترین و توچال با دمای ۶ تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد خنک‌ترین نقطه استان بوده‌اند.

احتمال خیزش گرد و خاک در برخی مناطق، به‌ویژه در نیمه جنوبی و غربی استان وجود دارد. این شرایط که در قالب هشدار سطح نارنجی اعلام شده، می‌تواند منجر به کاهش کیفیت هوا و دید افقی شود و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.

پیش‌بینی هوا در روزهای آینده

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، با اشاره به افزایش پدیده گردوغبار در کشور، اظهار کرد: علت اصلی این وضعیت کاهش شدید بارندگی‌ها است. درواقع کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها موجب خشکی مراتع، زمین‌های کشاورزی و بیابان‌ها شده و این مناطق را به کانون‌های تولید گردوغبار تبدیل کرده است. به‌عنوان نمونه، در استان تهران با کاهش ۴۸ درصدی بارش‌ها منجر شده وزش باد از اطراف استان، گردوخاک را وارد شهر کند و آلودگی هوا را افزایش دهد.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های هواشناسی افزود: تا پایان هفته، حدود ۲۰ استان کشور با پدیده گردوغبار مواجه خواهند شد. شدت آلودگی معمولاً در ساعات بعدازظهر افزایش می‌یابد و به همین دلیل توصیه می‌شود افراد دارای بیماری‌های تنفسی و ریوی از خانه خارج نشوند.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا همچنین از ادامه‌دار بودن شرایط ناپایدار جوی خبر داد و گفت: پیش‌بینی هوا در روزهای آینده، وزش باد شدید، گردوغبار و کاهش کیفیت هوا در مناطق مختلف کشور ادامه خواهد داشت. از سه‌شنبه ۱۷ تیر تا جمعه، به‌ویژه در ساعات بعدازظهر تا شب، در مناطقی از شمال‌غرب، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی و استان‌های ساحلی دریای خزر، رگبار باران، رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان با تاکید بر اینکه در شمال‌شرق و شرق کشور، به‌ویژه در شمال سیستان و بلوچستان، وزش باد شدید همراه با گردوغبار پدیده غالب خواهد بود، گفت: همچنین در مناطقی از دامنه‌های جنوبی البرز، شرق زاگرس و مرکز کشور نیز افزایش سرعت باد، گردوغبار و کاهش کیفیت هوا انتظار می‌رود. او همچنین از افزایش تدریجی دما در شمال‌غرب، سواحل دریای خزر، شمال‌شرق و دامنه‌های جنوبی البرز از روز سه‌شنبه خبر داد.

پیش‌بینی هوا در روزهای آینده تهران

وی اظهار کرد: سه‌شنبه آسمان تهران صاف خواهد بود، اما از بعدازظهر وزش باد شدید و گردوغبار پیش‌بینی می‌شود. دمای هوا در این روز بین ۲۱ تا ۳۶ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. چهارشنبه نیز شرایط مشابهی حاکم است و دما به ۳۸ درجه می‌رسد. همچنین در این بازه زمانی، اهواز با دمای ۴۶ درجه گرم‌ترین و اردبیل با ۱۱ درجه خنک‌ترین مراکز استان کشور خواهند بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، گفت: این سامانه جوی شهرهایی چون تهران، اراک، اصفهان، اهواز، ایلام، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، زاهدان، سمنان، قزوین، قم، کرج، کرمان، کرمانشاه، مشهد، یزد، یاسوج، خرم‌آباد و بجنورد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ضیائیان، با اشاره به منشأ آلودگی هوا و تداوم پدیده گرد و غبار، اظهار کرد: که کشور در سال جاری با کاهش چشمگیر بارندگی‌ها مواجه بوده است؛ به‌گونه‌ای که میزان بارش‌ها در سطح کشور حدود ۴۰ درصد و در استان تهران نزدیک به ۴۸ درصد کاهش یافته است. این روند کم‌بارشی که در سال‌های اخیر به‌طور متوالی تکرار شده، موجب خشکسالی، خشکیدن منابع آبی و از بین رفتن پوشش‌های گیاهی در اطراف شهرها شده و این مناطق را به کانون‌هایی برای خیزش گرد و غبار تبدیل کرده است.

وی افزود: با وزش بادهای شدید، ذرات خاک از این اراضی خشک برخاسته و وارد جو شهرها می‌شوند و کیفیت هوا را به‌طور محسوسی کاهش می‌دهند. در خصوص استان تهران نیز انتظار می‌رود که این شرایط آلوده تا پایان هفته ادامه یابد؛ به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و شب‌هنگام که به دلیل افزایش شدت باد در مناطق جنوبی استان، میزان غلظت آلاینده‌ها بیشتر خواهد شد.

پیامدهای گرد و غبار

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: از جمله پیامدهای این شرایط می‌توان به کاهش کیفیت هوا، سقوط اشیا از ارتفاعات، شکستن درختان فرسوده، آسیب به سازه‌های سبک و موقت و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل اشاره کرد. در همین راستا، توصیه می‌شود از ترددهای غیرضروری، به‌ویژه در مسیرهای بین‌شهری پرهیز شود، بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان از حضور در فضای باز خودداری کنند، از توقف خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره اجتناب شود و نسبت به استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها اطمینان حاصل گردد.

