آخرین اخبار

حاشیه سود صنایع بورسی در سال ۱۴۰۳

در شرایطی که همه فعالان بازار در انتظار دریافت گزارش عملکرد فصلی بنگاه‌‌‌های بورسی بودند؛نتیجه کار جذاب از آب درنیامد.

گزارش‌‌‌هایی که می‌تواند تصویری روشن از شرایط بنیادی شرکت‌ها به سرمایه‌گذاران ارائه دهد.در اوایل سال کارشناسان ،امکان رشد بازارهای دلار و طلا را عوامل تاثیرگذار بر عملکرد بازار عنوان می‌کردند اما نه تنها این محرک‌‌‌ها محقق نشدند بلکه چالش‌های دیگری از جمله رخدادهای سیاسی و منطقه‌‌ای صنایع را درگیر خود کرد.

برخلاف برخی پیش بینی‌ها، صورت‌های مالی بهار به مذاق اهالی بورس خوش نیامد. رشد فراتورمی هزینه‌ها و ثبات قیمت دلار نیما حاشیه سود صنایع بورسی را به شدت کاهش داده است.

ضمن آن که مشکلات نقدینگی در برخی از شرکت‌ها هزینه‌های مالی را به نسبت فروش افزایش داده است.همه این عوامل، موجب کاهش ۷درصدی سود بهار۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.

سود خالص ۱۴۹همتی صنایع بورسی در اولین فصل سال نسبت به زمستان سال قبل، ۲۴درصد کاهش را نشان میدهد. این درحالی است که گزارش‌های زمستان نیز بسیار ناامیدکننده بوده است.

میانگین قیمت دلار نیما نیز نسبت به بهار سال قبل، افزایش ۹درصدی داشته است و سود دلاری شرکت‌ها نسبت به بهار قبل، ۱۵درصد کاهش یافته است.

وضعیت شاخص بورس تهران

آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد، ابهام در مسیر انتظارات تورمی، مقاومت دلار برای لمس سطوح بالاتر و کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی سه عاملی هستند که منجر به عقبگرد بازار سهام در مدت اخیر شده است.

به‌طوری‌که پایداری وضعیت متغیرها در داخل و بازارهای جهانی و همچنین انتظار برای کاهش رشد سود شرکت‌ها به دلیل عملکرد بهارانه صنایع می‌تواند به تداوم روند خنثی و کم‌فروغ بازار کمک کند.

در چنین فضایی طرح دو پرسش از سوی سرمایه‌گذاران مهم به نظر می‌رسد: پیشران‌های شکل‌دهنده در رفتار فرسایشی بورس بعد از مرداد ۹۹ چه بوده است؟ بازگشت به ریل صعودی از چه زمانی می‌تواند به روندی مستمر مبدل شود؟

محتملا برای پاسخ دادن به پرسش نخست باید عوامل متعددی را در نظر گرفت. دقیقا چهار سال ‌پیش در چنین روزهایی بورس تهران رویایی‌ترین روزهای تاریخ خود را سپری می‌کرد.

شاخص بورس تهران در پایان معاملات روز ۱۹مرداد توانست در ارتفاع ۲‌میلیون و ۷۸‌هزار‌واحدی بایستد و در کمتر از ۵ ماه بازدهی شگفت‌انگیز ۳۰۵‌درصدی را ثبت کند.

اما بعد از آن اتفاق‌هایی در این بازار رخ داد که افول ادامه‌دار بورس تا اکنون را به دنبال داشت. حدود ۴ سال قبل اکثر سهم‌‌‌‌‌‌‌‌ها و گروه‌های معاملاتی وارد محدوده‌‌‌‌‌‌‌‌های حبابی شده‌ بودند و تقریبا بر کسی پوشیده نبود که سرانجام آنچه انتظار حباب را می‌کشد، ترکیدن و خروج پول سهامداران از بازار است.

بنابراین اگر مهم‌ترین دلیل عقبگرد بورس چهار سال قبل را رشد هیجانی بازار بدانیم، این مهم را نمی‌توانیم به وضعیت کنونی مرتبط بدانیم. به همین دلیل به‌روشنی می‌توان گفت بورس ۹۹ با بورس کنونی تفاوت‌های معناداری دارد.

modir

Recent Posts

محور اصلی توسعه پایدار اقتصادی کشور

محور اصلی توسعه پایدار اقتصادی کشور تولید است که میتواند به تعادل بازار و ایجاد…

10 ساعت ago

تعرفه‌های جدید و تصمیمات اوپک پلاس؛ چشم‌انداز مبهم اقتصاد جهانی

اعمال تعرفه‌های سنگین توسط دولت ترامپ و افزایش عرضه نفت توسط اوپک پلاس، اقتصاد جهانی…

11 ساعت ago

چرا نامه ترامپ را دیپلمات اماراتی به ایران آورد؟

نامه ترامپ به تهران از طریق امارات متحده عربی، نقطه‌ای جدید در میانجی‌گری منطقه‌ای رقم…

12 ساعت ago

معافیت مالیاتی سهام: قدمی به سوی تقویت بازار

در شرایطی که بازار بورس ایران با چالش‌های گوناگون مواجه است، معافیت سهام از مالیات…

14 ساعت ago

از شعار تا واقعیت؛ روایت تصمیمی دشوار در پایان جنگ ایران

در میانه‌ی جنگ ایران و عراق، گزارش‌هایی تلخ و واقعیت‌هایی تکان‌دهنده، آیت‌الله خمینی را وادار…

14 ساعت ago

تحلیل جامع بازارهای جهانی و تأثیرات صلح روسیه و اوکراین

به گزارش سرمایه فردا، در هفته‌های اخیر، اخبار مربوط به نزدیک شدن به صلح میان روسیه و…

15 ساعت ago