جامعه

نقش زنان در سمَت‌های مدیریتی

دکتر رضا حیدری‌نژاد: جامعه انسانی از عدم حضور واقعی زنان در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره لطمات جبران ناپذیری دیده است. نقش زنان مدیر در معنی عام به حضور بانوان در مناصب مدیریتی و در معنی خاص بر ساز و کارهای تسهیل حضور بانوان در پست‌های بالای هرم سازمانی دلالت دارد.

جهان با یک پدیده اجتماعی و اقتصادی نوین تحت عنوان مشارکت اقتصادی زنان در مشاغل خارج از خانه مواجه است، که دستاورد تغییر و تحولات اساسی در مؤلفه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه بشری است.

با وجود اینکه نیمی از نیروی انسانی جامعه را زنان تشکیل می‌دهند و دارای توان بالقوه در افزایش سطح بهره‏وری جامعه هستند، اما حضور آنان در مشاغل مدیریتی جامعه بسیار ناچیز است.

تاثیر زنان بر اقتصاد جهانی

مجموعه‌ای از نگرش‌ها و تعصب‌های منفی، مانع از آن شده تا زنان و سایر گروه‌های اقلیت، از سطحی معین در سلسله مراتب سازمانی بالاتر روند و سقف شیشه‌ای را بشکنند.

عدم حضور زنان در سمَت‌های مدیریتی، از لحاظ حرفه‌ای و مالی آنها را محدود می‌کند، لذا سازمان‌ها می‌توانند با حضور عادلانه بانوان در سمَت‌های مدیریتی، علاوه بر مشارکت و ایجاد تاثیر جهانی مثبت، موجب افزایش برابری و کاهش تبعیض در جامعه شوند.

عموماً مدیران زن، تمایل بیشتری به دیدگاه‌های عام‌المنفعه، تعاملی و سیاست‌های مطلوب‌تر به نفع منابع انسانی دارند، آنها در سمت‌های مدیریتی، سختکوش، صبور، منظم، همدل و کمال‌گرا هستند.

تاثیر زنان موفق در سازمان‌ها، علاوه بر حفظ روحیه زنانه، هرگز فرزندآوری و مسئولیت تربیت فرزند را مانع رشد و ترقی خود نمی‌دانند، آنها با تقویت روحیه استقلال و کمال‌طلبی، مسیر حرفه‌ای خود را تقویت می‌کنند.

تاثیر زنان بر اقتصاد جهانی غیرقابل انکار است، لذا براساس تصمیمات کلان، مقرر بود که تا پایان برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی کشور، در اختیار زنان قرار گیرد، اما در حال حاضر آمارهای اعلام شده، چنین چیزی را نشان نمی‌دهد.

نکته: اکنون در مقطعی از تاریخ قرار داریم که توانایی‌های زنان برای پیشرفت جامعه بشری امری واضح و غیرقابل انکار است. بدون شک حضور مدیران زن در سازمان‌ها یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های توسعه جوامع است، شاید زنان برای حضور در منصب مدیریت، مجبور باشند علاوه بر انجام وظایف مرتبط با سازمان، با موانع فرهنگی نیز دست‌ و پنجه نرم کنند، اما بهتر است بدانیم آینده‌ی اقتصاد ما در گرو افزایش حضور زنان مؤثر در حوزه مدیریت خواهد بود.

modir

Recent Posts

بررسی موقعیت استراتژیک ایران ؛ پیش بینی نظم نوین جهانی

با توجه به موقعیت استراتژیک ایران، منابع طبیعی فراوان، و سرمایه‌ی انسانی قدرتمند، کشور می‌تواند…

7 ساعت ago

رازهای برندسازی شخصی؛ مسیر موفقیت حرفه‌ای با استراتژی‌های اصولی

برندسازی شخصی فراتر از داشتن شهرت یا دیده‌شدن است؛ این فرآیند به ایجاد اعتبار، تمایز…

8 ساعت ago

وضعیت جمعیت شاغلان کشور

جمعیت شاغلان کشور در سال ۱۴۰۳ به ۲۴ میلیون و ۷۸۸ هزار نفر رسیده که…

8 ساعت ago

وضعیت اجاره در ۱۴۰۴

با وجود رکود در بازار مسکن تورم اجاراه مسکن در ایران بالاتر از تورم عمومی…

8 ساعت ago

اختتامیه نخستین جشنواره ملی بیمه دال؛ نوآوری در مسیر تحول

فعالان صنعت بیمه، مدیران و کارشناسان، در نخستین جشنواره ملی بیمه دال بر اهمیت تحول…

13 ساعت ago

تحلیل عملکرد مالی غدیس

شرکت غدیس در سال ۱۴۰۳ با رشد ۴۸٪ در درآمدهای عملیاتی و افزایش ۴۶٪ در…

14 ساعت ago