جامعه

چالش‌های مدیریت منابع انسانی در شهرداری تهران

مجید باقری امروز_ سه‌شنبه بیستم خرداد_ در سیصد و سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان ارائه گزارش توسعه و تحول سرمایه انسانی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران با چالش‌های متعددی در حوزه روابط استخدامی و نظام‌های پرداخت مواجه است، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۴,۶۷۳ نفر به‌عنوان پرسنل رسمی در شهرداری فعالیت دارند، که ۸۰ درصد آن‌ها را آقایان و ۲۰ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند. میانگین سابقه کاری کارکنان ۱۵ سال و ۱۱ ماه است و بیشترین تراکم سنی بین ۴۰ تا ۴۴ سال قرار دارد. از نظر تحصیلات، ۳۳.۳۴ درصد از کارکنان دارای مدرک دیپلم، ۶.۶۲ درصد فوق دیپلم، ۳۴.۸ درصد کارشناسی، ۲۲.۷۵ درصد کارشناسی ارشد و ۱.۴۹ درصد دکترا هستند.

وی افزود: ساختار استخدامی شهرداری شامل هشت نوع رابطه کاری در ۴۴ سازمان و شرکت و ۲۲ منطقه شهرداری است که موجب پیچیدگی‌های مدیریتی شده است. تعداد کارکنان شهرداری، با احتساب کارگران و نیروهای پیمانکاری، به ۹۴ هزار نفر می‌رسد. در این میان، وجود سه نظام پرداخت موجب اختلاف‌های قابل‌توجهی در دریافتی کارکنان شده است؛ به‌طور مثال، میزان افزایش حقوق در یکی از این نظام‌ها ۲۰ درصد و در دیگری ۴۵ درصد بوده است. همچنین، مبلغ حق اولاد در یک نظام یک میلیون تومان و در نظام دیگر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

وی ادامه داد: در حالی که حق تأهل در یک نظام حذف شده و در نظام دیگر دو میلیون تومان لحاظ شده است. تفاوت پرداخت عیدی نیز چشمگیر است؛ در یک نظام مبلغ چهار میلیون تومان و در نظام دیگر ۲۱ میلیون تومان پرداخت شده است، که باعث اختلاف‌های قابل‌توجه میان کارکنان شده است. علاوه بر این، مبلغ اضافه‌کاری در یکی از نظام‌های پرداختی ۸۰ هزار تومان و در نظام دیگر ۱۴۰ هزار تومان به ازای هر ساعت تعیین شده است.

معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران گفت: هدف شهرداری ایجاد تعادل میان کارکنان و رفع تبعیض‌های ناشی از تفاوت نظام‌های پرداختی است، اما این روند با مقاومت‌های سازمانی و محدودیت‌های قانونی مواجه شده است. به همین دلیل، شهرداری به ظرفیت‌های رفاهی متوسل شده تا بتواند رضایت کارکنان را افزایش دهد و از بروز مشکلات مالی برای آنان جلوگیری کند. در این راستا، اقداماتی نیز برای یکسان‌سازی روابط استخدامی انجام شده است، به‌عنوان مثال، در سازمان بحران پنج نوع رابطه استخدامی وجود داشت که فرآیند یکسان‌سازی آن در حال نهایی شدن است.

باقری تاکید کرد: همچنین، نیروهای شرکت‌های شهر سالم، شهربان و حریم‌بان دارای رابطه استخدامی مستقیم با شرکت‌های خود شدند، و در سازمان فرهنگی و هنری، ۷۵۰ نفر از کارکنان قرارداد مستقیم دریافت کردند. اقدامات مشابهی برای سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار، سازمان نوسازی و مدیریت پسماند انجام شده است.

باقری تأکید کرد: هدف شهرداری ایجاد رضایت حداکثری میان کارکنان و رفع احساس تبعیض است. هرچند این فرآیند پیچیده و دشوار بوده، اما شهرداری تلاش صادقانه‌ای برای تحقق این اهداف انجام داده است. در نهایت، افزایش رضایت کارکنان موجب بهبود ارائه خدمات به شهروندان خواهد شد و شهرداری تلاش کرده است تا بستری امن برای رعایت عدالت فراهم کند.

modir

Recent Posts

معادله قدرت‌های جهانی و ایران

قدرت‌های جهانی همواره ایران را در نقش «نعش بلاتکلیف» نگه داشته‌اند، به‌گونه‌ای که هم هزینه‌های…

20 ساعت ago

صنعت زغال‌سنگ ایران زیر سایه ذوب‌آهن

در شرایطی که قیمت نفت و گاز روند افزایشی پیدا کرده اما صنعت زغال‌سنگ ایران…

22 ساعت ago

شتابزدگی سیاست تأمین زمین برای ساخت مسکن

مرتضی هادی جابری مقدم مدیرکل اسبق دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور و عضو فعلی…

1 روز ago

جاماندگی ایران از کریدورهای اقتصادی جهان

برای حضور در کریدورهای اقتصادی جهان باید فهم دقیقی از واقعیت‌های اقتصادی و سیاسی اطراف…

1 روز ago

بازار طلا در تقاطع ریسک و فرصت

در پی نوسانات اخیر نرخ ارز و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، بازار طلا بار دیگر در…

1 روز ago

رقابت پرهزینه در بازار انرژی

افزایش عرضه عربستان ، داده‌های متناقض ذخایر آمریکا نتوانسته به ناپایداری وضعیت بازار انرژی پایان…

1 روز ago