شاخص های قیمت مواد غذایی فائو افزایش یافت

به گزارش سرمایه فردا، براساس تازه‌ترین گزارش فائو، به‌دنبال پایان‌یافتن طرح غلات دریای‌سیاه و محدودیت‌های تجاری جدید برنج از سوی هند، شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه ژوئیه با افزایش مواجه شده‌است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه قیمت جهانی مواد غذایی را دنبال می‌کند، در ماه ژوئیه ۳/ ۱‌درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته، با این وجود همچنان حدود ۱۲‌درصد نسبت به ژوئیه ۲۰۲۲ پایین‌تر است.

براساس گزارش فائو، افزایش قیمت مواد غذایی عمدتا به‌دنبال افزایش شاخص قیمت روغن نباتی اتفاق‌افتاده که پس از ۷ ماه متوالی کاهش، افزایش ماهانه ۱۲‌درصدی را تجربه کرده‌است. براساس این گزارش، قیمت جهانی روغن آفتابگردان به‌طور ماهانه بیش از ۱۵‌درصد افزایش داشته‌است، عمدتا به این دلیل که پس از تصمیم فدراسیون‌روسیه برای پایان‌دادن به اجرای طرح غلات دریای‌سیاه، ذخایر صادراتی آن با نااطمینانی همراه شده‌است. قیمت‌های جهانی روغن‌های پالم، سویا و کلزا نیز به دلیل افزایش نگرانی‌های پیرامون چشم‌انداز تولید در کشورهای تولیدکننده افزایش داشته‌است. شاخص قیمت غلات فائو اما نسبت به ماه قبل ۵/ ۰‌درصد کاهش داشته‌است که عمدتا ناشی از کاهش ۸/ ۴‌درصدی قیمت‌های جهانی غلات سخت بوده‌است. عرضه ذرت در این دوره به دلیل برداشت‌‌‌‌‌‌‌های مداوم در آرژانتین و برزیل و تولید بالقوه بالاتر از انتظار ایالات‌متحده آمریکا، بالا بوده‌است. با این‌حال، قیمت‌های جهانی گندم به دلیل افزایش نااطمینانی‌‌‌‌‌‌‌ها از صادرات اوکراین و ادامه شرایط خشکسالی در آمریکای‌شمالی ۶/ ۱‌درصد افزایش داشته‌است، به‌طوری که اولین افزایش ماهانه آن پس از ۹ ماه رقم خورده است.

یافته‌‌‌‌‌‌‌های فائو همچنین نشان می‌دهد که شاخص قیمت برنج در ماه ژوئیه ۸/ ۲‌درصد نسبت به ماه قبل و حدود ۲۰‌درصد نسبت به سال‌گذشته افزایش داشته‌است، به‌طوری که به بالاترین سطح اسمی خود از سپتامبر ۲۰۱۱ رسیده است. ممنوعیت اعمال‌‌شده از سوی هند بر صادرات برنج، انتظارات افزایش فروش در دیگر مناطق را افزایش داده و فشارهای افزایشی ناشی از کاهش عرضه فصلی و خریدهای آسیایی را تشدید کرده است. فائو در این رابطه هشدار داده‌است که «این فشار افزایشی بر قیمت برنج، نگرانی‌های بسیاری بابت امنیت غذایی بخش بزرگی از جمعیت جهان ایجاد می‌کند، به‌ویژه فقرا که سهم بیشتری از درآمد خود را به خرید غذا اختصاص می‌دهند.» شاخص قیمت شکر فائو در این دوره ۹/ ۳‌درصد کاهش یافته‌است، چراکه برداشت خوب نیشکر برزیل و بارش باران در مناطق زیرکشت هند بر قیمت‌های جهانی تاثیرگذار بوده‌است، با این‌وجود ادامه نگرانی‌ها بابت تاثیر بالقوه «پدیده ال‌نینو» بر محصولات نیشکر، به‌همراه افزایش قیمت نفت‌خام، کاهش قیمت را تعدیل کرده‌است. براساس گزارش فائو، شاخص قیمت لبنیات نیز در ماه ژوئیه ۴/ ۰‌درصد کاهش یافته‌است، به‌طوری که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۵/ ۲۰‌درصد پایین‌تر بوده‌است. شاخص قیمت گوشت نیز نسبت به ماه قبل ۳/ ۰‌درصد کاهش داشته‌است. قیمت‌های جهانی گوشت گاو، گوسفند و مرغ به‌دنبال ذخایر عرضه مناسب و در برخی موارد کاهش تقاضا از سوی واردکنندگان اصلی، کاهش داشته‌است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

18 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

18 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

18 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

22 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago