مقایسه ریسک بازارهای کالایی و مالی

به گزارش سرمایه فردا، کاهش ارزش معاملات بورس در هفته های اخیر نشان می دهد که فعلا در بورس خبری نیست و احتمالا چند ماهی اصلاح زمانی ادامه دارد هرچند ممکن است در یک بازه زمانی شاخص کل بورس تا سطح یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد کاهش داشته باشد اما بعد از آن زیان سهامداران جبران می شود.

برخی در فضای مجازی تحلیل می کنند بازارهای کالایی سودآور تر است، اما مقایسه ریسک بازارهای کالایی و مالی با در نظر گرفتن سابقه این بازارها نشان می دهد که بازار سرمایه در بلندمدت کمترین ریسک را دارد هرچند در کوتاه مدت نسبت به بازار طلا و خودرو بسیار پرریسک تر است.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه شناسایی مقصد مناسب سرمایه گذاری به ابعاد مختلف شرایط اقتصاد خرد و کلان بستگی دارد گفت : بررسی بازدهی بازارهای مختلف در سنوات گذشته می‌تواند راهگشای سرمایه گذاران باشد، اما باید جنبه زمان در سرمایه گذاری هم مورد توجه قرار گیرد.

حسن حسین نیا با بیان اینکه تعیین بلندمدت یا کوتاه مدت بودن سرمایه گذاری می تواند سرمایه گذاران را به مقصد مناسبی هدایت کند، افزود: در دید کوتاه مدت شرایط بازار از قیمت و روند دلار گرفته تا التهاب و حساسیت های دولت به قیمت گذاری از نکات کلیدی سرمایه گذاری است.

او ادامه داد: اما در نگاه بلندمدت باید شعاع دید را گسترش داد و بازارهای جهانی و نیازها در آینده را نیز مورد بررسی قرار داد؛ این که صنایع استراتژیک و فرهنگ عامه در کنار سیاست گذاری ها به کدام سو می رود، اهمیت بسیار خواهد داشت.

این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه شرایط کلان اقتصاد و سیاست های بانک مرکزی در موفقیت سرمایه گذاری اهمیت فوق العاده دارد تصریح کرد: باید شرایط خاص کشورمان با وجود تحریم ها را نیز در همه تحلیل ها مدنظر داشته باشیم. التهاب بازارها به ویژه دلار منجر به نگاه سفته بازی و دید کوتاه مدت در بازارها می شود.

دارایی های با نقدشوندگی کم تر مورد توجه سرمایه گذاران کوتاه مدتی

به گفته حسین نیا؛ در شرایط بازار کوتاه مدت دارایی های دیداری بیشتر مورد اقبال قرار می گیرند و اگر سیاستگذاری بانک مرکزی به صورت جدی برای کنترل بازارها و اصلاح ترازنامه تشدید شود، دارایی های با نقدشوندگی کم تر می تواند امن تر به نظر برسد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در سرمایه گذاری کوتاه مدت در کشور ما نیازمند حضور در همه بازارها و استفاده از شرایط نوسانی آن ها خواهد بود اظهار کرد: فاکتور نرخ دلار داخلی یک دماسنج آلارم دهنده است ، اما در دید بلندمدت وجود برخی قوانین و نگاه به شرایط جهانی بسیاری از بازارهای موجود در کشور ما را از دایره ارزشمندی خارج می سازد او افزود : برای نمونه تکنولوژی موجود در بازار خودرو به طور حتم در بلندمدت به خودروهای در حال حرکت در جاده های کشورمان رحم نخواهد کرد .

حسن نیا با بیان اینکه با در نظر گرفتن بازدهی و نرخ رشد مسکن در دنیا، بازار ملک کشور را برای سرمایه گذاری بلندمدت غیر جذاب کرده است، گفت: همچنین در بازارهای واقعی مانند طلا شرایط کمی متفاوت است، زیرا صرفا ۱۵ درصد ذخایر طلا برای استخراج و رقابت جهت تصاحب آن وجود دارد از این رو می تواند بازدهی شما را در هر نقطه از جهان قابل مقایسه با سایر مردم زمین سازد. او با تاکید بر اینکه بازارهای مالی نوین مانند رمز ارزها نیز در حال گسترش است، گفت: بررسی رمز ارزهای واقعی و کاربردی نیز در آینده جهان بی تاثیر نخواهد بود.در کوتاه مدت سرمایه گذاری بازار سرمایه ریسک دارد.

