آخرین اخبار

ریسک‌های ژئوپولیتیک بازار جهانی ۱۴۰۳

به گزارش سرمایه فردا، در تحلیل‌های اقتصادی اغلب به ریسک‌های ژئوپولیتیک به عنوان مولفه‌ای کلیدی رکود، تورم، کاهش سرمایه‌گذاری و… اشاره می‌شود.
ریسک‌های ژئوپولیتیک در حقیقت ریسک‌های بالقوه‌ سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی است که می‌تواند از مداخله ملت‌های مختلف در روابط بین‌الملل پدیدار شود. در برخی موارد علاوه بر ملل دخیل، جامعه جهانی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند. این ریسک‌ها از نظر امکان وقوع و میزان تاثیرگذاری بر روندهای اقتصاد بین‌الملل موقعیت‌های متفاوتی دارند.
«اس‌اند‌پی گلوبال» در یک بررسی تفصیلی ضمن تعیین مهم‌ترین ریسک‌های ژئوپولیتیک سال ۲۰۲۴، اقدام به ترسیم نمایی کلی از امکان وقوع و میزان تاثیر‌گذاری ریسک‌های ژئوپولیتیک پرداخته است.

جزئیات ریسک‌های ژئوپولیتیک سال ۲۰۲۴

_ روابط چین-آمریکا تاثیرگذارترین و محتمل‌ترین ریسک ژئوپولیتیک شناخته شده است که وخامت اقتصادی آن را می‌توان در جنگ تعرفه‌ای و جداسازی (decoupling) مشاهده کرد.
_ جنگ اوکراین، علاوه بر ایجاد گسست در زنجیره‌های تامین بین‌المللی، روابط روسیه و ناتو را خصمانه‌تر از گذشته نموده است. افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو علیرغم اینکه احتمال کمتری دارد، منشا اثر گسترده‌تری در اقتصاد بین‌الملل خواهد بود.
_ تغییرات آب و هوایی از موضوعاتی است که در آن قطبیت سیاسی قابل‌توجهی وجود دارد و تلاش‌ها برای کربن‌زدایی و انتقال به انرژی‌های تجدیدپذیر تاثیرات متمایزی در چشم‌انداز بخش‌های مختلف اقتصادی در محیط بین‌الملل داشته است.
_ از طرف دیگر، بحران کووید-۱۹ در کنار عوامل دیگر موجب تقویت هر چه بیشتر رویکردهای ضد-جهانی سازی گردیده است و نمود اقتصادی این رویکردها را می‌توان در ظهور سیاست‌های نو-مرکانتلیستی در سرتاسر جهان مشاهده نمود.
_ حملات سایبری مبدل به تهدیدی مداوم برای سازمان‌های دولتی و خصوصی در سراسر جهان شده‌اند و خطر حمله به زیرساخت‌های فنی از طریق فضای سایبری روز به روز بیشتر ملموس است.
_ دسترسی مداوم به منابع انرژی نیز یکی از ملزومات اصلی رشد اقتصادی ملت‌هاست و بسیاری از موارد پیش‌گفته – مانند حملات سایبری، تغییرات آب و هوایی و جنگ اوکراین- موجب افزایش نگرانی‌ها در خصوص امنیت انرژی بین‌المللی شده است.

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

5 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

6 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

6 ساعت ago