به گزارش سرمایه فردا، یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه رشد قیمت ارز در چند ماه اخیر در حالی به بهانه حذف رانت ارزی واردات انجام شد که واقعیت در واقعیت دلیل آن چیز دیگری بود، گفت: دولت هرچند با شعار مهار تورم در انتخابات توانست نظر عدهای را جلب کن. اما در عمل بعد از اینکه نتوانست راهی برای جبران کسری بودجه خود پیدا کند و دست به دامن رشد قیمت ارز شد تا از این طریق بخشی از ناترازی بودجه خود را جبران کند.
فرزاد وجیهی افزود: با رشد دستوری قیمت دلار دولت فرصت را غنیمت شمرد تا از طریق عرضه سکه درآمد بیشتری را روانه خزانه کند. درواقع دولت در ابتدای روی کار آمدنش طلای زیادی را با نرخ ارز ۵۸ هزار تومان واردات کرده بود و بانک مرکزی نیز سریع دست به کار شد و با ضرب سکه و حراج در بازار، آنهم در شرایطی که قیمت دلار به ۹۰ هزار تومان رسیده بود ناترازی مالی را تا حدودی جبران کند.
وی درباره نوسانگیری نوین دولت تصریح کرد: در حال حاضر قیمت سکه در بازار ایران به دلیل حبابی که پیدا کرده با دلار ۱۲۰ هزار تومان به فروش میرسد. با این وجود می بی نم که برخی مسئولان نسبت به خالی فروش طلا و کلاهبرداری در برخی پلتفرمها هشدار میدهند درحالی که همین سکهای که دولت عرضه میکند حباب زیادی دارد و هر لحظه ممکن است بترکد.
وجهی با تاکید بر اینکه دولت تا زمانی که کسری منابع دارد سیاستهای انبساطی را اجرا میکند، اظهار کرد: روش منابع دولت برای جبران کسری بودجه بسیار متنوع است به طوری که نمیتوان گفت دولت تنها از طریق ارز یا طلا درآمد خود را افزایش میدهد. بنابراین باید نسبت به تغییر قیمتها در بازار با دقت بیشتری واکنش نشان داد. به عبارت دیگر اگر قیمت هر محصولی به شدت بالا میرود باید نسبت به مسائل پشده آن توجه کرد.
دولت شهید رئیسی در سه سال فعالیت خود شاهد اقدامات مختلفی در زمینه ارز، یارانه…
امنیت مالکیت یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی محسوب میشود، اما نظم حقوقی مدرن با…
روابط عمومی تحت تاثیر تحولات فناوری در سالهای اخیر استراتژی خود را تغییر دادهاند در…
وزیر سابق اقتصاد معتقد است که با وجود ادامه تحریمهای سنگین و چالشهای تورمی، اقتصاد…
با وجود ظرفیتهای گسترده حملونقل ترکیبی در ایران، برخی چالشها مانع از بهرهبرداری کامل از…
توسعه ناوگان حملونقل دریایی میتواند هزینههای صادرات را تا ۳۰ درصد کاهش دهد، سرعت جابهجایی…