بررسی ها نشان می دهد که شکاف نرخ دلار رسمی و غیررسمی به حدود ۱۰ هزار تومان رسیده که کمترین میزان در سال جاری بوده است.
از ابتدای سال جاری نرخ دلار مرکز مبادله با شیب ملایمی در حال افزایش بود و روز گذشته به حدود ۴۷ هزار تومان رسیده است.
همچنین نرخ دلار غیررسمی یا بازار آزاد نیز روز گذشته در کانال ۵۷ هزار تومان معامله شد.
کاهش شکاف ارز رسمی و غیررسمی، شرایط را برای حرکت به سمت ارز تک نرخی فراهم می کند. از سوی دیگر، کاهش شکاف دو نرخ باعث می شود که شرایط برای توزیع رانت و ایجاد فساد سخت تر از گذشته شود.
نفع دیگر این کاهش شکاف ارزی، بیشتر به مربوط به تعادل بخشی به جریان صادرات و واردات خواهد بود و این موضوع انگیزه بازگشت ارز را برای صادرکنندگان افزایش میدهد.
اقتصاد ایران در سال های اخیر گرفتار تعدد در نرخهای ارز بوده به نحوی که به گفته مسوولان در حال حاضر ۷ نوع نرخ ارز در اقتصاد وجود دارد و نیاز است که بستر مناسب برای حرکت به سمت یکسان سازی ایجاد شود.
یک دیپلمات اروپایی اعلام کرده وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱ مرداد روابط با ایران را پس از انتخاب رئیس جمهور جدید بررسی میکنند.
این بررسی در شرایطی صورت خواهد گرفت که بیش از دو هفته از پیروزی مسعود پزشکیان با شعار تنش زدایی و بهبهود روابط با همسایگان و جهان میگذرد و خبری از پیام تبریک کشورهای اروپایی بویژه اروپای غربی نیست.
تاکنون تنها سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روسای جمهور اتریش، کرواسی، بلغارستان، صربستان، مجارستان، بوسنی و معاون وزارت خارجه ایتالیا به پزشکیان تبریک گفته اند. اینکه چه مقاماتی و در چه سطحی از اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف حضور خواهند داشت نیز روشن نیست.
انتظار اولیه این بود که پیروزی پزشکیان با شعار احیای توافق برجام و گفت وگو با اروپا، پایتخت های اتحادیه بویژه متحدان آمریکا را خطاب قرار دهد و رهبران اروپایی برای حفظ ظاهر نیز شده، وعده تعامل دولت جدید ایران را به فال نیک میگرفتند و به آن روی خوش نشان میدادند.
حتی مقاله اخیر رئیس جمهور جدید در روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز که به نوعی مخاطب خود را غربیها قرار داده بود، هیچ واکنشی را از سوی اروپا برنیانگیخت.
اینکه چرا سیگنالی از سوی اروپا به دولت جدید ایران مخابره نشده است را باید در دو موضوع جست و جو کرد:
موضوع اول پروندههای باز بین تهران و پایتخت های اروپای غربی از اوکراین و پرونده هسته ای گرفته تا مسائل حقوق بشری است که در طول چند سال گذشته نه تنها حل و فصل نشده، بلکه دو طرف را در مرز افزایش تنشها نیز قرار داده است.
موضوع دوم هم به سیاست صبر و انتظار اروپا و روشن شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان ماه باز میگردد.
فارغ از اینکه روز دوشنبه بروکسل درخصوص مواجهه با رئیس جمهور جدید ایران به چه تصمیمی برسد، چگونگی تنظیم سیاست دولت جدید آمریکا در قبال ایران فاکتور مهمتری در چرخش قطب نمای سیاست خارجی اتحادیه اروپا و در راس آن تروئیکای اروپایی در ارتباط با ایران دارد.
نرخ دلار رسمی با سیاستی تعادل بخشی به واردات حفظ می شود. از طرف دیگر پزشکیان وعده افزایش تعاملات بینالمللی را داده که باعث کاهش نرخ ارز خواهد شد./دنیای اقتصاد
تعرفه برق تجدید پذیرها برای صنایع افزایش یافت. در حالی که خاموشی برای صنایع به…
سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد ناترازی گاز و ۲۴ هزار مگاوات ناترازی برق خواهیم…
بازار سهام بعد از چند ماه صف فروش سنگین سبزپوش شد و همچنان بی توجه…
معاون شهردار تهران در آئین تجلیل از نویسندگان کتب تقریظ شده رهبر انقلاب اسلامی گفت:…
به گزارش سرمایه فردا، چرا به بهانه حفاظت از مناطق چهارگانه در جایی مانند میانکاله…
در استان گیلان فقط کل شالیزاری به صورت سنتی غرقابی میشوند، بدون اینکه مدیریت بر…