به گزارش سرمایه فردا، رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق، روز گذشته در حاشیه جلسه علنی مجلس درباره مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرد که بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه به اتمام رسیده است. اکنون مجلس وارد بررسی بخش هزینهای شدهاند. اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ موضوع افزایش قیمت حاملهای انرژی مطرح نشده است .
در کمیسیون تلفیق نیز هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده است. با این حال، دولت طبق قانون هدفمندی یارانهها اختیار انجام این کار را دارد، اما کمیسیون تلفیق پیشنهادی در این خصوص نداشته است.
این در حالی است که حجتالله میرزایی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، هم اخیراً اظهار داشت که در بودجه فعلی برای حاملهای انرژی پیشبینیای صورت نگرفته است.
وی گفت: در جلسهای با حضور رئیسجمهور و ۱۰ اقتصاددان، رئیسجمهور گفت که برای تعدیل قیمت حاملهای انرژی با نرخ تورم مجبور به افزایش قیمت هستیم. بنابراین، انتظار میرود قیمت حاملهای انرژی، بهویژه بنزین، در سال ۱۴۰۴ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یابد.
این اظهارات در حالی بیان شده که مسئولان دولتی، بهویژه وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، همه اخبار مربوط به افزایش قیمت بنزین را تکذیب کردهاند و تا کنون هیچ اظهار نظر تأیید یا تکذیبی در مورد اظهارات میرزایی نداشتهاند.
مسئولان دولت پیشتر گمانهزنی درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی را رد کرده و آن را موجب تشویش ذهن عمومی اعلام کرده بودند. بنابراین، درباره اعلام افزایش قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی بنزین در سال آینده، یا باید این خبر را تأیید کنند یا با اعلامکننده اخبار متضاد برخورد کنند. زیرا انتشار اخبار غلط درباره قیمت حاملهای انرژی میتواند آرامش روانی جامعه را مختل کند.
روز گذشته سخنگوی دولت هم به طرح برخی اظهارات درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی واکنش نشان داد. فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس شورای اسلامی، نوشت: خبر واقعی و درست این است؛ سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: افزایش قیمت حاملهای انرژی در لایحه بودجه نیامده است.
بر اساس آنچه تاکنون از دولت شنیده شده، هنوز هیچ تصمیم قطعی درباره قیمت حاملهای انرژی، بهویژه بنزین، برای سال آینده گرفته نشده است. متأسفانه، افزایش قیمت بنزین در سالهای گذشته تأثیر زیادی بر افزایش سطح عمومی قیمتها و نرخ تورم داشته است. بنابراین، انتشار اخبار غلط درباره افزایش قیمت بنزین نیز تأثیر خود را بر افزایش قیمتها میگذارد
حسن بهرام نیا، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی وطن امروز درباره قیمت بنزین در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اظهار داشت: نرخ بنزین بر اساس فوب خلیج فارس تعیین میشود. دولت بنزین را بر اساس قیمت تمام شده عرضه کرده و به جایگاهداران تحویل میدهد. هرگونه نوسان قیمتی نیز بر اساس فوب خلیج فارس به دولت واگذار شده است.
بهرام نیا تأکید کرد: دولت باید قیمت بنزین را بر اساس وضعیت اقتصادی و درآمد مردم تعیین کند. در شرایط کنونی نباید قیمت بنزین افزایش یابد. اما باید هزینههای تولید، انتقال و خرید در نظر گرفته شود و بر این اساس قیمتگذاری صورت گیرد. وزارت نفت باید به منظور کاهش واردات بنزین و اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی، به استانداردسازی بنزینهای تولید داخل بپردازد. با تولید بنزین استاندارد در داخل کشور، هزینهها و ارزهای مربوط به خرید و حمل بنزین در کشور باقی میماند.
بهرام نیا با تأکید بر افزایش پالایشگاههای تولید بنزین در کشور، افزود که مدرنیزه کردن پالایشگاههای نفتی سبب تولید بنزین با کیفیت و استانداردهای روز میشود. اجرای بهینهسازی پالایشگاهها و ایجاد تغییرات لازم در فرآیندسازی آنها به افزایش استانداردهای بنزین داخلی میانجامد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد که وزارت نفت باید با ساخت پالایشگاههای نفت جدید و تکمیل طرحهای موجود، میزان تولید بنزین در کشور را افزایش دهد. این اقدامات بسترهای لازم برای خودکفایی کشور در زمینه بنزین و تبدیل ایران به صادرکننده این فرآورده استراتژیک را فراهم میسازد.
.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: سوگواره آیینی و هنری تکیه ملت با…
کارشناسان معتقدند دولت به جای افزایش قیمت سوخت از سیاست های غیر قیمتی برای حل…
همتی تاکید کرده که با افزایش قیمت ارز ریشه کسری بودجه و تورم کنده میشود،…
کلیولند رهبر دموکراتهای بوربونی حامی کسبوکاری بود که این روزها برخی تحلیلگران دوران ریاست جمهوری…
خروچ پول از نمادهای اهرمی و صندوق های درآمد ثابت شدت گرفته است. به طوری…