به گزارش سرمایه فردا، نشست خبری اعطای نخستین دوره جایزه ملی آموزش هنر (سرو ایرانی) و نخستین نمایشگاه کتابهای تخصصی آموزش هنر (نکته) با حضور محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزش های هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارشد عین الهی مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران و اصحاب رسانه سه شنبه ۲۳ آبان ماه برگزار شد.
محمدحسین اسماعیلی در ابتدای این نشست به اهداف و رویکردهای دفتر برنامهریزی و آموزش هنر اشاره کرد و گفت: آموزش زیربنای هر مجموعهای محسوب میشود و از اهمیت بالا و ارزشمندی برخوردار است. اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ موفق باشیم، باید بحث آموزشهای فرهنگی و هنری را با نگاه جدی و واقعبینانه بررسی کنیم.
او بیان کرد: در طول تاریخ ایران بزرگان و مفاخر از بستر آموزشهای هنری جایگاه و خواستگاه یافتهاند و با توجه به اهمیتی که دارد دفتر تخصصی برنامهریزی و آموزش هنری در معاونت هنری داریم که هدف آن سیاستگذاری، ریلگذاری و برنامهریزی در این حوزه است و سالیان متمادی فعالیتهای خوبی در این حوزه انجام شده است. از دو منظر این آموزشها در دست کار قرار گرفته است یکی آموزشهای هنری عمومی به منظور ارتقا سواد هنری جامعه و مراکز آموزشی از جمله آموزشگاههای آزاد هنری که در این مسیر فعالیت میکنند. طرحهایی مانند «آموزش هنر برای همه» که در دو سال گذشته در همین راستا برنامهریزی و اجرا شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزش هنر ادامه داد: بخش دیگر در حوزههای تخصصی و نخبگانی برای افزایش مهارت هنرمندان و هنرجویان در حوزههای مختلف است که با نگاه تخصصی به آموزشهای هنری شکل گرفته و مراکزی چون هنرستان هنرهای زیبا در این راستا قرار میگیرد. از منظر رسمی و غیررسمی نیز آموزشگاههای آزاد هنری بخش غیر رسمی و هنرستان هنرهای زیبا و مراکز مهارتی کاردانش در بخش رسمی در حال فعالیت هستند. در حال حاضر ۶۳ هنرستان داریم که حدود ۸ هزار نفر هنرجو در آن فعالیت دارند و به تعلیم و تربیت در حوزه هنر مشغولند. در بخش مراکز مهارتی و کارودانش نیز هزار و ۲۰۰ مرکز فعالیت دارند. هر سال سه دوره ازمون جامع و ادواری برگزار میکنیم و در هر دوره حدود ۴۰ هزار نفر شرکت میکنند که پس از موفقیت با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش دیپلم مهارتی برای آنها صادر میشود.
اسماعیلی همچنین اظهار کرد: بحث آموزش بسیار جدی است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید نگاه توسعهای و حمایتی در این حوزه داشته است و شخص وزیر و معاونان او نیز نگاه ویژهای داشتند که ارتقا خوبی از نظر کمی و کیفی در این زمینه شاهد بودیم و امیدواریم این روند با همین سرعت ادامه داشته باشد و شاهد اتفاقات مبارک در این حوزه باشیم. مطمئنا بازخوردها و نتایج آن در سالهای آتی قابل مشاهده خواهد بود. یکی از اضلاع آموزش هنر معلمان هنر هستند که در مجموعه وزارت ارشاد از آنها به عنوان هنرآموز یاد میکنیم و معلمان و مدرسان به مثابه یک پشتوانه مهم محسوب میشوند و در بخشهای مختلف مشغول فعالیت در هنرستانها، مدارس، آموزشگاهها و دانشگاهها مشغول آموزش هستند.
او در ادامه بیان کرد: شاید آنگونه که باید به این قشر فرهیخته توجه نشده است. ما بحث پاسداشت مقام معلم را در طول سال داریم و آموزش و پرورش و دانشگاهها بحث تجلیل از مقام معلم را دارند، اما به شکل خاص در حوزه هنر به شکل یک رویداد ویژه مورد توجه نبوده است. بر همین اساس دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری با هدف تکریم معلمان هنر رویدادی را طراحی کرده است با عنوان جایزه ملی آموزش هنر تحت عنوان نشان« سرو ایرانی» که این نشان و جایزه قرار است به معلمان، استادان و مفاخر و کسانی که در زمینه آموزش هنر فعالیت دارند هر ساله اعطا شود.
اسماعیلی گفت: زمینهسازی و ایجاد انگیزه برای فعالان و معلمان حوزه آموزشهای هنری در مراکز آموزش هنر، فراهم نمودن شرایط مطلوب برای رقابت سازنده برای رشد نظام تعلیم و تربیت و ترغیب مدرسان، تقدیر و تجلیل از مدیران و مدرسان نمونه مراکز آموزش هنر در سطح استانی و ملی و تلاش برای راه یافتن و به اجرا درآوردن شاخصهای صحیح و دقیق در مراکز آموزش هنر از جمله اهداف این نشان است. از امسال که این رویداد آغاز شد به شکل سالانه ادامه خواهد یافت و مراکز آموزش هنری در این رویداد مشارکت داده خواهند شد و برگزیدگان آن در همین ایام و در مراسم اختتامیه تجلیل و نشان سرو ایرانی به آنها اعطا خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزش هنر در ادامه به روند اعطای نشان سرو ایرانی اشاره کرد و افزود: امسال هنرستانهای هنرهای زیبا به عنوان نخستین مراکز در این رویداد حضور دارند و فرایند برگزاری آن نیز از خردادماه شروع شده است و با انتشار فراخوان آن در هنرستانهای هنرهای زیبا آغاز شد. برای این امر در سه سطح ستاد تشکیل دادیم. سطح اول در هنرستانها انجام شد و متقاضیان توسط ستاد بررسی شدند و هر هنرستان سه مدرس و هنرآموز برتر خود را معرفی کرد. بعد از آن در سطح استانی باز هم ستادی تشکیل یافت و پرونده هنرستانها را در سطح استان با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی کرد و ستادها طی فرایند مدنظر یک مدیر و یک مدرس برتر را به ستاد مرکزی رویداد معرفی کردند و در نهایت نیز با تشکیل ستادهای هنرستانی و استانی ۸۷ پرونده به مرحله نهایی و ستاد مرکزی ارسال و مورد ارزیابی قرار گرفت.