حسین نیا با اشاره به اینکه بازار سرمایه هم می تواند همچنان بازدهی رویایی را در بلندمدت به همراه داشته باشد، گفت: هرچند در کوتاه مدت سرمایه گذاری بازار سرمایه ریسک دارد.او افزود :وجود قوانینی همچون معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی دارایی ها در مقاطع ۵ ساله خود به عاملی برای پوشش ریسک های تورمی تبدیل شده است.

به گفته حسن نیا در معاملات بورس ابتدا باید به این سوال جواب دهیم که صنایع برتر و استراتژیک در کشور ما کدام هستند و اساسا کدام صنایع در چهارچوب کشور ما مزیت رقابتی دارند ؟ سپس باید نگاه جهانی داشته باشیم و ببینیم صنایع استراتژیک کشور ما در بعد جهانی و متناسب با نیازهای جهانی به کدام سو باید بروند؟ یعنی نیازهای جهان به کدام محصولات و متناسب با کدام تکنولوژی هدف گذاری شده است .

او با تاکید بر اینکه شرایط خاص کشور و سیاستگذاری ها و اتفاقات غیر قابل پیش بینی می توانند به عنوان ریسک مطرح شوند،‌گفت: تصمیم گیری برای مواجهه با کمترین ریسک ها به عهده خود سرمایه گذاران خواهد بود.

او افزود : صنایع پتروشیمی، معدن و فلزات در کشور ما دارای مزیت رقابتی بوده و از اهمیت استراتژیک برخوردار هستند و در بین این صنایع رویکرد شرکت‌هایی که به تولیدات سبز و با کربن کم و تکنولوژی استفاده از انرژی های پاک و ذخیره سازی انرژی در راستای حرکت جهانی نگاه عملگرایی دارند، می توانند انتخاب مطلوب قلمداد شوند.

ریسک سیاسی بر سرمایه گذاری چقدر است؟

در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران معتقدند که تنها عوامل اقتصادی در سرمایه گذاری مهم نیست، بلکه سیاست های بین المللی هم به دلیل تاثیری که در مسایل تجاری و ارزی کشور دارد هم بسیار موثر است.

همچنین یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمت دلار عامل کلیدی در سرمایه گذاری بازارهای مختلف است، گفت: در سال های اخیر بازارهای مختلف تحت تاثیر قیمت دلار رشد کرده اند هرچند ممکن است برخی بازارها دیرتر یا کمتر رشد کرده باشند اما همبستگی مستقیمی با قیمت دلار دارند.

علیرضا سادات با بیان اینکه موفقیت دولت هم در شرایط سرمایه گذاری موثر است، اظهار کرد: وقتی دولتی با کسری بودجه سنگین مواجه باشد عملا اقتصاد تورمی خواهد بود و هر آن ممکن است دولت با سیاست های سرکوبگرانه و… بازارها را تحت تاثیر قرار دهد.

او افزود: همچنین در برخی مواقع رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی منجر به حبابی شدن برخی بازارها می شود در این شرایط سرمایه گذاری با ریسک های جدی آری مواجه می شود، از این رو سرمایه گذاران باید به این عوامل هم توجه کنند.

modir

Recent Posts

انتخابات شورای شهر چه زمانی برگزار می شود

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…

7 ساعت ago

خسارت ناترازی برق و کم کاری وزارت صنعت و نیرو

خسارات ناترازی برق با افزایش هزینه‌ها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…

8 ساعت ago

رشد و چالش‌های پست بانک ایران

بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجه‌ی کوتاه‌مدت باشد و…

9 ساعت ago

تحلیل نمادهای دارویی: عملکرد الحاوی منفی شد

تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…

9 ساعت ago

گزارش بازار دلار و طلا در سال جاری

بازار دلار و طلا تحت برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…

17 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌تر از همیشه…

17 ساعت ago