به گزارش سرمایه فردا، اطلاعیه عرضه عمده سهام کنترلی مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان با نماد واحیاء منتشر شده است. جزئیات اطلاعیه حکایت از این دارد که ۵۱.۷ درصد از سهام واحیاء قراره با قیمت پایه ۳۵ هزار میلیارد تومان (معادل هر سهم ۴۲۰۰ تومان) عرضه شود. نکته جالب اینجاست که همین حالا این سهم در تابلو بورس با قیمت ۶۷۰ تومان در حال معامله است.به نظر میرسد این پشت پرده ای دارد.
شرکت مهندسی قائم سپاهان، مالک ۵۱.۷۳ درصد از سهام واحیاء، همان درصدی که قرار است بهزودی عرضه شود.
نکته جالب اینجاست که صاحب مهندسی قائم سپاهان واحیا است. در صورتهای مالی واحیا به وضوح امده که ۹۹.۹۴ درصد این شرکت، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، متعلق به خود واحیا است.
حالا اگه این بلوک فروخته شود، کل مبلغ مستقیماً میرود در جیب واحیا. اما آیا این حرکت که میتواند تأثیر زیادی روی ارزش سهام داشته باشد؟ به نظر میرسد که سودی به سهامداران خرد نمیرساند.
قیمت تمام شده مهندسی قائم سپاهان برای واحیا تقریباً خیلی ارزان است. یعنی اگر این معامله انجام شود، به ازای هر سهم ۲۲۰۰ تومان سود انباشته به جیب حقوقی های واحیا میرود. حالا این پولهای حاصل از فروش داراییها، معمولاً در مجامع به سرمایه تبدیل میشود. یعنی وقتی این مبلغ به افزایش سرمایه تبدیل شود، سهامداران خرد از این سود به شکل مناسبی بهرهمند نمیشوند چراکه به نسبت افزایش تعداد سهام قیمت سهم کاهش مییابد.
این فقط یه نمونه از موارد پشت پرده سهام واحیاء است. این شرکت در سالهای اخیر همواره درگیر پروندههای قضایی بوده است. به همین دلیل در بازار سهام نیز معاملات پرنوسانی داشته است. ریسه اصلی این اتفاقات این است که این شرکت به صورت خانوادگی اداره میشود و عملا سرمایههای شرکت برای راه اندازی یا خرید شرکتهایی در زیرمجموعه بکار گرفته میشود. بنابراین درآمد حاصل از فعالیت شرکت به سهامداران خرد چندان نمیرسد.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…