به گزارش سرمایه فردا، شاخص کل بورس تهران در جریان دادوستدهای این هفته با کاهش چشمگیر ۳٫۱۸ درصدی همراه شد و در نهایت پرونده خود را در نزدیکی شاخص ۲ میلیون واحد بست. اما به نظر نمی رسد در مقطع کنونی شکست شاخص روبه پایین خیلی عمیق باشد. به نوعی احتمال شکست فیک وجود دارد.
شاخص هموزن این بازار نیز ۳٫۴۱ درصد دیگر از ارتفاع خود را از دست داد تا به این ترتیب نمادهای کوچک و بیحاشیه نیز از وضعیت مذکور مصون نمانند.
از ابتدای هفته نیز مبلغی به میزان یک هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان از گردونه داد و ستدهای سهامی خارج شد که نشانه ضعف تقاضا برای خرید سهام است.
اما آیا شاخصکل موفق به تثبیت خود در بالای شاخص ۲ میلیون واحد که حمایت تکنیکالی است خواهد شد؟ سطح ۲ میلیون واحد، مرز روانی سرمایهگذاران برای داد و ستدها در روزهای آینده است. به طوری که از دست رفتن این کانال بازار را وارد فاز جدیدی خواهد کرد.
ترکیب مقاومت شاخص ۲ میلیون واحد با عوامل بنیادی در قالب گزارشهای ناامیدکننده عملکرد تیرماه اکثر شرکتها موجب شده تا از خوشبینی قبلی مبنی بر امکان ورود به رالی صعودی در کوتاهمدت کاسته شود.
بازدهی یک هفته اخیر صنایع بورسی نشان میدهد که شاخص صنعت خودرو بیش از ۷.۵ درصد افت را تجربه کرده است و در اکثر روزها پرچم سرخ را بالا برده است.
اگر بخواهیم نگاهی دقیقتر به عوامل شکلدهنده به این وضعیت داشته باشیم. باید مساله را اینطور مورد بررسی قرار دهیم که نگاه بازار به ریسکهای سیاسی بهعنوان دیرپاترین عامل موثر در قیمتها توانسته از ابتدای سال بازار و رفتار معاملاتی سهامداران را تحتتاثیر قرار دهد.
تنشها و متغیرهای غیراقتصادی بر بازار سرمایه اثرگذار است. اما همانطور که مسئولان در مسند کار بودند و به اتفاق اذعان کردند، بیش از ۵۰درصد چالشهای اقتصادی که بازار سرمایه از آن تاثیر میپذیرد، مربوط به سوءمدیریت در کشور است. سیگنال تغییر دولت به سرمایه گذاران در شاخص ۲ میلیون واحد بسیار معنادار است.
بنابراین بهنظر میرسد که ارتباط کمتری به جنگ یا تحریم دارد. بهعنوان مثال هماکنون بسیاری از اوراق، با نرخ بهره موثر میان ۳۲ تا ۳۵ درصد در حال معاملهشدن هستند.
این امر ناشی از تصمیم نابجای بانکمرکزی، یکی از اعضای فعال شورایعالی بورس است که اثر منفی خود را بر بازار سرمایه میگذارد.
همه متغیرهایی که در منطقه و خارج از کشور و تنشهایی که میان سایر کشورها مانند اسرائیل و لبنان وجود دارد، اثرگذار است اما سهم آن نسبت به تصمیمات داخلی ناچیز و موقتی است.
چرا روند نرخ ارز کمنوسان شد
در روز چهارشنبه، بازار ارز تهران دچار نوسانات اندکی بود که این موضوع را بسیاری از فعالان بازار به سخنرانیهای اخیر مقامات محور مقاومت نسبت میدهند. این سخنرانیها احتمال وقوع جنگ را کاهش داده و به همین دلیل، روند نرخ ارز کمنوسان شده است.
نرخ دلار آزاد در کانال ۶۰ هزار تومانی باقی ماند، در حالی که در روزهای اخیر تا مرز ۶۲ هزار تومانی نیز پیش رفته بود. سوخت اصلی نوسانات نرخ ارز در هفته اخیر، اخبار مربوط به درگیریهای نظامی محور مقاومت و رژیم صهیونیستی بود.
با کاهش فضای هیجانی و عدم گسترش درگیریها، بهنظر میرسد که روند افزایشی نرخ ارز فعلاً متوقف شده و احتمال کاهش بیشتر نیز وجود دارد.
از زمانی که ترس از رکود بازارها ترس از رکود بازارها حاکم شده است. ریسکهای ژئوپلیتیکی نیز افزایش یافته است، معاملهگران در بازارهای جهانی با احتیاط گام برمیدارند.
چهارشنبه روز خوشی برای نفت رقم خورد. در این روز هر بشکه نفت برنت و WTI با افزایش ۲.۲۲ و ۲.۳۹درصدی تا ساعت ۱۶ در قیمت ۷۸.۱۸ و ۷۴.۹۵دلار مورد معامله قرار گرفت.
طلا یک بار دیگر سطح کلیدی ۲هزار و ۴۰۱دلار را آزمایش کرد و ساعت ۱۶ دیروز به وقت تهران با رشد ۰.۴۲درصدی در سطح ۲هزار و ۴۰۰دلار معامله میشد.
بازارهای سهام آمریکا و اروپا به همان سرعتی که بازار سهام ژاپن در حال برگشت است، عمل نمیکنند. اما سنتیمنت ریسک جهانی در حال باثبات شدن است که این امر فضا را در فارکس برای تطابق با تغییرات نرخ بهره آماده میکند.
دلار در وضعیت قویتری نسبت به ۱۰ روز گذشته قرار ندارد و در مقابل ارزهای دیگر در حالت ضعف قرار دارد.
بازارهای سهام ژاپن صبح چهارشنبه به رشد خود ادامه دادند و معاملات آتی به بازگشایی مثبت در بازارهای سهام آمریکا و اروپا اشاره میکند.
از زاویه دیدگاه کلان تا زمانی که رویداد کلیدی CPI آمریکا (هفته آینده) اتفاق بیفتد نمیتوان انتظار داشت یک رالی بزرگ در بازار به ارمغان رسد.
انتظار میرود که در بحبوحه تثبیت احتمالی بیشتر در تمایلات ریسک و فقدان دادههای محرک بازار در این هفته، انتظار اتخاذ سیاست کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، موجب کاهش ارزش دلار در برابر بیشتر ارزها شود.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…