بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: معدنداران تمایلی به خرید ماشینهای معدنی تولید داخل ندارند چون این ماشینها با قیمتی گران و چندبرابر قیمت واقعی به معدنداران فروخته میشود.
وی افزود: حتی متوجه شدهایم تولیدکنندگان برای تولید این ماشینآلات ارزهای ۴۲۰۰ تومانی و ۲۸۵۰۰ تومانی دریافت کردهاند و با این وجود محصولات خود را سهبرابر قیمت محصولات مشابه خارجی به معدنداران ایرانی میفروشند و علاوه بر این ابتدا ۲۰ تا ۸۰ درصد از کل هزینه تولید ماشین را دریافت میکنند و ۶ تا ۹ ماه پس از دریافت این مبلغ ماشین را تحویل میدهند.
شکوری تصریح کرد: ماشینآلات معدنی کشور وضعیت خوبی ندارند، اعداد و ارقامی هم که در مورد واردات و تولید این ماشینآلات ارائه میدهند، اشتباه است و در کل حال بخش معدن این روزها خوب نیست.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: خود دولتیها آماری از تولید و واردات ماشینآلات معدنی در داخل کشور ندارند، آنها همچنین نمیدانند تولید با چه قیمتی انجام میشود و فروش این ماشینآلات با چه شرایطی صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: من خود از یکی از مدیران مربوط وزارت صمت خواستم که آماری از ماشینآلات معدنی تولید و وارد شده در ایران را ارائه کند با این حال ایشان نه در زمان درخواست من و نه اکنون که یک ماه از آن درخواست گذشته آماری از تولید ماشینهای معدنی ارائه نکردهاند، در صورتی که به صراحت از وجود آمار و ارقام موثق در این باره سخن میگفتند.
شکوری گفت: حتی مجلس نیز در نامهای به وزارت صمت درخواست ارائه این آمار را کرده اما تاکنون آماری ارائه نشده است زیرا چیزی در اختیار ندارند که عرضه کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به گفته معاون امور معادن وزارت صمت شمار زیادی از معادن اکنون تعطیل است و ایشان حتی تعداد معادن تعطیلشده را نیز اعلام کرده است. نبود ماشینآلات یکی از دلایل تعطیلی این معادن است و مشکلاتی مانند تحریمها، وضعیت بازار و نبود نقدینگی به این اتفاق دامن زده است.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران افزود: شماری از معدنداران حتی نیازی به تامین ارز از منابع داخلی برای واردات ماشینهای معدنی ندارند و خود ارز موردنیاز را از خارج از کشور تامین میکنند اما دولت با این استدلال که میخواهد از تولید داخل حمایت کند اجازه واردات را نمیدهد، مگر تولید معدنی تولید داخلی نیست؟ دولت ماشینآلات معدنی تولید داخل را با مونتاژ قطعات وارداتی انجام میدهد و همین ماشین سرهمبندی شده با قطعات چینی را با قیمتی گرانتر از ماشین مشابه اروپایی به معدندار میفروشد./ایلنا
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…