اسماعیلی همچنین به شاخصهای ارزیابی اشاره کرد و گفت: مولفههای دانشی که مجموعهای از آموختهها، بینشها و شایستگیهای علمی متقاضیان در آن مورد بررسی قرار گرفت. شاخصهای تخصصی که مجموعه تلاشها بود و شایستگیهای علمی متقاضیان ارزیابی شد و در نهایت مولفههای عملکردی که شامل رعایت اصول اخلاق حرفهای در این شغل، انجام وظایف موثر و احترام و تکریم دیگران است. همچنین شرایط و مولفههای اخلاقی نیز از دیگر نکاتی بود که در فرآیند آموزش هنر مورد توجه قرار گرفت. در ستاد مرکزی این شاخصها براساس فرمتهایی که ارائه شده بود مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت کسانی که شایسته دریافت این جایزه و نشان بودند تعیین شدند تا نشان سرو ایرانی را به سه هنر آموز برتر هنرستانها و یک مدیر برتر هنرستانها تقدیم کنیم.
او افزود: دو مدیر شایسته تقدیر و دو مدرس و هنرآموز نیز شایسته تقدیر خواهند بود. بخش دیگر ما مفاخر و پیشکسوتان حوزه آموزشهای هنری هستند که در زمینههای مختلف فعالیت داشتند. شاخصها استمرار در فعالیت آموزش و تربیت هنرجویان، تاثیرگذاری کمی و کیفی در آموزش، سوابق و کسوت، دارا بودن هدف و تعلیم و پژوهش در این عرصه بود که در مجموع شش نفر در اولین دوره، نشان سرو ایرانی را دریافت خواهند کرد. سودابه صالحی،حسین میثمی، رامتین شهبازی و محمدحسین ناصربخت داوران نهایی این رویداد هستند که کار انتخاب را برعهده داشتند.
اسماعیلی همچنین به برگزاری نمایشگاه کتاب هنر اشاره کرد و گفت: از آنجایی که سی و یکمین دوره هفته کتاب از امروز آغاز شد و در این هفته برنامههایی با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقا شاخصهای کتاب خوانی در نظر گرفته شده است، دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری برای نخستین بار این حوزه را مورد توجه قرار داد و نمایشگاهی با هدف آموزش هنر برگزار میکنیم که نمایشگاه کتابهای تخصصی آموزش هنر با عنوان اختصاری «نکته» از آن جمله است و از روز شنبه ۲۷ آبان ماه این نمایشگاه در محل لابی تالار وحدت برپا میشود. در این نمایشگاه دو بخش اصلی داریم، یکی مروری بر نشر کتب آموزش هنر که عنوان معرفی کتابهای آموزش هنری در طول سالیان گذشته چاپ و منتشر شدند را در معرض دید عموم قرار خواهد داد و کسانی که در حوزه هنر فعالیت میکنند اعم از دانشجویان، فعالان این عرصه و هنرآموزان میتوانند از این نمایشگاه بهره ببرند.
او ادامه داد: بخش دیگر نیز بخش تازههای نشر کتب آموزش هنر است که ۱۲ ناشر فعال در این عرصه حضور دارند و آخرین و تازهترینهایش نشر خود را در حوزه هنر در معرض دید قرار خواهند داد. این نمایشگاه با همکاری تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران برگزار میشود و بیش از ۱۲ هزار عنوان کتاب با موضوع خاص آموزش هنر در معرض دید قرار خواهد گرفت. موضوعاتی همچون هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای سنتی، سینما و انیمیشن، کودک و نوجوان و کلیات این عرصه است. در صدد هستیم تا در سالیان آینده نیز به شکل مستمر این نمایشگاه برگزار شود و از سال آینده رویداد کتاب سال آموزش هنر را برگزار کنیم و در آن از ناشران برتر این حوزه تقدیر کنیم. هدف ما این است تا از حوزه نشر و تالیف در عرصه هنر به شکل بهینه استفاده کنیم.
در ادامه ارشد عین الهی مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران نیز ضمن تشکر از برگزاری این نمایشگاه گفت: ما برگزاری نمایشگاه را بسیار میمون و مبارک میدانیم و امیدواریم که تداوم داشته باشد. تعداد ناشران عرصه هنر بیشتر از ۱۲ نفر نیست و ما از آنها خواستیم تا حضور داشته باشند که ناشران نیز بسیار استقبال کردند و نهایت همکاری انجام شد. حدود دوازده هزار عنوان کتاب تخصصی داریم که با تخفیف حداقلی ۱۰ درصد در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است در پایان از پوستر و نشان این رویداد که کیانوش غریب پور کار طراحی آن را برعهده داشت، نیز رونمایی شد./روابط عمومی معاونت هنری
تحلیل روز بورس ایران تحت تاثیر گزارشهای میاندورهای و اخبار سیاسی قرار دارد. تحلیلگران و…
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…