اقتصاد کلان

تغییرات مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، درباره اصلاحات جدید مالیات در بودجه ۱۴۰۴ به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: هدف اصلی این معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده در بودجه تحقق عدالت اجتماعی و شفافیت اقتصادی است.

جعفر قادری، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی  درباره افزایش معافیت مالیاتی برای کارمندان و مشاغل خرد در بودجه ۱۴۰۴ گفت: طبق تغییرات جدید، معافیت مالیاتی برای کارمندان از ۲۴ میلیون تومان به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، در حالی که معافیت‌های مربوط به مالیات مشاغل نیز کاهش یافته و از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد رسیده است. این اصلاحات، در راستای حمایت از اقشار کم‌درآمد و طبقات پایین جامعه است.

تاثیر تغییر مالیات در بودجه ۱۴۰۴

این نماینده مجلس دوازدهم به تاثیر تغییر مالیات در بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: یکی از اهداف این اصلاحات شناسایی و مقابله با فرارهای مالیاتی است که در سال‌های گذشته، تأثیرات منفی زیادی بر اقتصاد کشور گذاشته است. در واقع، اصلاحات مالیاتی به‌عنوان یک گام مهم برای کاهش نابرابری‌ها و فراهم کردن زمینه‌های عدالت مالیاتی معرفی می‌شود.

به عقیده این نماینده مجلس، در صورتی که مالیات‌گیری از افراد با درآمدهای بالا به‌طور صحیح و به‌موقع انجام شود، دولت می‌تواند منابع بیشتری برای ارائه خدمات عمومی و حمایت از اقشار ضعیف جامعه به‌دست آورد.

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید گفت: این تغییرات نه‌تنها به حمایت از اقشار کم‌درآمد کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد انگیزه در افراد برای پرداخت مالیات می‌شود.

محل هزینه کردن مالیات

این نماینده مجلس شورای اسلامی محل هزینه کردن مالیات در بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: وقتی مردم ببینند که مالیات‌هایی که پرداخت می‌کنند به‌طور شفاف و در راستای بهبود زیرساخت‌ها و خدمات عمومی هزینه می‌شود، انگیزه بیشتری برای رعایت قوانین مالیاتی پیدا خواهند کرد. این رابطه مستقیم میان پرداخت مالیات و استفاده از خدمات عمومی، به‌طور کلی اعتماد عمومی به سیستم مالیاتی را افزایش می‌دهد و در نهایت به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک می‌کند.

قادری با اشاره به اینکه در کشور ما هنوز نیاز به اصلاحات بیشتری در بخش مالیات بر درآمد وجود دارد توضیح داد: به‌طور خاص، این اصلاحات باید به گونه‌ای طراحی شوند که فشار مالی به اقشار پایین جامعه را کاهش دهد و در عین حال، افرادی که درآمدهای بالا دارند، مسئولیت بیشتری در پرداخت مالیات بر دوش بکشند.

این نماینده مجلس دوازدهم گفت: در این صورت می‌توان به‌طور مؤثری با بحران‌های اقتصادی و نابرابری‌های اجتماعی مقابله کرد. همکاری دولت و مجلس برای توسعه نظام مالیاتی کارآمدتر و عادلانه‌تر نیاز است تا با تلاش‌های مستمر به ایجاد جامعه‌ای با رفاه بیشتر و توزیع عادلانه‌تر منابع مالی دست یافت.

modir

Recent Posts

پیش بینی وضعیت مسکن تهران / نقش شهرداری در بازار مسکن چیست

مسکن تهران سالهاست که درگیر تورم و بی برنامگی شده است. هرچند به تازگی شهرداری…

5 ساعت ago

منطقه آزاد ماکو محور توسعه اقتصادی

منطقه آزاد ماکو به دلیل موقعیت استراتژیکی که از نظر حمل‌ونقل دارد می‌تواند به موفقیت‌های…

8 ساعت ago

تارگت شاخص بازار بورس کجاست؟

تارگت شاخص بازار بورس به جریان پول در بازار بستگی دارد. در این گزارش با…

9 ساعت ago

تسهیلات مشارکت مدنی؛ خوب یا بد

بانک مرکزی نسبت به اتخاذ تدابیری در راستای چگونگی ثبت و ضبط عملیاتی بانک‌ها در…

18 ساعت ago

آینده ارزهای دولتی

ارزهای دولتی از نگاه بسیاری از کارشناسان اقتصادی عاملی برای رانت است که عمدتا دولتی…

18 ساعت ago

ایران در افق آینده خاورمیانه

در حال حاضر برخی کشورها بدنبال فرصت‌های سرمایه‌گذاری چند تریلیون دلاری در خاورمیانه هستند اما…

18 ساعت ago