آخرین اخبار

سیگنال مثبت ترامپ به بازار ارز و تورم

به گزارش سرمایه فردا، دونالد ترامپ نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا با وجود اینکه در دوران ریاست‌جمهوری خود اقدامات خصمانه ای علیه ایران وضع کرده است. اما اینبار در کارزار انتخاباتی خود اعلام کرده که در صورت پیروزی در انتخابات با ایران توافق خواهد کرد. او با تاکید بر اینکه به دنبال تغییر حاکمیت در ایران نیست، از رفع اختلافات احتمالی با ایران خبر داده است.

این موضوع منجر شده در روز جاری قیمت دلار در معاملات فردایی نزدیک به ۵۰۰ تومان کاهش یابد. از آنجایی که شانس پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بیشتر از بایدن است.

با این تغییر موضع گیری بازار دلالان ارز و کالا که در ماه‌های گذشته تقاضای بالایی را در بازار ایجاد کرده بودند بهم می ریزد. در نتیجه شاهد افزایش عرضه و در نتیجه افت قیمت ها در بازار خواهیم بود. در چند ساعت گذشته نشانه های اولیه آن در بازار نمایان شده است.

اثرگذاری سیاست‌های ارزی کشور در مهار تورم

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد با اشاره به اینکه سیاست های ارزی کشور در مهار تورم بسیار موثر بوده است، گفت: با توجه به اینکه روند تورم نزولی شده است. نشان می دهد که عامل تورمی اثر خود را گذاشته اند. به همین دلیل عامل دیگر نمانده که روی اقتصاد اثر تورمی جدید داشته باشد.

او با تاکید بر اینکه مشکلات تورمی در سال های گذشته تحت تاثیر افزایش نقدینگی رخ داده است، اظهار کرد: این موضوع ناشی از کسری بودجه بوده که ریشه آن کاهش فروش نفت بوده است. در واقع با کاهش درآمد ارزی دولت کسری بودجه بروز کرده که نتیجه آن رشد نقدینگی و تورم بوده است. از این رو سیاست دولت آمریکا و ترامپ تغییر کند کرده است چون تورم ایران دیگر تحت تاثیر مستقیم تحریم ها نیست.
بغزیان با اشاره به اینکه بخشی از فروش نفت و کالا در ایران به صورت چرخه خارج از تحریم انجام می شود، گفت: بنابراین دیگر زیر فشار تحریم ها قرار نمی گیرد. با این حال با در نظر گرفتن موضع اخیر ترامپ می توان گفت امکان توافق و کاهش تحریم وجود دارد. به عبارت دیگر همواره دموکرات ها دشمن تر از جمهوری خواهان بوده اند. از این رو امکان توافق با جمهوری خواهان بسیار بیشتر است. هرچند ترامپ آدم کینه ای است و باید منتظر ریاست جمهوری او ماند.

شرط برقراری سوئیفت و عضویت در اف ای تی اف

این استاد اقتصاد با بیان اینکه تیم دولت بعدی هم در زمینه توافقات بین المللی بسیار موثر است، اظهار کرد: توافق بدون برقراری سوئیفت و عضویت در اف ای تی اف به نتیجه مطلوب نمی رسد. ایران با پذیرفتن شرایط اف ای تی اف که بیشتر مسائل داخلی است می تواند در اقتصاد و مبادلات مالی کشور تسهیل گری کند.
بغزیان با تاکید بر اینکه تهاتر و ارزان فروش نفت به زیان اقتصاد کشور است، گفت: در حال حاضر سیاست اقتصاد کشور باید در راستای مهار تورم باشد. بخشی از این مساله ناشی رفتار سوداگرانه داخلی است. این موضوع باید از طریق تقویت نظارت بیشتر حل شود. بخشی نیز نیازمند تسهیل مبادلات ارزی صادرکننده ها و همچنین جلوگیری از نوسانات ارزی است.

سیگنال مثبت به بازار ارز و تورم

او با اشاره به اینکه بخشی از تورم کنونی در کشور در نتیجه اقداماتی مانند گران‌فروشی رخ داده است، اظهار کرد: وقتی کالاها به وفور در داخل کشور وجود داشته باشد احتکار موضوعیت پیدا نمی کند. در سال های گذشته برخی از گرانی ها در نتیجه احتکار افزایش داشته است. بنابراین امکان مدیریت بازار از طریق واردات و همچنین سیاست های ارزی ممکن است.
این کارشناس اقتصادی با توجه به اینکه تورم سال ۱۴۰۳ به انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز بستگی دارد، اظهار کرد: تا زمانی که روابط بین‌المللی کشور دچار اشکال باشد مدیریت نرخ ارز سخت خواهد بود. بنابراین سیگنال مثبت ترامپ به بازار ارز و تورم وقتی معنی پیدا می کند که توافقی حاصل شود. این موضوع علاوه بر اینکه روی تورم کالایی تاثیر می گذارد روی بازار سرمایه و حتی سرمایه گذاری در کشور نیز موثر است.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

16 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

16 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

16 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

21 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago