بورس

روند صعودی بورس ادامه دارد؟

به گزارش سرمایه فردا، در حال حاضر بازار سهام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته‌است. از یک سو نوسانگیرها انتظار دارند بازار اصلاح کند و در قیمت‌های پایین تر دوباره به نمادهای مورد نظر خود ورود کنند. از طرف دیگر بسیاری از تحلیلگران و فعالان قدیمی بازار سهام معتقدند اگر این روند صعودی بورس ادامه نداشته باشد نوسانگیرها اجازه رشد به نمادهای کوچک را نمی‌دهند. چراکه آنها به دنبال خرید در کف یک کانال و فروش در سقف همان کانال هستند.

عملکرد بازار در آذر امسال یک درس بزرگ به افراد محتاط داد و بازدهی ۲۵ درصدی شاخص کل بورس در این مدت ثبت کرد و پاداش بزرگی به کسانی داد که نوسانات قوی را تحمل کردند. حالا بسیاری معتقدند آرامش احتمالی در مقطع فعلی اولین فرصت جریان پول در روند صعودی بورس خواهد بود تا بازدهی کسب کند. از همین روست که برخی معتقدند استراحت کوتاهی در پیش است و دوباره رشد بازار از سر گرفته می‌شود.

ورود سرمایه‌گذاران در روند صعودی بورس

محسن اسلامی کارشناس بازار سرمایه گفت: تاکنون یک جریان پول خاص معاملات بورس را هدایت کرده‌است. اما جریان پول بورسی های محتاط کم کم در حال ورود به معاملات است. درواقع رشد اخیر تحت تاثیر پول بیرون بازار بود و بیشتر سهامداران قدیمی بازار تماشاچی این جریان شدند شاید از این مقطع آنها فعالانه‌تر عمل کنند.

او تاکید کرد: فعلا نشانه‌ای از برگشت در بازار دیده نمی‌شود اما چرخش پول بین نمادهای پرتراکنش را شاهد خواهیم بود. هر بار یک گروه بورس با رشد مختصر پرچم را به گروهی دیگر منتقل می‌کند. برای نمونه یک روز گروه بانکی، یک روز گروه خودرویی، یک روز گروه برقی، یک روز گروه پتروشیمی و پالایشی و… نقدینگی بیشتری را جذب خواهند کرد.

استراتژی خرید جدید سهام

اسلامی گفت: برخی معتقدند بازار به ۵ الی ۶ روز کاری دست به دست شدن و حجم خوردن و استراحت نیاز دارد تا پله رشد بعدی بازار قوی با دوام شکل بگیرد. برخی دیگر هم معتقدند اینطور نیست و فعلاً روند صعودی بورس پیش می‌رود. البته هرچی جلوتر می‌رویم از شدت مثبت معاملات کاسته شده و خرید جریان پول وسواسی‌تر می‌شود.

همچنین او تاکید کرد: به نظر می‌رسد بازار سرمایه به برخی اخبار سیاسی حالت اشباع گرفته و همچنان معاملات مثبتی را دنبال می‌کند. اما در محدوده دو میلیون و پانصد هزار واحد شاخص، خرید جدید سهام باید محتاطانه تر صورت بگیرد و بهتر است سرمایه گذاران به فکر مدیریت سبد باشند.

 

اسلامی تاکید کرد: به صورت کلی بازار سهام ارزنده است اما بعد از رشد اخیر احتمالا کمی نوسان خواهد داد. در این مرحله ورود به نمادها بدون تحلیل و بررسی منطقی نیست.

او درباره نمادهای با چشم‌انداز مثبت گفت: پالایشی‌ها به کمک بهبود نرخ اسپرد در پائیز و هم چنین قیمت‌گذاری جدید بنزین سوپر، به شدت مورد توجه قرار گرفتند. همچنین خودرویی ها و بانکی ها در نتیجه اخبار مجوز افزایش قیمت خودرو و تحدید ارزیابی دارایی‌ها با تقاضای بالایی مواجه شده‌اند.

نشانه‌های ادامه روند صعودی بورس

همچنین حسن کاظم زاده کارشناس بازارهای مالی با اشاره به روند صعودی بورس در هفته اخیر گفت: در اکثر روزها تقاضای بازار سهام قوی تر از عرضه بود. در نهایت روز چهارشنبه نیز بیشتر نمادها مثبت بسته شدند تا بورس چهارهمین هفته ی مثبت متوالی را با ۲۵ درصد رشد به پایان برساند. بعد از اردیبهشت ۱۴۰۲، تا چند وقت اخیر بورس نتوانسته بود چهار کندل هفتگی مثلت پشت سر هم را تجربه کند. اما در هفته اخیر این اتفاق افتاد و ارزش معاملات بازار نیز بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ثبت شد. این موضوع نشانه‌ادامه دار شدن روند صعودی بورس است.

او درباره گروههای ارزنده بورس افزود: اخیرا نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شبکه بانکی، خبر خوبی برای بازار بود. نمادهای بانکی یک تعدیل دیگر هم در آخر سال دارند. بیش از همه برای نماد «وبملت» خوب است که شنیده می‌شود ۶ میلیارد دلار تراز دارد و امسال حداقل ۸۰ همت از این محل شناسایی می‌کند. بعد از آن «وتجارت»، «وبصادر»، «ونوین» و «وپارس» بیشترین دارایی‌های ارزی را دارند.

بازدهی نمادهای بورسی در پاییز ۱۴۰۴

کاظم زاده افزود: دوران تلخ برزخ به پایان رسید و دوران ثبات و آرامش در حال آغاز است. کسانی که با صبر به انتظار نشستند، اکنون پاداش صبوری خود را دریافت خواهند کرد. آغاز دوران جدید، فرصتی برای تجدید نظر در رویکردهای سرمایه‌گذاری و یادآوری ارزش‌های واقعی بازار است. با ظهور نشانه‌های آرامش، به نظر می‌رسد که بازار سرمایه می‌تواند به نه تنها زیان قبل را جبران کند، بلکه در میان مدت به بازدهی مثبت نیز برسد.

براساس این گزارش در مقطع کنونی بازدهی بورس علاوه‌بر اینکه به جریان پول وابسته است و البته تحت تاثیر سیاست‌های اقتصادی دولت نیز هست. چراکه در دو ماه گذشته نزدیک به ۲۵ درصد شاخص کل بورس رشد کرده و برخی نمادهای شاخص‌ساز تا ۵۰ درصد رشد کرده‌اند. اما بازدهی نمادهای کوچک بسیار متفاوت بوده به طوری که برخی از آنها کمتر از ۲۰ درصد بازدهی ثبت کرده‌اند. این موضوع نشان می دهد که فرصت کسب بازدهی فعلا برای سرمایه گذاران وجود دارد. چراکه روند صعودی بورس تازه آغاز شده و جریان پول بین گروه‌ها و نمادهای مختلف در چرخش است.

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

4 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

5 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

5 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

6 ساعت ago