به گزارش سرمایه فردا، سهامداران خرد روز گذشته حدود ۶ هزار میلیارد تومان معامله کردند. بیش از ۹۰ درصد نمادها صف خرید بودند فعالیت خود را در زمین خرید سهام از اولین روز معاملاتی هفته بعد از تعیین رییس جمهوری را آغاز کردند. رشد بورس در تابستان رکورد زد و شاخص کل بورس، افزایش بیش از ۴ درصدی داشت.
مقاومت ۲میلیون و ۱۷۵ هزار واحد دیروز شکسته شد. تحلیلگران بازار سهام معتقدند؛ جو مثبت کنونی بعد از انتخابات میتواند شاخص کل را به راحتی تا مقاومت محدوده ۲میلیون و ۲۶۰هزار واحد بالا ببرد.
شهیر محمدنیا کارشناس با اشاره به در حال حاضر بازار تحت تاثیر انتظارات مثبت از رییسجمهور جدید است، گفت: با توجه به اینکه پیشبینی بازار سرمایه نسبت به دولت پزشکیان بهبود روابط خارجی است. به همین دلیل معاملات روند مثبت خود را حفظ می کند.
او افزود: از طرف دیگر اصلاح نرخ خوراک، تعیین تکلیف دو خودروساز بزرگ و همچنین احتمال اصلاح قیمت گذاری دستوری منجر شده تقاضا در بازار سهام افزایش یابد. اما اینگونه نیست که در یک دوره تمام نمادها صف خرید شوند. به طور قطع معاملات متعادل اما صعودی در پیش خواهیم داشت.
او با تاکید بر اینکه بازار بعد از یک رشد کوتاه مدت متعادل میشود، تصریح کرد: در شرایط کنونی ریسکهای همچنان پیش روی بازار وجود دارد. یکی از این موارد می تواند حضور ترامپ در کاخ سفید باشد. به طور قطع با آغاز بکار دولت چهاردهم میتوان بسیاری از مسائل مانند سیاستهای ارزی شفاف خواهد شد. هرچند در حال حاضر قیمت ارز نیما نسبت به هفته های گذشته رشد داشته است.
هرچند بازار متعادل شده اما حقیقیها ترجیح دادند در این روز پرهیجان به سمت خرید بروند. البته در شرایط پایدار در رشد کوتاه مدت ابهاماتی وجود دارد.
به نظر می رسد بسیاری از معامله گران در هفته گذشته سبد خود را برای مثبتهای این هفته بسته اند.
در واقع تقریبا قیمت اکثر دارایی ها به نقطه ی تعادلی خودش برای استقابل از پیروز انتخابات رسیده بودند. البته ممکن است اخبار خاصی روی ذهنیت بازارها تاثیر بگذارد.
به احتمالا بالا اکثر دارایی ها نوسان سنگینی نخواهند داشت. توجه به یک نکته ضروری است انتظار واکنش منفی و مثبت شدید ادامه در هفته جاری وجود ندارد. در واقع هفته جاری شروع روند برای دارایی های مختلف است.
اما صف خرید نمادهای بورسی ریخت، زیرا صف خرید دیروز بورس روانی بود. هنوز بسیاری از سیاست های اقتصادی دولت پزشکیان روشن نیست.
با نگاهی دقیقتر به نظر میرسد در صورتی که دولت جدید سیاست سرکوب ارزی و اعمال قیمتگذاری دستوری را در پیش نگیرد؛ وضعیت بهتری را مشاهده خواهیم کرد. در غیر اینصورت تبعات آن دامنگیر بازار سهام و برخی صنایع صادراتمحور خواهد شد. از طرفی این موضوع شرکتهای وارداتی را نیز متاثر میسازد.
حسن کاظم زاده کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در هفته های اخیر، نرخ دلار نیما که کمی بالا آمده است، گفت: شاید از آن مهمتر قیمت جهانی برخی کالاهای مهم مانند اوره و متانول رشد کرده است. از طرف دیگر قیمت گاز خوراک و سوخت به دلیل کاهش قیمت های جهانی، افت کرده است.
کاظم زاده افزود: به نظر می رسد در مجموع حاشیه سود بهار شرکتهای بورسی، نسبت به زمستان بهتر خواهد شد. از طرف دیگر برخی شرکت ها خصوصا در صنعت پتروشیمی، اقدام به شناسایی هزینه های احتیاطی در زمستان کرده اند.
او افزود: از این رو با توجه به قطعیت یافتن برخی موارد مانند تخفیف مالیاتی به تولیدکنندگان و غیره، یک برگشت هزینه هایی نیز در فصل بهار تجربه خواهد شد. در مجموع به نظر می رسد با انتشار گزارش های فصل بهار شرکت ها و همچنین تقسیم سودها، پی بر ای گذشته نگر بازار افت کند.
کاظم زاده با تاکید بر اینکه باز هم رسیدیم به فصل گرمی هوا و سیاست قطعی برق صنایع در پیش گرفته شده است، گفت: همین باعث کاهش عرضه ی بسیاری از کالاها شده است. قیمت کالاهای وابسته به تولید برق در بازار آزاد و همچنین بورس کالا تحت تاثیر رقابت بر خرید افزایش پیدا کرده است. این موضوع افزایش رقابت برای خرید کالاها خودش را در گزارشهای خرداد و تیر شرکت ها نشان خواهد داد.
در حالی که در دو سه هفته ی گذشته برخی نمادهای پرتراکنش توانسته اند بخشی از زیان سهامدارانشان را جبران کنند. همچنین ارزش معاملات قابل قبولی پیدا کنند. نمادهای کوچک و متوسط با شرایط بنیادی مناسب اما کماکان دور از کانون توجه بورسی ها هستند.
به نظر می رسد چون خرید این نمادها نیاز به دوره ی نگهداری بلندمدت تر برای کسب بازده دارد. بیشتر نوسان موقت می گیرند. برخی منتظر تعیین تکلیف شرایط هستند. در صورتی که فارغ از نتیجه، هفته جاری روند صعودی در بازار شکل میگیرد، اینگونه نمادها بازده به مراتب بهتری از پرتراکنش ها خواهند داد.
از طرف دیگر سیاستگذاریهای دستوری در بازار سهام سالهاست که عملا بورس را به یک نابازار تبدیل کرده و بازگشت به تعادل را به تاخیر انداخته است. به این ترتیب در چنین شرایطی که بازار با شوکهای گوناگونی مواجه است.
کارشناسان به سهامداران پیشنهاد میکنند به جای معامله مستقیم به سمت صندوقهای سرمایهگذاری بروند. از این طریق سهامداری کنند تا از گزند ریسکهای مختلف در امان بمانند. در حال حاضر بسیاری از مردم تصور می کردند که با تشکیل صف خرید دیگر این روند ادامه مییابد. اما به طور قطع حتی نمادهای ارزنده هم نوسان خواهند داشت.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…