احمدی حدید با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حضور مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در اوایل سال گذشته، از افزایش حجم معاملات این بازار از حدود ۱۱ درصد در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۴.۵ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد.
وی افزود: میزان معاملات، روندی کاملا صعودی دارد به صورتی که در ماههای بهمن و اسفند ۱۴۰۲ سهم معاملات صنایع در بورس انرژی به حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
احمدی حدید با تبیین وضعیت موجود گردش نقدینگی صنعت برق در طی سالهای گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن بر تصمیم وزارت نیرو بر ضرورت تغییر روند جاری گردش نقدینگی تاکید کرد.
وی در ادامه به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش نقدینگی در شرکتهای توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع بازنگری شده و ذی نفعان زنجیره تامین برق میتوانند سهم خود از منابع واریزی به حساب مدیریت منابع را به صورت منظم و در یکشنبه هر هفته دریافت کنند. در این ساز و کار شرکتهای توزیع هزینههای جاری خود را بر اساس میزان وصول مطالبات و براساس ضرایب اعلامی وزارت نیرو به صورت هفتگی دریافت میکنند. باقیمانده منابع موجود در حساب متمرکز نیز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر، به حساب خرید برق شرکتهای توزیع واریز میشود که باید نسبت به خرید برق از طریق بورس انرژی (معاملات سلف یا فیزیکی) اقدام کنند.
احمدی حدید با اشاره به اینکه بخش عمدهای از درآمد فروش برق نیروگاهها از طریق بورس انرژی واریز خواهد شد، افزود: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکتهای توزیع بین ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که با توجه به حضور صنایع بالای یک مگاوات در بورس انرژی با مصرفی در حدود ۱۰۰ میلیارد کیلووات ساعت، انتظار میرود بیش از ۶۰ درصد از مصرف کشور در سال ۱۴۰۳ از طریق بورس انرژی تامین شود.
احمدی حدید ادامه داد: شرکتهای توزیع موظفند به شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نشده است) وکالت دهند تا در صورت عدم خرید برق طی بازه زمانی معین، مانده حساب شرکتهای توزیع در بورس را برداشت و به حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده فروشی واریز کند.
به گزارش سرمایه فردا، سهم بورس انرژی در تامین برق صنایع به حدود ۲۰ درصد افزایش یافته و تا پایان ۱۴۰۳ به ۳۰ درصد می رسد.افزایش سهم معاملات بورس انرژی به ۳۰ درصد در سال جاری و ۶۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۶ را از احکام قانونی پیش بینی شده در برنامه هفتم عنوان و خاطرنشان کرد که پیش بینی می شود امسال حداقل تا ۴۵ درصد برنامه مذکور محقق شود.
مونا موسوی: بازار خودرو ایران طی سالهای اخیر با چالشهایی چون انحصار تولید، قیمتهای غیرواقعی،…
در پی جنگ ۱۲ روزه، اقتصاد کشور با موجی از اختلالات ساختاری روبهرو شده که…
در بحبوحه نوسانات شاخص کل و فضای مبهم بازار سرمایه، فولاد مبارکه اصفهان بهعنوان نماد…
ضعف دولت در تعیین قیمت کالاها و برخورد با گرانفروشی باعث شد که قیمت کالا…
دستورالعمل جدید سازمان هواپیمایی برای کنترل قیمتها و ساماندهی پروازهای ۱۴۰۴ اربعین ارائه شد. با…
یکی از اصلیترین دلایل استقبال گسترده از کابل آلومینیومی، وزن سبکتر و قیمت اقتصادیتر نسبت…