ورود بازرسی به پرداخت تسهیلات به افرادی خاص

به گزارش سرمایه فردا، قائم‌مقام و سرپرست معاونت امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور خواستار تمرکز بر روی مسدودسازی گلوگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فساد شد. احمد رحمانیان در نشست با سربازرسان و بازرسان بانک و بیمه گفت: برای تحقق شعار سال ‌با توجه به برنامه‌های کلان پیش‌بینی‌شده به منظور نظارت موثر در شبکه بانکی در سال‌جاری، برنامه‌های نظارت و بازرسی موثر و کارآمد از قبیل ناترازی در شبکه بانکی، نحوه مدیریت منابع و مصارف ارزی و‌ ریالی شبکه بانکی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط با تاکید بر صادرات و واردات کالا و خدمات، عملکرد بانک‌ها در اجرای مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، تسهیلات پرداختی به‌ویژه تسهیلات تکلیفی در زمینه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قانون جهش تولید مسکن، نحوه رعایت بهداشت اعتباری در شبکه بانکی، بنگاهداری بانک‌ها و موسسات اعتباری، نحوه اعطای تسهیلات شبکه بانکی به شرکت‌های زیرمجموعه خود پیش‌بینی شده‌است.

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور از بازرسان امور بانک و بیمه خواست سراغ بانک‌هایی بروند که خارج از قانون و بعضا با زد و بند‌نسبت به پرداخت تسهیلات به افرادی خاص اقدام کرده‌اند و گفت: کلیه بانک‌های کشور و از جمله بانک‌های خصوصی به استناد اصل۱۷۴ قانون‌اساسی که نظارت بر اجرای صحیح مقررات و حسن جریان امور به عهده این سازمان گذاشته است و همچنین ماده‌دو قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور که عنوان می‌کند دستگاه‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه یا سهام آنها متعلق به دولت است یا دولت به‌نحوی از انحاء نظارت یا کمک می‌کند و با توجه به ماده‌۶۴ آیین‌نامه اجرایی این سازمان که تشخیص شمول یا عدم‌شمول دستگاه‌های بازرسی بر عهده رئیس سازمان گذاشته شده، مشمول نظارت قانون سازمان بازرسی کل کشور است و در صورت استنکاف از اعمال نظارت سازمان بازرسی در اجرای ماده‌۸ قانون این سازمان به منظور تعقیب کیفری به مراجع قضائی معرفی شود.

رحمانیان از بازرسان امور بانک و بیمه خواست بر روی موضوعات کلان و اساسی و تسهیلات بزرگ دریافتی که در محل غیرمجاز آن هزینه شده و کسانی که به تعهدات ارزی عمل نکرده، تمرکز کنند زیرا اگر مشکلات بانکی حل شود، بسیاری از چالش‌های حوزه اقتصادی مرتفع خواهد شد. او گفت: یکی از محورهای کار سازمان بازرسی کل کشور پیشگیری است به همین دلیل باید با ارائه پیشنهادهای پیشگیرانه زمینه و بسترهای فسادزا را از بین برد. او به بازرسان امور بانک و بیمه توصیه کرد که با تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه سراغ سرمنشأهای فساد بروند. او گفت: می‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان با این اقدام از افراد توانمند برای همکاری با سازمان بازرسی استفاده کرد.

رحمانیان گفت: سازمان بازرسی باید به‌گونه‌ای رفتار کند که دستگاه‌ها مدام سایه نظارت را بالای سرشان احساس کنند. یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید او توجه به نظارت الکترونیکی بود و تاکید کرد: این مساله یکی از دغدغه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اصلی رئیس سازمان بازرسی کل کشور است که با پیگیری‌‌‌‌‌‌‌‌‌های انجام‌شده موانع قانونی پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌روی آن مرتفع شده؛ از این‌رو ضرورت دارد که نسبت به شناسایی سامانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که بستر فساد هستند، اقدام کرده و از طریق نظارت الکترونیکی چتر نظارتی خود را توسعه دهیم./دنیای اقتصاد

modir

View Comments

Recent Posts

انتخابات شورای شهر چه زمانی برگزار می شود

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…

6 ساعت ago

خسارت ناترازی برق و کم کاری وزارت صنعت و نیرو

خسارات ناترازی برق با افزایش هزینه‌ها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…

7 ساعت ago

رشد و چالش‌های پست بانک ایران

بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجه‌ی کوتاه‌مدت باشد و…

8 ساعت ago

تحلیل نمادهای دارویی: عملکرد الحاوی منفی شد

تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…

8 ساعت ago

گزارش بازار دلار و طلا در سال جاری

بازار دلار و طلا تحت برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…

16 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌تر از همیشه…

17 ساعت ago