آخرین اخبار

درآمد جهانی صنعت موسیقی چقدر است ؟

به گزارش سرمایه فردا، موسیقی یکی از بزرگ‌ترین بازارهای هنر در جهان محسوب می‌شود، زیرا فارغ از زبان، نژاد و جغرافیا می‌تواند مخاطبانی در سراسر گیتی داشته باشد؛ به‌ویژه اینکه با توسعه فناوری‌های نوین، دسترسی به تولیدات جدید روزبه‌روز آسان‌تر می‌شود.

همین موضوع موجب شده رشد برخی کشورها در سال‌های اخیر در زمینه بازار موسیقی متحول شود. براساس آمارهای منتشرشده فدراسیون بین‌المللی صنعت فونوگراف (IFPI) سال گذشته میلادی درآمد جهانی صنعت موسیقی برای هشتمین سال متوالی با رشدی معادل ۹درصد به رقمی معادل ۲۶.۲میلیارد دلار رسیده است.

در گزارش مربوط به IFPI، میزان درصد رشد هرکدام از بخش‌های جهان به تفکیک این‌گونه آمده که بیشترین رشد مربوط به جنوب قاره آفریقا با رشد ۳۴.۷درصدی است و پس از آن کشورهای آمریکای لاتین شاهد رشد ۲۵.۹درصدی بوده‌اند. سومین جایگاه هم در اختیار شمال قاره آفریقا به همراه خاورمیانه با ۲۳.۸درصد است و پس از آن آسیا با رشد ۱۵.۴درصدی بازار موسیقی، جایگاه چهارم را تجربه کرده است.

از سوی دیگر قاره اقیانوسیه (استرالیا) با رشد ۸.۱درصدی جایگاه پنجم و پس از آن قاره سبز با ۷.۵درصد رشد رتبه ششم و آمریکای شمالی به همراه کانادا با رشد ۵درصدی جایگاه هفتم را به خود اختصاص داده‌اند. جالب توجه این است که قاره‌ای که در گذشته از آن با عنوان مهد موسیقی یاد می‌شده در سال گذشته میلادی آخرین رتبه رشد بازار موسیقی را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر مقایسه بخش‌های مختلف این بازار نشان می‌دهد که بخش دیجیتال بازار موسیقی طی سنوات اخیر همواره در مدار صعودی قرار داشته و استریم‌ (سامانه‌های پخش آنلاین) همچنان فرمت غالب در سطح جهان است.  با وجود رشد چشمگیر دیگر کشورها، آمریکا همچنان بزرگ‌ترین گردش مالی در زمینه فروش موسیقی را دارد. دومین بازار جهانی موسیقی پس از ایالات متحده در اختیار کشور ژاپن با گردش مالی ۳۰۷میلیارد ین است که برای اولین بار در ۴ سال گذشته معادل ۲.۴میلیارد دلار به دست آورده است.

نقش کرونا

کارشناسان انجمن صنعت ضبط موسیقی ژاپن (RIAJ) با اشاره به آمارهای سال ۲۰۲۲ میلادی معتقدند معادلات بازار موسیقی در این کشور اگرچه تا قبل از سال ۲۰۱۹ میلادی براساس فروش نسخه‌های فیزیکی شکل ‌گرفته بود، اما واقعیت امر این است که همه‌گیری کرونا و گسترش محدودیت‌ها حتی مسن‌ترهای کشور ژاپن را هم به این موضوع وادار کرد که برای گوش کردن به موسیقی موردعلاقه خود از پلتفرم‌ها استفاده کنند و رفته‌رفته سبک تقاضای بازار موسیقی در این کشور شکل متفاوتی به خود گرفت.

اکنون در آخرین آمارهای ارائه‌شده، بازار موسیقی در این کشور به فروش دیجیتالی وابسته شده و نقش فروش فیزیکی آلبوم کمرنگ شده است. بنابراین اگرچه خدمات توزیع دیجیتال موسیقی ژاپن در سال ۲۰۲۲ تنها ۳۴درصد بوده و این کشور در رتبه‌بندی بازارهای بین‌المللی عقب مانده است، اما همه‌گیری ویروس COVID-۱۹ به تغییر روند بازار موسیقی دیجیتال ژاپن در جهت صعودی کمک کرده است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

آخرین تلاش‌های ترامپ برای برقراری تعادل در تعرفه‌های تجاری با چین

ترامپ به توافق تجاری با چین امیدوار است، اما جنگ تجاری بین آمریکا و چین…

14 ساعت ago

تحلیل ریسک سیستماتیک و تأثیر تحولات سیاسی بر سرمایه‌گذاری

شهید محمدنیا توضیح داد که چرا روش‌های تحلیلی سنتی در شرایط کنونی ناکارآمد هستند و…

14 ساعت ago

تعادل پول عمومی و خصوصی؛ راهکارهایی برای اقتصادهای شکننده و نوظهور

ظهور رمزارزها نظیر بیت‌کوین و استیبل‌کوین‌ها، چالشی میان پول عمومی و خصوصی ایجاد کرده است.…

14 ساعت ago

بررسی بازار نفت در ۲۰۲۵

بازار نفت در سال ۲۰۲۵، به دلیل فشارهای ناشی از کاهش تقاضا و سیاست‌های اقتصادی…

14 ساعت ago

بازار سهام آمریکا در سال ۲۰۲۵؛ نوسانات شدید و چشم‌انداز نامشخص

بازار سهام آمریکا در سال ۲۰۲۵ با چالش‌های قابل توجهی از جمله کاهش سودآوری شرکت‌ها،…

14 ساعت ago

واکنش اسرائیل به مذاکرات جدید ایران و آمریکا؛ تحلیل ژاکوب ناگل در جروزالم پست

دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا، بدون پیش‌شرط و با حضور عباس عراقچی و…

15 ساعت ago