به گزارش سرمایه فردا، رئیس اداره بازار و تجارت دفتر منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت صنعت نساجی دارای زنجیره بسیار طولانی از مرحله ریسندگی، بافندگی، رنگرزی، چاپ، تکمیل و تولید پوشاک و سایر محصولات نساجی است و از جمله صنایع کلیدی به شمار میرود که توان خلق ارزش افزوده بالایی دارد.
مطابق آمار مرکز ملی آمار ایران، این صنعت سهمی معادل ۵.۶درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و توان ارزآوری آن در بخش پوشاک تقریبا ۶هزار دلار در هر تن و در سایر بخشها ۲هزار دلار در هر تن است و نشان میدهد که این صنعت میتواند موتور محرک بخش پوشاک باشد که نیاز به توجه ویژه دارد و لازم است به حلقههای قبلی آن نیز اهمیت بسیار داد.
بهرغم مشکلات کلی که در حوزه تولید در صنایع وجود دارد مثل تامین ارز برای تهیه مواد اولیه و ماشینآلات، عدمثبات نرخ ارز، تحریمها و سایر موارد صنعت نساجی کشور در چنین شرایطی در سال ۱۴۰۱ و حتی ۶ ماهه ۱۴۰۲ رشد خوبی داشته به طوری که بر اساس دادههای بانک مرکزی، صنعت نساجی با کسب رتبه برتر در سال گذشته از رشد ۱۷٫۲درصدی برخوردار بوده است. در همین ارتباط واردات ماشینآلات پوشاک در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۹ میلیون دلار بود که حدود ۳۸درصد رشد داشته که نمود آن قطعا در امسال و سالهای آینده خواهد بود.
لازم به ذکر است در کنار حدود ۷۹۰ واحد صنعتی پوشاک بیش از ۹۰هزار واحد صنفی تولیدی و بیش از ۲۵۰هزار واحد صنفی توزیعی پوشاک مشغول فعالیت هستند که این نشان از وسعت این صنعت در کشور است. در صادرات ۶ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته در ۴ حوزه پارچه، چرم، کفش و پوشاک رشد خوبی را شاهد بودیم به طوری که به ترتیب از ۱۹، ۶، ۳۷ و ۲۵ میلیون دلار در ۶ ماه سال گذشته به ۲۲، ۸٫۵، ۴۲ و ۳۶ میلیون دلار صادرات در ۶ ماه امسال دست یافتیم.
آمار صادرات فرش ماشینی نیز در ۶ ماهه اول ۱۴۰۲ نسبت به ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ نیز حدود ۱۱درصد رشد داشته و از ۱۰۳ میلیون دلار به ۱۱۵ میلیون دلار رسیده است و همچنین تولید موکت هم از ۶۱ میلیون مترمربع به ۶۷ میلیون مترمربع در ۶ماهه مشابه رشد داشته است. لازم به ذکر است که صادرات محصول کیسه پلی پروپیلن هم از ۳۸ میلیون دلار به ۴۲ میلیون دلار در ۶ ماهه ۱۴۰۲ افزایش داشته است. لازم به یادآوری است که امسال نمایشگاه بینالمللی نساجی، پوشاک، کیف، کفش، چرم، ماشینآلات و صنایع وابسته بهطور مشترک و نمایشگاه فرش ماشینی و موکت نیز طی دو بازه زمانی در اواخر مهر و اوایل آبان برگزار شد که با رونمایی از اسناد برنامههای توسعه صنایع نساجی و پوشاک و برنامه توسعه چرم و کفش و برنامه توسعه فرش ماشینی و موکت در این نمایشگاهها، با مشارکت گسترده شرکتهای مربوطه و با حضور وزرا، معاونان و نمایندگان محترم مجلس و با استقبال بازدیدکنندگان بسیار زیاد از حوزه متخصصان و فعالان این حوزه پرشورتر از سالهای گذشته برگزار شد که لازم است از تمام واحدهای تولیدی صنعت عظیم نساجی و پوشاک که در این خصوص افتخارآفرینی میکنند قدردانی به عمل آید./دنیای اقتصاد
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…