یادداشت

تحلیل فروپاشی رژیم بعث

یدالله کریمی: دقیقا ۲۳۴ دقیقه پیش از فروپاشی رژیم بعث اسد، در گل سرسبد رسانه ملی یعنی شبکه خبر، جناب محمد جواد لاریجانی چشم در چشم بینندگان اعلام کرد: بعید است اسد سقوط کند، بعیده.

ایشان تاکید  ورزید: ایران به زودی ورق را در سوریه بر می گرداند. البته طی ۱۰ روز منتهی به فروپاشی رژیم بعث، تا جایی که در فضای رسانه ای سرچ‌ کردم، ۶۵ مفسر، تحلیلگر و آینده نگر حکومتی، بر باور ایشان بودند.

البته پیش از اینها، مرحوم سید حسن نصرالله به قول خودشان گفته بود: ” به ایران گزارش دادیم سوریه وضعیت نامناسبی دارد و باید به فکر سوریه و بشار اسد باشیم.

پیش بینی فروپاشی رژیم بعث

البته در همین کشور، دستکم چند کانال بی‌مقدار تلگرامی با تعداد معدودی ممبر و البته پا درهوا، اخیرا، با تیتر برباد رفته, ضمن پیش بینی زمان دقیق فروپاشی اسد، هیچ نیرویی را قادر به جلوگیری از این سقوط ندانستند.  قبلا پیش بینی شده بود که اسد سقوط خواهد کرد. چنین سقوطی را محتوم و غیر قابل جلوگیری بود. با این وجود، چگونه ممکن‌ است مفسران با در اختیار داشتن اخبار و اطلاعات پشت پرده(محرمانه) و دسترسی به بودجه کلان از عهده پیش بینی فروپاشی رژیم بعث بر نیایند؟!! به گمانم برای فراهم سازی پاسخ مناسب به این پرسش، باید برگردیم به بازی شطرنج.

باب فیشر قهرمان اسبق شطرنج جهان، هر گاه در مسابقات برابر حریفان قدرتمند قرار می گرفت. او با بهانه های مختلف از جای خود بر می خاست، پشت حریف می ایستاد و پوزیشن و آرایش حریف را دیده و به خاطر می سپرد. به عبارت‌ دیگر افزون بر شناخت نیرو و چینش مهره های خودی، به موقعیت، آرایش و اهداف رقیب نیز پی می برد. این در حالی است که مفسرین و فرماندهان هم‌ در چینش قوا و هم در گزارش از موقعیت و وضعیت میدان، بیشتر متکی به علائق و انگیزه های خودی و سازمانی هستند. یعنی گزارششان از شرایط و فضا، تابع دلبستگی خودشان است. زبان حال آنها این مصرع از رباعی بابا است:
پسندم آن چه را جانان پسندد.

مفسرین و تحلیلگران حکومتی و حتی دیده بانان و برآوردکنندگان استراتژیک کشور، قدرت و جسارت ندارند که حقایق را لخت و بی پوشش گزارش دهند.

سقوط دمشق و تسلط گروه های مسلح ضد بشار اسد

اسرائیلی ها در بلندای جولان

جولانی در مسجد بنی امیه

سقوط مجسمه حافظ اسد

modir

Recent Posts

حمل‌ونقل ترکیبی چگونه به رکن تجارت بدل شد؟

با وجود ظرفیت‌های گسترده حمل‌ونقل ترکیبی در ایران، برخی چالش‌ها مانع از بهره‌برداری کامل از…

7 ساعت ago

اهمیت توسعه ناوگان حمل‌ونقل دریایی

توسعه ناوگان حمل‌ونقل دریایی می‌تواند هزینه‌های صادرات را تا ۳۰ درصد کاهش دهد، سرعت جابه‌جایی…

7 ساعت ago

حلقه اتصال به تجارت جهانی

بدون تقویت تجارت امکان مقابله با تحریم ها و فشارهای اقتصادی وجود ندارد. اما خود…

7 ساعت ago

دلایل صعود نماد مبین ؛ افزایش تولید و بازدهی سهام

نماد مبین در بورس با تقاضای بالا و بازدهی چشمگیر، به گزینه‌ای مطمئن و جذاب…

9 ساعت ago

پارس خودرو قربانی انتصابات حاشیه ساز

شرکت پارس خودرو با وجود اینکه بازار خودرو ایران هنوز انحصاری مانده و واردات خودرو…

13 ساعت ago

بازآفرینی نقش روابط عمومی‌ها در کسب‌وکارها

با ظهور شبکه‌های اجتماعی، ارتباط با مخاطبان دگرگون شده و بازآفرینی نقش روابط عمومی‌ها در…

14 ساعت ago