ضیائیان، با اشاره به اینکه در سطح کلان، تداوم پدیده گرد و غبار و کاهش بارندگی‌ها، بار دیگر ضرورت بازنگری در سیاست‌های مدیریت منابع آب، احیای پوشش‌های گیاهی، مقابله با بیابان‌زایی و همکاری‌های منطقه‌ای برای کنترل کانون‌های گرد و غبار را یادآور می‌شود، گفت: این پدیده نه‌تنها یک چالش زیست‌محیطی، بلکه تهدیدی برای سلامت، اقتصاد و امنیت اجتماعی به شمار می‌آید که نیازمند برنامه‌ریزی جامع، سرمایه‌گذاری بلندمدت و مشارکت فراگیر ملی و فراملی است.

توصیه‌های ایمنی برای روزهای آلوده

آنچه در روزهای پیش‌رو اهمیت دارد، هوشیاری عمومی، رعایت توصیه‌های ایمنی و تلاش برای کاهش اثرات این پدیده جوی است؛ چرا که مدیریت بحران، تنها در سایه آگاهی، آمادگی و همکاری جمعی امکان‌پذیر خواهد بود.

با توجه به این شرایط، سازمان هواشناسی توصیه می‌کند شهروندان از ترددهای غیرضروری به‌ویژه در مناطق مستعد گرد و غبار خودداری کرده و گروه‌های حساس مانند بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان از حضور در فضای باز پرهیز کنند. همچنین به رانندگان توصیه می‌شود در مسیرهای بین‌شهری با احتیاط بیشتری تردد کنند و از توقف در کنار درختان فرسوده و سازه‌های موقت اجتناب نمایند. در چنین شرایطی، تداوم آلودگی هوا می‌تواند پیامدهای قابل توجهی برای سلامت عمومی و فعالیت‌های روزمره شهروندان به همراه داشته باشد.

به‌ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی، سالمندان، کودکان و زنان باردار در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و لازم است از حضور در فضای باز، به‌ویژه در ساعات اوج آلودگی، خودداری کنند. همچنین توصیه می‌شود فعالیت‌های ورزشی و بدنی در فضای باز به حداقل برسد و استفاده از ماسک‌های استاندارد در صورت ضرورت خروج از منزل در دستور کار قرار گیرد.

در همین حال، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار اینفوگرافی، ۱۰ توصیه مهم برای مقابله با گردوغبار و کاهش کیفیت هوا ارائه کرده و توصیه شد در صورت نداشتن کار ضروری، شهروندان در خانه یا محیط‌های بسته بمانند و درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارند.

همچنین از فعالیت‌های سنگین و ورزش در فضای باز خودداری شود و در صورت خروج از منزل، استفاده از ماسک و عینک ضروری است. نظافت روزانه محیط زندگی، افزایش مصرف سبزیجات تازه و مایعات برای دفع سموم، پرهیز از استعمال دخانیات و استفاده از وسایل حفاظت فردی برای کارکنانی که در معرض گردوغبار هستند، از دیگر توصیه‌های وزارت بهداشت است. همچنین توصیه شده که سیستم تهویه خودرو در حالت چرخش داخلی هوا قرار گیرد و افراد مبتلا به آسم یا دارای علائمی مانند تنگی نفس، سرفه یا درد در قفسه سینه، حتماً به پزشک مراجعه کنند.

modir

Recent Posts

دلیل تاب‌آوری عملیاتی فولاد مبارکه

فولاد مبارکه با تحقق تولید و صادرات فراتر از برنامه‌، جایگاه خود را به‌عنوان یکی…

7 ساعت ago

بررسی نقش اتباع غیر مجاز

اهمیت اخراج اتباع غیر مجاز در ایران در این است که اتباع غیر مجاز به…

22 ساعت ago

سرمایه‌گذاری در ۱۴۰۴؛ سه‌ضلعی تولید

تحقق سرمایه‌گذاری مؤثر در بخش تولید، نیازمند هم‌افزایی سه مؤلفه بنیادین است: تقاضای سرمایه‌گذاری، تأمین…

23 ساعت ago

تناقض در تفویض اختیار: چالش‌های اجرای حاکمیت شرکتی در نظام بانکی ایران

با گذشت بیش از یک دهه از تلاش برای نهادینه‌سازی اصول حاکمیت شرکتی در نظام…

23 ساعت ago

رشد قیمت خودرو با افزایش واردات خودرو متوقف می شود؟

خریداران منتظر افت قیمت خودرو در آینده نزدیک هستند و فروشندگان نیز حاضر به فروش…

23 ساعت ago

خطای ساختاری بورس ایران در فهم سیاست و اقتصاد

در بازار ایران، تحلیل سیاسی اغلب نه بر پایه‌ی داده و ساختار، بلکه بر اساس…

24 ساعت ago