پتروشیمی

واکنش به اتهامات ناصر عاشوری

به گزارش سرمایه فردا، سلمان اسماعیلی، دبیر انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران، به اطلاعات نادرست و اتهامات بی‌اساس آقای ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، واکنش نشان داد. او گفت: اطلاعات آقای عاشوری درباره سود شرکت‌های روانکاران که در کدال منتشر شده و دخالت در قیمت‌گذاری لوبکات، حتی از یک فرد عادی هم پایین‌تر است و نباید از گماردن افراد سیاسی در حوزه‌های تخصصی و کارشناسی انتظار دیگری داشت.

اتهامات و نادیده‌گیری مصوبه ستاد تنظیم بازار

وی افزود: متأسفانه دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش، با نادیده‌گرفتن مصوبه ستاد تنظیم بازار، شروع به کار رسانه‌ای با اتهام لابی‌گری و زد و بند به مسئولین کشور کرد. همچنین، او به صورت عمدی در جهت فریب اذهان و فضاسازی رسانه‌ای، با وجود صورت‌های مالی حسابرسی‌شده پالایشگاه‌های روغن‌سازی در سایت کدال سازمان بورس، به ارائه اطلاعات کذب از سود روانکارها پرداخت؛ اطلاعاتی که با مراجعه یک فرد عادی به کدال بورس قابل مشاهده است.

اظهار تاسف و درخواست از دولت

اسماعیلی اظهار داشت: اینکه یک فرد سیاسی در جایگاه تخصصی دبیر انجمن صنفی پالایشگاه‌ها قرار گیرد و به خود اجازه دهد مسئولین کشور را متهم به تبانی کند و با ذکر اعداد و ارقام دروغ از سود و درآمد شرکت‌های روانکار، این‌گونه وقیحانه تلاش در جهت فضاسازی رسانه‌ای نماید، جای تاسف دارد. اسماعیلی ضمن محفوظ دانستن حق انجمن برای شکایت از نامبرده به دلیل تهمت و اتهامات بی‌اساس، گفت: دولت باید از جایگاه مدعی‌العموم به موضوع اتهام لابی‌گیری و زد و بند ادعایی ایشان ورود کند. وی افزود: انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران و مدیران عامل این پالایشگاه‌ها هیچ‌کدام ذی‌نفع شخصی نیستند.

چالش‌ها و قیمت‌گذاری لوبکات

اسماعیلی اضافه کرد: این صنعت همواره با چالش گرانی فروش خوراک توسط پالایشگاه‌های مادر مواجه بوده است. به دلیل دریافت خوراک به نرخ نیما و همچنین تخصیص ارز مواد اولیه وارداتی روغن موتور به نرخ مصوب با ارز نیما، تاکنون آسیب کمتری به این صنعت وارد شده است. به علت فرمول قیمت‌گذاری لوبکات به عنوان خوراک پالایشگاه‌های روغن‌سازی که حدود ۳۰ درصد گران‌تر از فوب صادراتی ایران بوده است، ستاد تنظیم بازار در مصوبه شماره ۴۳۶۵۵۱۸ مورخ ۱۸/۱۰/۱۴۰۳ با پذیرش بخشی از ایرادات فرمول قیمت‌گذاری لوبکات به عنوان خوراک پالایشگاه‌های روغن‌سازی و اصلاح آن که اثر حدود ۱۷ درصدی در تعدیل و واقعی‌سازی آن دارد، موافقت کرد و شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران طی نامه شماره ۹۷۴۳۱ مورخ ۲۲/۰۸/۱۴۰۳ مصوبه مذکور را به پالایشگاه‌های مادر ابلاغ کرد.

تأمین روغن موتور و نقش در صادرات

وی تأکید کرد: پالایشگاه‌های روغن‌سازی کشور تأمین‌کننده روغن موتور کشور با نرخ مصوب هستند. همچنین بیش از ۹۰ درصد روغن‌های صنعتی تخصصی ده هزار واحد صنعتی کشور توسط پالایشگاه‌های روانکار تولید و تأمین می‌شود. صدها واحد صنعتی پایین‌دستی وابستگی کامل به این پالایشگاه‌های روانکار جهت تأمین مواد اولیه خود دارند. در حوزه صادرات نیز این پالایشگاه‌ها با بیش از ۸۰۰ میلیون دلار صادرات و رفع تعهد ۱۰۰ درصدی در تمام سال‌های گذشته، یکی از منابع مهم تأمین نیاز ارزی کشور بوده‌اند.

 

modir

Recent Posts

مقایسه تاریخی رفتار طلا در بحران‌ها

مقایسه تاریخی رفتار طلا در بحران‌های مشابه—از شوک نفتی دهه ۷۰ و بحران مالی ۲۰۰۸…

12 ساعت ago

هیأت‌های مذهبی تهران در محرم

در آستانه فرارسیدن ماه محرم، قلب‌ها به تپش می‌افتد و شهر در سوگ سیدالشهدا (ع)…

13 ساعت ago

جنگ و گردشگر ایرانی در ترکیه

پس از جنگ و بسته بودن حریم هوایی ایران، خط ریلی تهران-وان بار دیگر فعال…

22 ساعت ago

سود پیش‌فروش سکه چقدر است؟

در ادامه اجرای برنامه‌های پیش‌فروش سکه، بانک مرکزی از تحویل ۹۷ درصدی سکه‌های سررسید اردیبهشت‌ماه…

1 روز ago

روایت فتح برای جنگ اسرائیل

جریانی خاص و پاجوش‌ها با سابقه ساخت سریال‌هایی چون گاندو، که تلاش می‌کند برای جنگ…

1 روز ago

تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه بر ایران

در میانه تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه، ایران در حال گذار از نقش یک بازیگر منطقه ای…

1 روز ago