به گزارش سرمایه فردا، دیروز ۳ همت صفوف خرید پشت بازار بود و تازه خودروییها هم غایبان بازار امروز بودند. همه اینها و قفلی در صف خرید یک طرف بحث اصلی این است که این خوشبینی در آستانه سقفهای چارت و آستانه نمودار تکنیکال است. به همین دلیل قدرت خریداران و عطش آنها را نشان میدهد. البته شک نکنید این نشان از چرخش و آزاد شدن همان فنری است که تاکنون در نمادهای بورسی جمع شده بود.
حرکت خاص و خوب بازار ماحصل خبرهای شبانه کدال در خودروییها و جو خوب اخبار دیگر بازار باید دانست. جوی که از چند روز قبل تا امروز بینظیر و خاص پیش رفته است. هرچه به محدوده مقاومت نزدیک میشویم نقش اخبار به عنوان مهمترین نیروی کمکی جریان پول بیشتر میشود. این جریان با تغییر نرخ نیما آغاز شد که با شتاب معقولی شروع به افزایش کرد و فاصله خود را با دلار آزاد کم میکرد و گارد صحبتهای همتی حاکی از این کاهش اختلاف و در کنار آن کاهش نرخ بهره بود.
آرام آرام با برطرف شدن ریسکها و آرامش سیاسی تصمیمات درباره قیمت خودرو هم گل کرد و به چشم بازار آمد. افزایش نرخ برق، بهبود بهره مالکانه، خبرهای خوب برای نظام بانکی و پالایشی و … نشان میدهد دولت فعلی فارغ از هیاهوها عزم خود برای اصلاح اقتصادی جدی کرده است.
حسن کاظمزاده، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه خبر افزایش قیمت کارخانه خودروهای پرتیراژ تولیدی موج مثبت جدیدی وارد بازار سرمایه شدهاست، گفت: «دیروز شاهد مثبت سنگین و تشکیل صفهای خرید سنگین برای خرید سهام بودیم. ارزش معاملات علی رغم قفل بودن بازار به ۷ همت رسید و کماکان بازار در حال ارسال نشانههای شکلگیری یک روند صعودی است. »
او افزود: احتمالا بورس موج صعودی گرفته است و کسانی که نقدینگی دارند تلاش میکنند سهم بخرند. به همین دلیل نمادهای بزرگ و پرتراکنش بیشتر مورد توجه هستند. بر همین مبنا شاخص کل عملکرد بهتری داشته است. نکته قابل توجه تداوم مثبت بعد از یک روز پرعرضه بود. در یک سال و نیم گذشته هر بار با عرضه پرتراکنشها و صندوقها بازار شل میشد و روزهای بعد منفی یا حداکثر متعادل منفی میشدند. اما بورس مثبت همه جانبه شده و این نشان میدهد تغییراتی در رفتار سرمایهگذاران در حال وقوع است. شاید امروز بازار مجددا عرضه سنگین بشود حتی بعدش شاهد اصلاح قیمتی باشیم، اما بازار از آن کرختی یک سال و نیم گذشته خارج شد.»
کاظم زاده افزود: «تعدیل نرخهای فروش کارخانهها از خودرو گرفته تا شیر به راحتی انجام میگیرد. فاصله نیما و آزاد کاهش پیدا کرده است و بودجه نیز جوری بسته شده که به تولید فشار نیاید. تخفیف مالیاتی برای تولید و همچنین تغییرات عوارض و حقوق دولتی به خوبی این را نشان میدهد. اگر جنگ نشود با این دولت بورس رشد میکند.»
در کنار این اخبار خوب از صنایع به نظر گزارشها و اتفاقات مثبت از کدال هم اضافه شده و باعث شده تقاضا برای خرید نمادهای بورسی ارزنده افزایش یابد. این اتفاقات و اخبار مثبت ماندگاری قوی و اثرات بسزایی در بازار خواهند داشت. دو دلیل برای این موضوع ذکر میکنیم و باقی را در روزهای آینده بیان خواهیم کرد دلیل اول واضح و روشن است نزدیک به ۳ سال بازار زیر سختترین ضربات مهلک دولت قرار داشت از یک سو افزایش نرخ او سرکوب میشد دلار او توسط برخی برادران دبشیها به یغما میرفت و در سوی دیگر تا آرنج دست در جیب شرکتها کرده بودند و همه جوره آنها را میچاپیدند و میدوشیدند.
علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه گفت: «مدتها بود چنین موج عقلانیتی از سوی سیاستگذاران ندیده بودیم. شاید این هیجانزدگی فعلی بازار ناشی از خبرهای مثبت چند وقت اخیر است بازار به آن واکنشی نشان داده و حالا با تاخیر در ارزیابی سهامداران از ارزندگی نماد در نظر گرفته شده است.»
کارشناس بازار سرمایه گفت: «خودرو لیدر غیر رسمی بازار است و تمام روندهای خاص بازار از این گروه آغاز شده است. حالا به نظر با افزایش نرخ احتمالاً بازی تجدید نقش این گروه پر رنگتر میشود و جریان پول به بازار میآید. اما فراموش نکنید در نهایت جریان پول سراغ نمادهای بورسی سودآور خواهد رفت. به عبارت دیگر از دل گروه خودرو سود نقدی و جریان پایدار سود بیرون نخواهد آمد. قطعاً گروه خودرو ناجی بازار میشود اما ادامه مسیر باید بر مبنای جریان سودآوری باشد. بنابراین بدون وضعیت بنیادی بازار اگر هم بخواهد تبی بگیرد تبی زودگذر میشود.»
سادات با اشاره به اثر جریان افزایش سرمایه بر ادامه رشد بورس گفت: «داراییهای این کشور ثانیه به ثانیه با تورم رشد می کنند. هرچند نظام قیمتگذاری و ارزشگذاری شرکتها به واسطه قوانین قدیمی و منسوخ شده حسابداری اسیر بندهای این موضوع شد شده است. اما شرکتها به خوبی این افزایش داراییها را به سهامداران در صورتهای مالی و در نهایت روی تابلوی بازار نشان باید بدهند. فقر تحلیلی و عدم توجه بازار به این موضوع باعث شده برخی سهامداران در صفها عرضه حنند. درحالی که تجدید ارزیابی میتواند منفعتی واقعی برای سهامداران باشد و داراییهای آنها شکل و فرم دقیقتر و بهتری را بگیرد.»
وی تصریح کرد: «از طرف دیگر تجدید ارزیابی داراییها میتواند مبنای درستی به نقش بهای تمام شده و حاشیه سود به سیاستگذار بدهد. اجرای درست تجدید ارزیابی داراییها به همگان نشان دهد که چه اتفاقاتی در شرکتها در حال رخ دادن است و بهای تمام شده واقعی و حاشیه سود را نشان دهد.»
سادات کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «در چند وقت اخیر نمادهای بورسی به واسطه عدم شناسایی استهلاک درست داراییها تمایل به تقسیم سودهای بالا داشتهاند و شرکت ها و سرمایهگذاری را صفر کرده اند. این باعث شده که میزان سرمایهگذاری کشور با افت جدی مواجه باشد و همین موضوع آثار زیانباری را برای اقتصاد به همراه آورد. درحالی که سودهای تقسیمی صرف هزینههای جاری شده نه سرمایهگذاری. یکی از راه حلهای فرار از این بحران میتواند موضوع تجدید ارزیابی داراییها باشد که کمک شایانی به اقتصاد و شرکتها کرده و میتواند آنها را به سمت حفظ منابع در دل شرکتها و بازسازی خطوط تولید و باز سرمایهگذاری در آنها شود.»
با واقعی کردن داراییها در ترازنامه شرکتها محک خوبی به عملکرد شرکتها و مدیران زده و آنها را بسنجد. وقتی میزان دارایی در اختیار یک مدیر و مجموعه شفاف شود آن وقت روشن میشود که چه میزان سود را طی این سالها محقق کرده و میتواند محقق نماید و از تورم و اقتصاد عقب تر است یا جلوتر! باز هم تاکید میکنیم تجدید ارزیابی داراییها موضوع کوچکی نیست به نظر بهتر است یک عزم جدی و ملی برای بررسی این موضوع گرفته شده و یک تصمیم همگانی برای آن اتخاذ گردد. و فراموش نکنید که همیشه کسانی که چیزی در چنته ندارند از شفافیت فرار میکنند چرا که با شفافیت دست آنها باز خواهد شد.
نکته دیگر اگر این تصمیمات ادامه داشته باشد و به سمت منطقی شدن پیش برویم و هر سال شاهد رونق بازار باشیم اقتصاد کم کم رونق گرفته و سرمایهگذاری افزایش مییابد. بازار میتواند «پی بر ایی» بگیرد و به آینده امیدوار باشد و این مهمترین عامل برای جریان پول است.
به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…
خسارات ناترازی برق با افزایش هزینهها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…
بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجهی کوتاهمدت باشد و…
تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…
بازار دلار و طلا تحت برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…
بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژیهای سرمایهگذاری هوشمندانهتر از همیشه…