آخرین اخبار

سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در نوار ساحلی جنوبی و سواحل مکران

به گزارش سرمایه فردا، به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی‌اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، گفت: با توجه به واقع شدن سواحل مکران در موقعیتی خارج از تنگه هرمز، این منطقه از نظر موقعیت استراتژیکی و ژئوپلتیکی از اهمیت خاصی برخوردار است و قرارگیری در مسیر کریدورهای تردد بین‌المللی دریایی، نقش به‌سزایی در فعال‌سازی کریدور ترانزیتی شمال- جنوب ایفا می‌کند.

مقدمات ایجاد مجتمع بندری مکران در منطقه کوه مبارک

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان‌داشت: بر اساس راهبرد ملی و سند توسعه سواحل مکران، این محدوده به عنوان منطقه تجاری و قطب انرژی معرفی شده است و در همین زمینه نیز سازمان بنادر و دریانوردی علاوه بر برنامه‌ریزی برای توسعه بندر شهید بهشتی در چابهار، مقدمات لازم برای ایجاد بندر بزرگ (مجتمع بندری مکران) در منطقه کوه مبارک را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

به گفته وی، اکنون جانمایی ایجاد بندر تجاری و نفتی مکران در منطقه کوه مبارک و فرایند تملک اراضی و مطالعات طراحی آن در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره فرایند جذب سرمایه در سواحل مکران و میزان سرمایه‌گذاری در این بندر، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی تاکنون در نوار ساحلی جنوبی و سواحل مکران بیش از ۴۴ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال و ۱۹۵ میلیون یورو از محل منابع داخلی خود سرمایه‌گذاری کرده است.

صفایی تصریح‌کرد: توسعه سواحل مکران و دستیابی به اقتصاد دریا پایه در این منطقه علاوه بر سرمایه‌گذاری داخلی سازمان بنادر، نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است که در این زمینه نیاز است تا مشوق‌هایی برای توسعه همه‌جانبه این سواحل در نظر گرفته شود تا سرمایه‌گذاران با رغبت و استقبال برای سرمایه‌گذاری در سواحل مکران اعلام آمادگی کنند و با سرمایه‌گذارهای خود بر توسعه و رونق این منطقه بیفزایند.

زمینه‌سازی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی

وی اعلام‌کرد: فقدان برخورداری از زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل شامل بزرگراه، راه‌آهن و فرودگاه در محدوده سواحل مکران سبب شده تا جذابیت و اطمینان لازم برای حضور و مشارکت بخش خصوصی در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری مهیا نشود.

این مقام مسؤول اضافه‌کرد: سازمان بنادر و دریانوردی تلاش می‌کند با اعطای مشوق‌های لازم از جمله اعمال تخفیف‌های تعرفه‌ای و سایر تسهیلات، زمینه لازم را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بندر شهید بهشتی چابهار فراهم کند.

پیش‌بینی ظرفیت ۳۳ میلیون تنی در بندر چابهار

صفایی گفت: برای بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی واقع شده در سواحل مکران ۳۳ میلیون تن ظرفیت پیش‌بینی شده است که تاکنون و با ساخت فاز نخست توسعه آن، ایجاد ظرفیت ۱۲ میلیون تن آن تحقق‌یافته است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: سواحل مکران جزو مناطق کمتر توسعه‌یافته محسوب می‌شود، اما با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تسریع در روند توسعه و محرومیت‌زدایی، ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل از مدتی پیش در منطقه آغاز شده است و با تلاش‌های دولت سیزدهم و تشکیل شورای توسعه سواحل مکران، مقدمات و الزامات تحقق توسعه دریا محور در این خصوص نیز به نحو مناسبی فراهم شده است.

صفایی تصریح کرد: ساخت و بهره‌برداری از بندر بزرگ مکران در کنار سایر توسعه‌ها در سواحل مکران به دلیل موقعیت ممتاز این منطقه در حمل و نقل دریایی ملی و بین‌المللی، در ایجاد توسعه پایدار و محرومیت‌زدایی و نیز در نهایت توسعه اقتصاد دریا محور کشور نقش به‌سزایی خواهد داشت./مهر

modir

Recent Posts

تاثیر قیمت پروفیل بر قیمت خانه

اگر بخواهیم به زبانی ساده پروفیل‌ها را معرفی کنیم، باید بگوییم این مقاطع فولادی در…

4 ساعت ago

ایران اکسپو با حضور ۲۵۰۰ هیات خارجی برگزار می شود

رییس سازمان توسعه تجارت گفت:تاکنون ۴ هزار ۴ هیأت خارجی برای حضور در ایران اکسپو…

5 ساعت ago

تنوع مناسب در سبد سرمایه‌گذاری با سهام وطلا

محمود مرادی معتقد است که فعالان بازار از رفتار هیجانی خودداری کنند و تنوع مناسبی…

6 ساعت ago

هجوم تاریخی نقدینگی به بازار سهام؛ پیشروی بورس در میان انتظارات مثبت

بازار سهام امروز با هجوم بی‌سابقه نقدینگی و ارزش سفارش‌های خرید بیش از ۲۰ هزار…

7 ساعت ago

مذاکرات رسمی ایران و آمریکا؛ آغاز فصل جدید در دیپلماسی دو جانبه

مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا با ویژگی‌های متفاوت از مذاکرات ۲۰ سال اخیر آغاز شد.…

17 ساعت ago

مدنی‌زاده؛ گزینه اصلی وزارت اقتصاد در دولت چهاردهم

پس از نپذیرفتن وزارت اقتصاد توسط علی طیب‌نیا، سیدعلی مدنی‌زاده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت…

19 ساعت ago