با رشد شاخصهای اصلی بازار سهام، چهارمین روز معاملاتی هفته نیز به انتها رسید. به طوری که در روز سهشنبه و پس از به پایان رسیدن ساعات معاملاتی، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱.۵۰درصد معادل با ۳۲۰۶۳ افزایش یافت و در محدوده ۲ میلیون و ۱۷۲هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن نیز گرچه با شیب ملایمتر، اما مانند شاخص کل افزایش یافت و با رشد ۰.۵۴درصدی، عدد ۷۳۹هزار و ۷۵۶ واحد را به ثبت رساند. شرایط در رکن دیگر بازار سهام، یعنی فرابورس ایران نیز یکسان بود. به طوری که شاخص کل فرابورس نیز مانند دیگر شاخصهای ذکر شده شاهد افزایش ارتفاع بود و با رشد ۰.۵۹درصدی و با ثبت ۲۵هزار و ۱۸۸واحد کار خود را در این روز به پایان برد.
به علاوه در روز سهشنبه بورس و فرابورس مجموعا شاهد ۴۰۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی از جانب حقیقیها بودند و ارزش معاملات خرد سهام و تقدم نیز با ۲.۵درصد کاهش نسبت بهروز ماقبل، در سطح ۵۱۴۶ میلیارد تومان قرار گرفت. برخی از کارشناسان عقیده دارند که دلیل اصلی رشد این روزهای بازار سهام، مطرح شدن بحث تغییر سیاستها و قیمت گذاری خودرو و واگذاری سهام تودلی خودروسازان است. به طوری که پس از درخواست سازمان بورس برای شرکتهای خودروسازی مبنیبر واگذاری سهام تودلی این شرکتها، مدیرعامل ایران خودرو اعلام کرد که پس از افزایش سرمایه ایران خودرو، این اتفاق رخ خواهد داد.
این موضوع باعث شد تا شوک مثبتی به بازار وارد شود و تا روز سهشنبه، سه روز سبز در بازار رقم بخورد. علاوه بر بازار سهام، بازار طلا و سکه نیز در این روز صعودی بودند. به طوری که در روز سهشنبه و تا لحظه تنظیم این گزارش، هر گرم طلای ۱۸عیار در محدوده قیمتی ۳میلیون و ۱۱۱هزار تومان و هر قطعه سکه امامی در محدوده ۳۶ میلیون و ۴۰۰هزار تومان مورد خرید و فروش قرار گرفت.
نفت برنت و WTI در دومین روز معاملاتی هفته آغازین مارس، با کاهش قیمت همراه شدند. بر این اساس بهای این دو نفت بهترتیب با افت ۰.۱۱ و ۰.۲۸درصد به سطح ۸۲.۷۱ و ۷۸.۵۲دلار به ازای هر بشکه رسید. با این حال طلا باتوجه به جو ایجاد شده مبنی بر تایید صلاحیت ترامپ در روز دوشنبه، با سقفشکنی همراه شد و فلز زرد با رشد ۰.۵۴درصد به بیش از ۲هزار و ۱۰۰دلار رسید. قیمت حال حاضر بالاترین سقف اونس جهانی است که در تاریخ بیسابقه بوده و تا لحظه نگارش این گزارش طلا به بالای سطح تاریخی نفوذ کرده و در قیمت ۲هزار و ۱۲۶دلار معامله میشود. این هفته فدرال رزرو خلق و خوی بازار را تعیین خواهد کرد و یکی از بانکهایی باقی میماند که هیچ عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد.
روز دوشنبه، رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، از وجود شور و نشاط سرکوب شده در بخش کسب و کارها صحبت کرد که اگر فدرال رزرو خیلی سریع نرخ بهره را کاهش دهد، میتواند برای تورم مشکلساز شود. انتظار میرود دلار آمریکا پیش از سخنرانی پاول قوی باقی بماند. با توجه به اینکه هیچ نشانهای از تعدیل نرخهای بهره بانکهای مرکزی به این زودیها وجود ندارد، نوسانات بازار ارز همچنان سرکوب شده است. اظهارنظر بوستیک مبنی بر اینکه اگر فدرال رزرو خیلی سریع کاهش نرخ بهره را انجام دهد، تهدید شور و نشاط سرکوبشده در بخش کسب و کارها میتواند باعث بازگشت تورم شود، نظر بازار را به خود جلب کرد. بوستیک دیدگاهی از کاهش نرخ بهره اول در سهماه سوم و سپس مکثی برای مشاهده واکنش کسب و کارها و بازارها را تکرار کرد. در حالی که وی به عنوان یک عضو هاوکیش شناخته میشود، اظهارات او یادآوری کرد که فدرال رزرو ممکن است چرخه کاهش متوالی نرخ بهره را بدون هیچ بحرانی دنبال نکند. نرخ سوآپ دو ساله دلار در اواخر دوشنبه با توجه به این اظهارنظرها افزایش یافت چرا که بازار به سمت قیمتگذاری چرخه کاهش تدریجی نرخ بهره حرکت کرد./دنیای اقتصاد
عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…