آخرین اخبار

دلایل حرکت کج‌دار و مریز بازار سهام

معاملات روز گذشته بازار سهام در دو پرده متفاوت پیگیری شد. از آغازین دقایق معاملاتی بازار با افزایش تقاضا همراه شد، اما هرچه که از زمان بازار سپری شد و به پایان بازار نزدیک‌تر شدیم، از حجم تقاضا کاسته شد و بر میزان عرضه‌ها افزوده شد و نهایتا این موضوع موجبات افت شاخص‌کل را فراهم کرد. حرکت کج‌دار و مریز بازار سهام در روز گذشته در حالی حادث شد که صعود قیمت دلار در بازار آزاد همچنان ادامه‌دار است و قیمت اسکناس آمریکایی در لحظه تنظیم این گزارش وارد کانال ۵۳‌هزار‌تومان شده‌است.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته بازار سهام، شاخص‌کل بورس تهران با افت ۰.۰۵‌درصدی همراه شد و در سطح ۲‌میلیون و ۱۸۵‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، در روز گذشته، رشد اندک ۰.۰۹‌درصدی را به‌ثبت رساند. در فرابورس نیز شاخص‌کل فرابورس کاهش ۰.۱۴‌درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۴‌هزار و ۲۶۶‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. همچنین در روز گذشته ۴۰‌میلیارد‌تومان سرمایه حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد.

 آنچه گذشت

بورس تهران در ماه‌های اخیر روند پرفراز و نشیبی را پشت‌سر گذاشته‌است. بازار سهام از ابتدای آبان سال‌گذشته، تغییر فاز‌داد و از مسیر نزولی، گام در ریل صعودی گذاشت. از ابتدای اسفند سال‌‌‌گذشته، روند قیمت‌ها در بازار سهام با جدیت تمام در مسیر صعودی قرارگرفت و کلیت بورس تهران با افزایش تقاضا در اکثر نمادهای معاملاتی همراه شد.  روزهای خوب بورس تهران در سال‌جاری نیز ادامه داشت و اقبال سرمایه‌گذاران به معاملات تالار شیشه‌ای موجب شد کلیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سقف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و قله‌های تاریخی ثبت‌شده شاخص‌های سهامی در مرداد۹۹ یکی پس از دیگری فتح شود و شاخص‌ها سقف‌های قیمتی جدیدی را به‌‌ثبت برسانند. این روند خوب در بازار سهام تا میانه‌های اردیبهشت سال‌جاری نیز ادامه داشت، اما پس از شوک وارده به بازار در نیمه‌های اردیبهشت، کلیت بازار سرمایه با رکود معاملاتی همراه شد و همگی در اغمای کامل فرو رفتند.   از نیمه دوم اردیبهشت به بعد خروج پول از گردونه معاملات سهام، روند غالب در اکثر روزهای معاملاتی بوده‌است و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز هر روز نسبت به روزهای قبل رقم پایین‌تری را تجربه می‌کرد.

هر دو عامل یادشده بیانگر این موضوع است که بعد از تجربه یک دوره رشد قیمت‌ها که تقریبا ۷۵روز به طول انجامید، بازار سهام در ۶ ماه اخیر، آن روی سکه سهامداری را به سهامداران نشان‌داده و اهالی خود را به این نتیجه رسانده که بازار سهام، بازاری است که افت‌‌وخیز و نوسان در مقیاس بالا یکی از مشخصه‌های اصلی آن است و دستیابی به کامیابی و موفقیت روزافزون در این بازار، به قرعه شانس بستگی ندارد و باید به‌صورت اصولی وضعیت این بازار را مورد بررسی قرار داد و کلیه فوت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و فن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گری این بازار را یاد گرفت./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

5 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

6 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

7 ساعت ago